Horoscop octombrie

By | Horoscop

Horoscop octombrie

Astrolog Vlad Daia

Berbec
În luna octombrie îți va fi activată casa resurselor exterioare, mai exact, casa a opta, deci fii atent la împrumuturi, la datorii mai vechi, al impozite, taxe și alte lucruri de acest gen, deoarece acum pot ieși la suprafață unele probleme nerezolvate sau care au nevoie de atenția ta. Deasemenea poți schimba acum tactica, când vine vorba de mânuirea acestor resurse și să cauți rezolvări care până acum nu le vedeai. Spre sfârșitul lunii ai șanse mai mari să închizi toate aceste probleme, apărând de undeva un ajutor neașteptat.

Taur
Planeta ta guvernatoare, Venus, va retrograda luna aceasta pentru câteva săptămâni și se va afla în semnul diametral opus, în Scorpion. De aceea îți vor fi revizuite relațiile, fie ele sentimentale, fie cu oamenii din jurul tău. Pot reveni din trecut iubiri pe care nu le-ai definitivat, sau prieteni mai vechi cu care ai de închis anumite socoteli. Acum pot ieși la iveală secrete care cei din jur ți le ascundeau de ceva vreme. Este un moment bun pentru curățenie în sfera relațiilor, pentru că după această curățenie, pot să apară noi relații, mai potrivite pentru tine, persoane care să aibă aceleași interese ca și tine.

Gemeni
Venus îți va afecta casa sănătății, deci trebuie să ai grijă la problemele de sezon în primul rând, și secundar, la probleme de la nivelul gâtului. Tot acum mai pot reveni afecțiuni de care credeai că ai scăpat, dar mai ai puțin de furcă cu ele. În munca ta pot apărea ceva bețe în roate, mai ales din partea colegilor, sau unele disfuncții în comunicare. Caută să rezolvi ițele și evită să dai prea multe detalii colegilor tăi legat de planurile tale, este mai bine pe timpul retrogradării să menții la minim discuțiile, spre sfârșitul lunii lucrurile se îndreaptă simțitor.

Rac
Pentru tine, planetă iubirii va retrograda prin casa cinci, unde găsim hobbyurile, plăcerile și iubirea. Este un moment bun pentru a-ți revizui plăcerile în viață și a te hotărî ce îți place să faci, sau dacă deja ai un hobby sau niște plăceri personale, acum poți face unele modificări pentru a îndrepta situațiile care nu-ți mai convin. Tot în această perioadă pot apărea diferite persoane care îți fac unele propuneri romantice, dar nu este indicat să acționezi, deoarece totul va trece la fel de repede cum a început. Relația cu copii poate avea și ea tensiuni săptămânile astea, ai nevoie de răbdare și mai multă deschidere și înțelegere față de ei.

Leu
Familia și relațiile familiale se vor intensifica luna aceasta, retrogradarea venusiană va face mai neplăcute interacțiunile între voi. Este nevoie de mai mult calm și înțelegere între membrii familiei, de aceea ar fi indicat să nu pui paie pe foc dacă se iscă unele certuri, ci să aștepți să treacă această perioadă. Chiar dacă se simte o răceală din partea celorlalți, se vor îmbunătăți lucrurile spre sfârșitul lunii. Nu lua decizii importante acum, când vine vorba de familie sau casă. Pot să apară unele cheltuieli neprevăzute la domicililiul tău, deci pregătește o sumă pentru orice eventualitate.

Fecioară
Pentru tine se activează casa a treia, specifica ție, a comunicării, de aceea poți avea stări contradictorii pe perioada retrogradării lui Venus. Pe de o parte te simți în largul tău când vine vorba de comunicare și gândire, susținut de Mercur și Soare, însă pe de altă parte, Venus te poate face mai insensibil, mai distant și mai rece în comportamentul tău de zi cu zi. Nu lua decizii când vine vorba de bani și resurse, până ce Venus nu iese din retrogradare. Caută să te relaxezi și să faci lucruri pe sufletul tău, astfel vei evita tensiunea interioară care în realitate nu-și are rostul.

Balanță
Și pentru tine este o perioadă dezechilibrată, deoarece pe de o parte Soarele se află în zodia ta primele trei săptămâni, deci ești susținut să acționezi în directile dorite de tine, însă pe de altă parte, planeta ta guvernatoare, Venus, o va lua în spate, ceea ce te va face să nu te simți chiar în largul tău. Fii atent la bani și la resurse în primul rând, pot apărea acum unele cheltuieli de care ai uitat, sau ești nevoit să scoți mai mult din buzunar pentru anumite cheltuieli zilnice. Nu fă investiții în luna octombrie și nu intra în acțiuni importante de vânzare sau cumpărare.

Scorpion
Tu ești cap de afiș luna aceasta din mai multe motive. Soarele și Mercur intră în zodia ta luna aceasta, ceea ce îți oferă mai multă forță și energie, poți să te exprimi mai ușor și să miști lucrurile în direcția dorită de tine. Acum ești favorizat să te pui în lumina reflectoarelor, mai ales și cu Jupiter pentru ultima lună în semnul tău. Alt motiv important pentru care te poți simți o țintă este retrogradarea lui Venus chiar în zodia ta, aspect care te va face să te autoanalizezi mai mult câteva săptămâni, să încerci să-ți cauți valorile și referințele și nu în ultimul rând să-ți autoevaluezi propria valoare, de aceea nu este rău să faci o analiză profundă a personalității tale.

Săgetător
Pentru tine, este lună de retragere, de izolare și de refacere a forțelor. Acum este ideal să eviți lucrurile extenuante și să cauți să fii cu tine și asta pentru că urmează ca luna viitoare să pornești cu toate forțele înainte, cum n-ai mai pornit de 12 ani. Inconștientul îți poate juca feste acum, deoarece te face să-ți aduci aminte de diferite momente dureroase din trecut iar acum ai șansa de a închide acele capitole. Relațiile sentimentale din trecut pot să reapară acum pe tapet, sau frânturi din acele perioade, pentru a le clarifica și a merge mai departe cu inima mai ușoară.

Capricorn
Sectorul prietenilor și al planurilor se aprinde în această luna, din acest motiv pot apărea prieteni noi în anturajul tău, sau tu te poți implica în grupuri noi care sunt pe placul tău. Atenție însă la retrogradarea venusiană, deoarece îți poate aduce trădări din partea unor prieteni sau cunoștinte, de aceea este ideal să vezi unde sunt problemele și să faci curățenie. Nu fă nici un fel de înțelegere financiară cu prietenii sau cunoștințele. Dacă ai de făcut unele planuri de viitor luna aceasta, fii cu băgare de seama, deoarece poți fi indus în eroare sau persoanele implicate în aceste planuri pot să te dezamăgească.

Vărsător
Sectorul carierei începe să se miște, o dată cu intrarea lui Mercur și a Soarelui în acest sector, poți primi unele recompense pe care le așteptai de ceva timp, deci este momentul să strălucești și să fii mândru de ceea ce ai muncit în ultimul an de zile. Retogradarea planetei Venus tot în acest sector te poate deraia puțin de la drum, deoarece îți pot fi băgate unele bețe în roate, în primul rând când vine vorba de bani și de valoarea muncii tale, există șanse să nu fi plătit la adevărata ta valoare. Ori, superiorii pot încerca să treacă cu vederea realizările tale, însă toate acestea se vor rezolva spre sfârșitul lunii, nu forța nota pentru început, ai puțină răbdare.

Pești
Sectorul activat în mod special la tine este cel al străinătății, al spiritualității și al studiilor. Acum ai șansa să vezi regulile greșite după care îți conduci viața și poți corecta direcția în care te îndrepți. Poți găsi mai ușor o cale superioară care să îți deschidă mintea spre noi zări. Fii atent după cine te iei când vine vorba despre dezvoltare spirituală, deoarece te pot induce în eroare luna aceasta, ideal este să te bazezi pe tine și pe intuiția ta. Pentru cei care studiază sau fac diferite cursuri poate fi o perioadă mai grea și îți poate fi greu să te concentrezi asupra studiilor, dar spre sfârșitul lunii lucrurile vor intra pe un făgaș mai pozitiv.

Saturn direct si trigonul regal din semnele de pamant

By | Astrologie

Saturn direct și trigonul regal din semnele de pământ

Astrolog Vlad Daia

După luni de retrogradare, pe 6 septembrie Saturn își reia mersul direct, ceea ce ne mai ia o piatră de pe inimă, după mersul direct al lui Marte. Am putea spune că de acum începe cu adevărat să prindă Saturn putere, fiind în semnul său, Capricornul, el reluându-și mersul direct foarte aproape de începutul zodiei, la 2 grade mai exact. Pe măsură ce Saturn va avansa în semnul său și noi vom simți că lucrurile se cam dărâmă și apare o nouă ordine în jurul nostru. Asta vom putea observa în interior cât și în exteriorul nostru, nu trebuie să vă împotriviți schimbărilor și răsturnărilor de situație, deoarece acum încep să dispară situațiile nepotrivite fiecăruia dintre noi și din societate, ca ansamblu.

Pe lângă acest aspect major, pe 7 septembrie, Saturn formează un trigon regal cu alte două planete din semne de pământ, Uranus din Taur și Mercur din Fecioara, lucru și mai interesant, Saturn și Mercur fiind ambele în domiciliu. Avem de-a face cu un accent major pe semne de pământ, deci începem să vedem ideile concretizându-se, ideile prind viață iar noi prindem mai mult avânt în a face lucrurile să se miște. Vom fi orientați pe concret, pe resursele fizice și pe dezvoltarea lor. Datorită lui Mercur putem avea o observație mai fină asupra situațiilor din jurul nostru și putem vedea mai clar corecțiile care le avem de făcut, iar Uranus aduce noutatea, inovația, schimbarea radicală, aș spune că este o perioadă favorabilă pentru descoperiri în știință, pentru avansuri fantastice în agricultură de exemplu, sau în orice ține de resursele noastre sau de formele de guvernare. Ordini sociale se pot schimba acum, sau cel puțin pot să apară primele semnale cu ce va veni în următorii 2-3 ani, vă povesteam în alte articole despre schimbările din 2020…acum putem avea o mică imagine cu ce va urma.

Avem în aceeași perioadă o Lună Nouă în Fecioară care face opoziție cu Neptun din Pești, opoziție care ne va da un start mai practic și ne dă vălul de pe ochi ceva mai mult ca până acum, astfel vom vedea mai concret și mai obiectiv împrejurimile noastre, din nou ni se dă oportunitatea de a vedea clar ce avem de făcut pentru a face lucrurile să nu mai stagneze.

Acum avem șansa de a porni proiecte, de a începe lucruri concrete care le amânam sau nu găseam resursele, acum resursele pot fi mult mai ușor de obținut, deci haideți să ne uităm în jur și să găsim piesele lipsă pentru a pune rotițele în mișcare cât mai repede posibil.

Horoscop septembrie

By | Horoscop

Horoscop septembrie

Astrolog Vlad Daia

Berbec

Pentru tine, sectorul muncii este bine aspectat luna aceasta, lucrurile merg bine la job, comunicarea este deschisă cu colegii și colaboratorii tăi, deci profită de ocazie și rezolvă cât mai multe, dar ai puțină grijă la nivelul de energie, deoarece prea multă muncă te poate epuiza temporar. Finanțele tale pot trece printr-o perioadă mai ciudată, în sensul că poți avea surprize neplăcute, pot apărea cheltuieli neprevăzute în bugetul tău și nu este indicat să dai bani împrumut prietenilor nici să ceri bani, limitează-te la cât ai. Atenție și la pierderea banilor sau a documentelor importante. Relațiile cu prietenii se pot tensiona, deci stai momentan la distanță de ei, până Marte își vede mai departe de drum.

Taur

Începe o perioadă bună la nivel relațional, deci pot apărea persoane noi care să-ți atragă atenția, sau poți face niște pași înainte în relația deja existentă, căsătoria sau cererile în căsătorie fiind foarte benefice în această perioadă, însă atenție în jurul datei de 11 septembrie, deoarece este o perioadă tensionată, când relațiile pot căpăta niște valențe ciudate, iar lucrurile să se dea peste cap într-o fracțiune de secundă. Poți vedea aspecte în ceilalți, fie ei și prieteni, care să te dea total peste cap. Surprizele din exterior pot fi la ordinea zilei în această perioadă. Surprizele neplăcute pot veni și din partea carierei, unde poți fi trădat într-un fel sau altul și să îți fie modificate planurile care le aveai deja.

Gemeni

Familia este un loc de liniște în această lună, acesta fiind spațiul unde vei găsi mai multă înțelegere și comunicare și unde poți rezolva acum probleme ce trenau de ceva timp încoace. Nu este rău să faci și niște schimbări în casă. Venus i se alătură Marelui Benefic în zona muncii, deci vei avea mai mult spor la lucru și poți rezolva acum lucruri care nu credeai că se pot rezolva, parcă ai un noroc sporit în aceste săptămâni, însă atenție la data de 11 septembrie, când conflictele la job pot escalada, certurile pot fi la ordinea zilei, iar diferențele de opinie cu colegii pot apărea din orice fleac, deci ar fi indicat să stai în banca ta și să nu te bagi în discuțiile altora. Tot în jurul acestei date acordă ceva mai multă atenție sănătății.

Rac

Pentru cei din zodia Rac sectorul comunicării este foarte animat luna aceasta, iar mintea merge cu viteză a 5-a, deci este o perioadă bună de a căuta soluții și de a planifica lucrurile importante pentru tine. Partea sentimentală este și ea pe o pantă ascendentă, Venus se alătură lui Jupiter în casa iubirii tale, iar pe casa relațiilor Saturn și Pluto deja schimbă totul din adânc, deci în această parte a vieții poți vedea unele mișcări, unele rezultate în această luna, deci fii cu ochii în patru deoarece cineva poate să apară de unde te aștepți mai puțin. Atenție la discuțiile cu prietenii, nu adu în discuție relațiile sentimentale, nici în relația sentimentală nu discuta despre prieteni, deoarece lucrurile se pot precipita pe la jumătatea lunii.

Leu

Pentru tine, zona financiară arată foarte bine în această perioadă, deci fii deschis la propuneri care pot să-ți aducă beneficii sau la venituri suplimentare care pot apărea fie de la locul de muncă fie din alte direcții. Căsnicia sau relația de iubire se precipită în această lună, deoarece Marte pătrunde pe acest tărâm și face situațiile mai aprinse, deci atenție la certuri și încearcă să nu inflamezi spiritele care deja sunt inflamate din alte motive. Locul de muncă îți cere mai multe schimbări acum decât de obicei și asta complică lucrurile acasă, de aceea vei fi nevoit să împărți și capra și varza pe la jumătatea lunii, ai grijă la prea multe probleme deodată, încearcă să le gestionezi pe rând.

Fecioară

Desigur, tu ești vedeta lunii cu Soarele și Mercur în zodia ta, vei ieși în evidență, iar beneficiile pot veni din mai multe direcții, pentru că ești la locul potrivit la timpul potrivit, iar în momentul în care ceri ceva, fie mic sau mare, există șanse mari ca soluțiile să apară foarte repede și ajutorul celorlalți să apară instant. Foarte bun sectorul comunicării, de aceea acum este momentul prielnic de a comunica tot ce ai de zis, deoarece problemele se pot rezolva rapid și în favoarea ta. Atenție însă la jumătatea lunii, pentru că pot apărea certuri și discuții la locul de muncă, unde tensiunile cresc pentru câteva săptămâni, nu încerca să convingi oamenii că părerile tale sunt cele mai bune, deoarece te lupți cu morile de vânt, permitele să vadă ei singuri adevărul.

Balanță

Fiind perioada dinaintea zodiei tale, indicat este să nu începi lucruri noi ci mai degrabă să stai retras cu ale tale, să analizezi ultimul an și să tragi concluzii prețioase. Este normal să-ți dorești să stai mai izolat în aceste săptămâni. Partea financiară este foarte frumos aspectată luna aceasta, nu ți-ar strica să ceri o mărire de salar sau să cauți noi surse de venit. Și tu te poți răsfăța acum cu lucruri care în mod normal nu le achiziționezi, așa că fă-ți pe plac luna aceasta. Pe la jumătatea lunii în schimb ai grijă la pierderi de bani, la furturi sau la orice alte probleme ce țin de resursele tale. Nu fă nici un fel de împrumut luna aceasta, fie să dai fie să ceri împrumut.

Scorpion

Luna septembrie se arată una foarte socială pentru tine, vei sta foarte puțin în casă, deci așteaptă-te la a fi căutat de apropiați, de a ieși în lume sau chiar de a merge în călătorii. Poți avea și beneficii de pe urma acestor întâlniri deci deschide bine ochii și profită de șansele care ți se ivesc. Venus intră în semnul tău și se va alătură Marelui Benefic și el în semnul tău, deci ar putea urma o perioadă de mare noroc, când tu vei ieși în evidență iar ușile se vor deschide larg pentru tine. Atenție în jurul datei de 11, când lucrurile se pot precipita, poți avea surprize neplăcute din partea prietenilor sau a parteneului, sau pot apărea discuții în familie din cauza vieții tale sentimentale, dar din fericire aspectul se stinge repede.

Săgetător

O perioadă bună pentru carieră și partea financiară, acum poți avea unele oportunități de avansare sau de mărire a veniturilor, sau să fii privit mai bine de către șefii tăi, iar drumurile să înceapă să ți se deschidă. Explorarea sinelui este foarte potentă luna aceasta, deci n-ar strica câteodată să-ți iei timpul necesar pentru a sta cu tine și a medita, sau a căuta răspunsuri la întrebări mai puțin lumești. În jurul datei de 11 poți fi mai morocănos, să te trezești cu fața la cearșaf și lucrurile să-ți separă neplăcute în jurul tău, nu intra în conflicte de idei, mai bine stai retras în cochilia ta pentru câteva zile, mai mult , pot reveni în atenția ta chestiuni din trecut care ai încercat să le eviți, dar acum ai șansa să închizi socotelile cu ele. Ai grijă și la sănătate la mijlocul lunii, pot apărea peste noapte unele probleme de sănătate.

Capricorn

Scapi în sfârșit de Marte din semnul tău, deci agitația și energia excesivă te părăsesc, ai o pauză bine meritată, iar pe lângă asta, Saturn, guvernatorul tău începe să-și reia mersul direct, deci am putea spune că începi să prinzi viteză în orice îți propui, dar tot trebuie să primești strictețea saturniana, deci muncă și iar muncă, în orice domeniu de viață ai nevoie să-l dezvolți. La jumătatea lunii ar trebui să fii mai atent la bani, mai ales când vine vorba de alți oameni, nu da și nu cere împrumut bani. Pot apărea scântei în cercul tău de prieteni dacă se aduce vorba de bani, deci evită astfel de subiecte pe cât posibil. În rest, poate fi o perioadă foarte bună de socializare luna septembrie, deci bucură-te de timpul petrecut împreună cu cei dragi.

Vărsător

Marte se pregătește să intre în zodia ta, deci vei primi un impuls de energie, dar atenție cum îl folosești datorită Lunii Negre din zodia ta, deoarece acest exces se poate transforma și în furie sau agitație interioară. Atenție în jurul datei de 11 septembrie, deoarece poți fi mai agitat decât în mod normal și să vezi partea goală a paharului oriunde te uiți, deci caută să-ți păstrezi nervii pentru tine și ai grijă și la condus. Serviciul poate fi mai stresant în aceeași perioadă, dar ai răbdare, pentru că lucrurile se vor așeza și pe măsură ce trec săptămânile, poți primi unele beneficii mari la locul tău de muncă, deci uită-te atent de unde pot veni oportunitățile și profită de ele cât poți de mult.

Pești

O lună bună când vine vorba de relații sau căsnicie, poți face acum mai multe lucruri împreună cu jumătatea ta și să-i acorzi atenția meritată. Foarte frumos și aspectul străinătății, nu este exclus să apară vre-o călătorie la orizont, sau pot înflori acum colaborările cu străinii. Și partea spirituală este foarte activă, atenție în jurul datei de 11, deoarece stările tale interioare se pot da peste cap acum și să simți o presiune uriașă fără să găsești un motiv, lucrurile se reașează în interior, capeți un avânt de la Univers iar tu ești luat prin surpindere. Este momentul ideal să îți schimbi unele concepte vechi care nu mai sunt de actualitate și îți pot deschide o nouă viziune asupra unor lucruri.

 

eclipsa

Eclipsa din 11 august

By | Astrologie

Eclipsa solară din 11 august

Astrolog Vlad Daia

Pe data de 11 august avem o eclipsă parțială de Soare în zodia Leului, mai exact la 18 grade Leu, la ora 1 dupămasa. Această eclipsă are de-a face din nou cu noi, cu personalitatea noastră, cu ceea ce ne place să facem și cu pasiunea din noi. Concentrarea ar trebui să fie una interioară, personală, prin care să ne cunoaștem mai bine, să punem capăt unor situații sau caracteristici care nu mai funcționează, pentru a deschide un nou capitol în interiorul noastru. Avem implicate atât partea mentală cât și emoțională în acest aspect astral, de aceea ne putem observa mai ușor pe de-a-ntregul, până acum ne observam doar dintr-un aspect, dar acum avem șansa de a vedea imaginea completă.

Cu toate că acest aspect de eclipsă ne poate ajuta să ne deschidem mai mult, problema vine din celelalte aspecte tensionate de pe cer, din retrogradarea lui Marte și Mercur, din conjuncția Lunii negre cu Marte și din cuadratura eclipsei cu Jupiter. De aici rezultă foarte multă tensiune, care vine din exterior către interior…și ne face să fim mult mai agitați, mult mai aprigi și mult mai puțin deschiși la o comunicare reală, bazată pe fapte. Nu este o etapă bună pentru comunicare, în general, de aceea m-aș limita de la a comunica lucruri de anvergură, deoarece riscul de manipulare și minciună este la cote maxime. Aș păstra comunicarea la un minim necesar zilele acestea.

Relațiile de iubire, mai ales cele aflate la început, pot fi și ele victime ale acestei probleme în comunicare, în astfel de cupluri apărând riscul de amăgire și de înșelare. Nu va bazați pe ceea ce vi se promite în această perioadă, verificați pe cât posibil informațiile vehiculate.

Leul mai reprezintă și imaginea noastră, egoul nostru, din acest motiv egourile noastre vor fi inflamate zilele astea, de aici riscul crescut pentru certuri, discuții în contradictoriu și chiar violențe din cauza lui Marte. Luați problema altfel, nu este vorba despre celălalt, este vorba despre fiecare din noi și despre interiorul nostru, despre ce avem de schimbat la noi…deci mai bine lăsăm deoparte ciocnirile cu exteriorul și ne concentrăm exclusiv pe reparații interioare, aici se pot face progrese foarte frumoase.

Horoscop august

By | Horoscop

Horoscop august

Astrolog Vlad Daia

Berbec

Mercur va retrograda în casa ta a cincea, astfel vei fi destul de agitat, deoarece îți scade nivelul de energie și parcă nu găsești plăcere în nimic, deci poți avea o perioadă în care simți unele lipsuri dar nu-ți dai seama cauza acestor lipsuri. Caută să faci ceea ce te face să te simți bine și ocupă-te de tine. Relația cu copiii poate fi și ea nesatisfactoarea în această perioadă de retrogradare. Pot reveni relații din trecut, dar vor pleca la fel de repede cum au apărut. Relațiile de iubire pot fi mai plăcute o dată cu intrarea lui Venus în semnul opus ție, deci profită de această ocazie și lasă-te curtat de cei din jur, petrece-ți timpul cu oamenii plăcuți de tine.

Taur

Pentru cei din zodia Taur, Uranus este cel care face un aspect interesant luna aceasta, un trigon cu Saturn, care îi va scutura destul de tare pe Tauri și îi va aduce mai mult cu picioarele pe pământ, iar lucrurile par că se așează după niște reguli superioare, viața lor poate fi rearanjată în moduri neașteptate acum. Mercur va retrograda în casa familiei, deci relațiile vor fi tot mai tensionate cu membrii familiei timp de 2-3 săptămâni. Atenție și la casă, deoarece pot apărea probleme care trebuie rezolvate, sau cheltuieli de care ai uitat.

Gemeni

Planeta ta guvernatoare va retrograda, culmea, tot în casa ta guvernatoare, adică a treia casă astrologică…deci vei fi destul de serios bulversat. Gândirea ta o poate lua puțin razna acum, se strâng prea multe și nu mai știi de ce să te apuci. Ceea ce gândești nu va mai corespunde cu ceea ce spui, de aceea este indicat să comunici mai puțin în cazul în care simți că agitația interioară crește și ar fi bine să gândești de două ori orice situație înainte de a spune ceva sau a acționa, măcar 2-3 săptămâni. Relațiile de iubire pot fi mai antrenante luna această, de aceea ar fi interesant să te ocupi și de ceea ce-ți face plăcere și să cauți momente de repaus.

Rac

Finanțele tale pot fi încurcate puțin de retrogradarea mercuriană, deci fii precaut când vine vorba de bani, bunuri și resurse. Poate fi vorba de cheltuieli mai vechi de care ai uitat, pot fi bani dați pe bunuri care nu ai nevoie sau poți pierde bani prin diferite circumstanțe. Este un moment ideal pentru a-ți pune în ordine finanțele și a face unele verificări la bunurile tale, acum pot ieși la iveală lipsurile și problemele reale. Din fericire, casa specifică ție, a patra, este luminată de Venus, deci te vei simți mult mai bine în propriul cămin, ba chiar poți face unele modificări după bunul tău plac, pentru a avea o satisfacție și mai mare ca până acum.

Leu

Mercur retrogradează chiar în semnul tău, sentiment nu prea plăcut, de aceea trebuie să fii mai alert decât deobicei, deoarece te poți mișca mai lent, poți gândi mai lent și simți că lucrurile merg cumva în reluare. Nici energia ta nu este la cote maxime, ba chiar poți simți că ești secat câteodată de circumstanțe. Venus te ajută luna această deorece te face să găsești soluții acolo unde până acum nu vedeai lumina de la capătul tunelului, chiar prin oameni poți primi informații sau vești salvatoare.

Fecioară

Planeta ta guvernatoare va fi retrogradă jumătate de lună, de aceea tu vei fi luat în vizor de astre, iar în cazul tău, retrogradează în casa a doisprezecea, de aceea neliniștea interioară poate crește acum, inconștientul iese mai puternic la suprafață. Lucruri din trecut, sau lucruri profunde din viața ta pot să apară pe tapet și să se ceară rezolvate. Ar fi bine să îți iei o pauză, să stai cu tine, să îți asculți interiorul și să încerci să rezolvi cât de multe poți în interiorul tău. Finanțele tale surâd în această lună deoarece Venus te poate ajuta să le înmulțești, fie printr-o mărire salarială, fie prin noi venituri sau poți face o mișcare financiară inteligentă care să te lase cu mai mulți bani în buzunar.

Balanță

Norocul este de partea ta luna aceasta, pentru că Venus, guvernatoarea ta, intră în zodia Balanței, deci vei fi în centrul atenției, te vei simți în elementul tău iar lumea va observa acest lucru. Atenție însă către cine îți dai atenția, deoarece unii te pot obosi mai mult ca deobicei, de aceea ar fi mai interesant să-ți acorzi ție timp, în special aspectului fizic. Mercur va retrograda în casă prietenilor, de aceea poți avea unele discuții neplăcute cu cei din anturaj, nu te stresa, mai bine mai reduci întâlnirile decât să pierzi prieteni.

Scorpion

Venus aflată în zodia dinaintea ta te va face puțin mai negativist, vei vedea mai ușor partea goală a paharului, de aceea nu trebuie să te îngrijorezi, este o perioadă trecătoare, momentan stai departe de agitația lumii exterioare și mai bine ai merge în vacanță, că tot este perioada concediilor. Mercur te va influența la locul de muncă, unde pot apărea probleme din trecut, situații care nu le-ai închis sau le-ai trecut cu vederea. De aceea ar trebui să fii mai atent la job, pentru a nu rata vre-o situație importantă.

Săgetător

Venus intră în casa relațiilor de amiciție, de aici vei fi mai sociabil cu cei care-ți ies în cale, iar compania îți va fi cerută de mulți prieteni. Problema este cu Mercur care retrogradează în casa a noua, de aceea luna aceasta vei fi mai meditativ, mai lăsat pe gânduri și te vor frământă unele întrebări la care până acum nu ai găsit răspunsul. Tocmai de aceea ar fi indicat să încerci să-ți asculți intuiția și Universul, deoarece după aceste trei săptămâni de retrogradare, poți primi unele răspunsuri la problemele tale. Atenție la excursiile din străinătate, pot apărea unele complicații.

Capricorn

Era indicat să-ți fi luat concediul până acum, pentru că Venus trece acum din casa excursilor în casa carierei, ceea ce te-ar putea ajuta foarte mult la jobul tău. Chiar dacă atmosfera este relaxată, tu poți să-ți faci treaba mult mai bine decât deobicei, așa că ocupă-te de toate problemele deoarece vei avea rezultate foarte bune. Mercur va retrograda în casa ta a opta, de aici pot apărea situații nerezolvate când vine vorba de taxe și impozite, diferite datorii care le ai sau care alții le au la tine, în plus pot să apară niște surprize neprevăzute când vine vorba de moșteniri sau resursele altora. Încearcă să le pui în ordine.

Vărsător

Tu abia de acum simți atmosfera de concediu, de aceea este o lună ideală pentru călătorii, mai ales în străinătate, iar pe lângă asta, poți descoperi noi lucruri de studiat, care nu realizai până acum că te atrag. Atenție însă la relații, deoarece Mercur retrogradează în semnul opus ție, deci pot apărea tensiuni în cuplu sau în relațiile cu ceilalți. Încearcă să nu-ți bați capu atât de mult cu cei din jur, ci limitează-te la strictul necesar. În cuplu pot apărea tensiuni din motive de diferență de opinii, sau porbleme din trecut pot să reapară acum în peisaj.

Pești

Pentru tine, câștigurile financiare pot fi pe primul loc, deoarece Venus îți luminează casa resurselor exterioare, deci poți primi un cadou, sau poți primi înapoi un împrumut, sau pur și simplu să găsești mai ușor resursele pentru a-ți plăti tu datoriile și a-ți ușura povara financiară. Atenție însă la locul de muncă, deoarece Mercur va retrograda peste acest sector și pot apărea probleme ce trebuie să le rezolvi rapid și totul depinde de tine. Fii cu băgare de seama în prima jumătate a lunii la locul de muncă. Atenție puțin și la sănătate, deoarece poți prinde un virus sau o mică problemă de sănătate.

 

horoscop

Mercur retrograd din 26 iulie

By | Uncategorized

Mercur retrograd

Astrolog Vlad Daia

Începe sezonul retrogradării lui Mercur, care durează din 26 iulie până în 18 august. Mercur va retrograda în semnul Leului, acolo unde se mai află Soarele și Nodul nord. Toate acestea ne vor face să ne oprim din agitația cotidiană și să ne axăm mai mult pe personalitatea noastră, pe caracteristicile noastre și pe modul cum ne prezentăm pe noi. Retrogradarea lui Mercur ne poate face mai egocentriști, dar din două puncte de vedere, fie vom fi mai interesați de propria persoană pentru a ne analiza mai mult, pentru a repara aspecte care nu le-am integrat încă, fie prin egoism exagerat, călcând peste oameni pentru a ne atinge scopurile. Sigur, aici depinde de fiecare în parte. Ideal ar fi să deschidem ochii la ce ne deranjează la noi și să ne luăm un moment pentru a evalua situația și pentru a vindeca acele probleme care ne deranjează. Ce anume din personalitatea ta nu te mai mulțumește?
Deasemenea, în această perioadă putem observa cum anume nu acordăm atenție plăcerilor noastre și timpului acordat nouă. Unii putem ajunge la saturație și spunem stop acestei alergături fără scop și astfel să ne întoarcem atenția către interior, către nevoile noastre și către ceea ce ne face plăcere.
Alt lucru foarte interesant este faptul că în această perioadă cât Mercur este retrograd, se petrec cele două eclipse, cea din 27 iulie din Vărsător și cea din 11 august din Leu, cea din Leu fiind chiar strâns legată de Mercur. Eclipsa din Leu, se petrece doar la câteva grade distanță de Mercur, care se află și în cuadratură perfectă cu Jupiter din Scorpion…de aici reiese un impact destul de mare o dată cu eclipsa din 11 august. Aici putem avea un nou început când vine vorba de personalitatea noastră, iar efectele se pot impune chiar violent asupra noastră, deoarece ne forțează să mergem în interior și să ne uităm la lucrurile care încercăm să le ascundem, Jupiter putând să ne ducă într-o extremă a adevărului.
Putem simți că lucrurile trebuie aduse la lumină, sau durerea interioară poate fi din ce în ce mai puternică. Este un moment ideal să fim sinceri în primul rând cu noi înșine și să recunoaștem adevărul față de noi în primul rând, iar ulterior putem repara lucrurile și față de ceilalți. Începutul va fi la eclipsa din 27 iulie, prin ceilalți, care ne vor arăta mai clar unde greșim, iar rezultatele se pot vedea mai bine la a doua eclipsă și la ieșirea lui Mercur din retrogradare, deci fiți atenți la ce situații neplăcute vă dau târcoale acum.

Eclipsă totală de Lună – 27 iulie

By | Astrologie

Eclipsă totală de Lună

Astrolog Vlad Daia

 

Ne așteaptă o eclipsă totală de Lună pe 27 iulie, în semnul Vărsătorului. Această eclipsă este una specială din cel puțin două puncte de vedere, în primul rând că este o eclipsă totală, de aici un impact mai puternic decât cele parțiale, eclipsele totale fiind mai rare, iar al doilea motiv ar fi că este cea mai lungă eclipsă de Lună din ultimii ani, din aceste motive putem simți un impact mai mare asupra noastră.

Fiind eclipsă de Luna, vom simți cel mai adesea în interior efectele ei, asupra emoționalului nostru și asupra intuiției noastre. Putem fi mai debusolați intern, mai emotivi, sau pur și simplu să observăm cum emoțiile se intensifică și se cer băgate în seamă. Moment foarte prielnic la această eclipsă de a ne analiza mai mult partea interioară și a nu încerca să fugim de ceea ce se dorește rezolvat.

Un alt aspect foarte important este faptul că Marte se află și el împreună cu Luna în Vărsător, la mai puțin de un grad distanță de Lună, iar pe deasupra Marte mai este și retrograd, ceea ce ar putea însemna, cel puțin la un nivel personal, un final de război, un stop spus războiului, sau o schimbare radicală de paradigmă când vine vorba de războiul cu ceilalți, cu noi sau cu ceea ce ne înconjoară. Acum avem șansa să ne uităm mai atent la conceptele de ‘împreună’ și de ‘colaborare’, putem avea idei inovative despre cum să lucrăm mai mult și mai ușor împreună, pentru binele colectiv. Întrebarea rămâne dacă vom și ajunge la lucruri concrete, deoarece Marte retrograd ne poate pune piedici serioase acționării, chiar dacă dorința există, s-ar putea să fie cale lungă până la lucruri concrete.

Și Nodurile lunare sunt implicate în această eclipsă strânsă, de aici putem primi unele evenimente karmice, mai ales când vine vorba de grupuri de persoane, sau de diferite colective. Se pot întâmplă inclusiv mai multe accidente colective.

Iar cu Soarele și Nodul nord în Leu, accentul ar trebui să cadă pe ‘EU’ și personalitatea noastră, avem acum ocazia de a ne uita mai atent la ce este în noi, dar care ne este revelat prin ceilalți. Problemele care ne vin prin ceilalți, sunt de fapt problemele noastre, iar acum se pot arăta mai mult ca niciodată, deci fiți atenți ce se repetă, ca neplăceri, în zilele acestea.

Și Uranus este implicat în această eclipsă, deoarece îi face o cuadratură destul de strânsă, din Taur, ceea ce ne poate arăta unde greșim față de natură, față de resursele noastre, personale sau colective, cum anume am distrus natura și în ce punct am ajuns acum. Poate fi ca un bilanț, în care fiecare vedem ce am construit și ce am distrus până acum. Se pot trage niște semnale de alarmă la nivel mondial, legat de aceste probleme de risipă și de neimplicare când vine vorba de resurse, fie ele naturale sau financiare. Probabil nu întâplător vremea o ia razna în această perioadă, în toată lumea.

eclipsa

Eclipsa de Soare din 13 iulie

By | Astrologie

Eclipsa de Soare

Astrolog Vlad Daia

În dimineața zilei de 13 iulie avem prima eclipsă din această vară, o eclipsă parțială de Soare, în zodia Rac, la 20 de grade. O eclipsă reprezintă ca efect, un restart, un nou început, o nouă direcție, o aliniere a situațiilor din viața noastră astfel încât traiectoria noastră să fie pe făgașul cel mai înalt pentru noi. Desigur, cei mai afectați vor fi Racii în primul rând și zodia opusă, Capricornul. Mai exact, vor fi afectați cei născuți în jurul datei de 13 iulie și 13 ianuarie, sau cei care au planete în jurul gradului 20 Rac sau 20 de grade Capricorn.

Fiind vorba de zodia Racului, jumătatea acestei eclipse, mai exact Luna, se află în domiciliul ei, locul unde se simte cel mai bine, deci cu atât mai mult această eclipsa este mai importantă decât altele, fiind implicată partea noastră emoțională, se pune lumina, prin Soare, pe partea noastră lăuntrică, cea care puțini o scot la suprafață, de aceea vom fi obligați să scoatem la suprafață sentimentele noastre, de orice natură ar fi ele. Acea parte feminină și vulnerabilă, care încercăm să o ascundem sub o mască de forță, fie că suntem bărbați sau femei, acum avem șansa de a ne manifesta mai ușor ceea ce răsare din inimile noastre.

În același timp, sentimentul de acasă începe și el să crească, deci putem fi mai atrași de locuințele noastre, să avem o dorință mai mare de a investi în proprietățile noastre, să ne înfrumusețăm mediul înconjurător intim, astfel încât să ne simțim cât mai în siguranță și cât mai confortabil. Și patriotismul poate înflori acum, acel sentiment de apartenență la un neam, faptul că avem niște strămoși, poate fi evidențiat acum și să arătăm cu mândrie istoria noastră și celor din jur.

Avem însă un aspect deosebit la această eclipsă, opoziția perfectă a eclipsei cu Pluto din Capricorn. Chiar dacă această eclipsă are loc într-o zodie care ține de intim și privat, faptul că apare și Pluto la diamentrul opus în ecuație, arată faptul că și mediul exterior are un rol extrem de important. Am putea vedea mai ușor cum totul depinde de tot, totul este interconectat, nu putem să ne creăm o bulă unde să fim izolați de restul. Iar acest fapt, ne demonstrează că trebuie să fim mai atenți și mai grijulii de ceea ce ne înconjoară, de societate, de oamenii din jurul nostru, de statul în care ne aflăm și de regulile după care conviețuim. Putem să avem dorința de a ne implica mai mult în acțiuni civile, de ajutorare și de îmbunătățire a lumii în care trăim. Fraza care ar descrie această conjunctură astrală, la fel ca și următoarele eclipse de pe axa Rac-Capricorn, ar fi ‘parteneriat public-privat’, că tot este un subiect de actualitate și în țara noastră, aș spune mai exact ‘parteneriat privat-public’, deoarece dorința și acțiunea ar trebui să înceapă cu Racul, adică din interiorul fiecăruia dintre noi. Pluto reprezintă și dorințele noastre cele mai ascunse, deci ne poate aduce la un stadiu de frământare interioară dacă aceste dorințe nu sunt trăite, nu sunt exteriorizate, de aceea este momentul ideal de a vă materializa acele sentimente de iubire sau de căldură, care vă frământă de ceva timp și să lăsăți deoparte teama de diferite consecințe…

Racul și Capricornul mai țin și de familie și autoritate, sau de mamă și tată, astfel putem vedea răsturnări de situații în relațiile familiale, karma poate să-și facă mai puternic simțită prezența și să ne regleze problemele interioare înspre binele nostru, deci insistați pe aceste probleme, în cazul în care va confruntați cu ele.

horoscop

Horoscop iulie

By | Horoscop

Horoscop iulie

Astrolog Vlad Daia

Berbec

Am intrat în sezonul eclipselor, având luna aceasta două eclipse, prima te va afecta pe sectorul familiei și al casei, unde ai de făcut niște alegeri, între familie și carieră. Există niște limite peste care ai trecut iar acum ai șansa să începi un nou capitol în familie, sau în situații legate de casă, poate chiar să te gândești pentru viitor, la achiziționarea unei noi locuințe. Dar ideea este de a renunța într-o măsură la job pentru a te dedica mai mult lucrurilor private și a-ți face viața mai confortabilă din toate punctele de vedere. Și relația cu părinții poate căpăta noi valențe în această perioadă. Ultima eclipsa din 27 iulie îți va afecta relațiile de prietenie, acolo unde vei face modificări majore, inclusiv ruperea unor relații apropiate, dar nu te îngrijora, fă curățenie, pentru ca oameni mai potriviți să intre în viața ta.

Taur

Prima eclipsă din 13 iulie îți va afecta modul de a gândi și comunicarea. Este timpul pentru a-ți ridica nivelul de înțelegere al vieții, să treci dincolo de lucrurile mărunte, neimportante și a vedea imaginea de ansamblu. Îți pot fi schimbate acum radical ideile după care îți conduci viața, tot ce ține de gândirea superioară și de spiritualitate. Acum ai șansa de a vedea irealitățile pe care le credeai și poți observa unde greșești în gândire și în acțiune și este momentul ideal de a-ți schimba idealurile în viață. Tot acum se pot întoarce unele plăți pentru modul greșit în care ai gândit lucrurile în trecut, de aceea este bine să corectezi acum lucrurile, încât ele să fie pe aceeași lungime cu adevărul tău. Eclipsa din 27 iulie are loc pe sectorul carierei, unde este timpul să pui capăt unei etape, sau să schimbi radical modul de a lucra sau nivelul la care îți dorești să ajungi, se poate să ai niște idei nerealiste despre unde dorești să avansezi în viață, iar acum ești adus cu picioarele pe pământ. Întreabă-te unde îți dorești cu adevărat să ajungi, nu unde-și doresc alții.

Gemeni

Eclipsa îți va afecta în prima etapă sectorul financiar, unde lucrurile vor tinde să se regleze pe toate planurile, datoriile pe care le ai pot să-ți ceară acum tot mai mult atenția și poți simți că plătești datorii pe mai multe nivele, nu doar cel financiar și fizic. Acum ai șansa să-ți clarifici aceste datorii, să găsești soluțiile pentru achitarea lor, sau, dacă nu ai datorii și ți-ai respectat angajamentele, să primești acum beneficiile de pe urma corectitudinii tale. Ultima eclipsă, din 27 iulie va fi legată de comunicare și gândire pentru tine, acolo unde poți observa mai ușor lucrurile inutile pe care le credeai până acum, poți vedea mai ușor piedicile care ți le puneai singur. Și este momentul ideal de a urca o treaptă în gândirea ta și în modul de a-ți conduce viața.

Rac

Luna aceasta ești vedeta zodiacului, dar împărți podiumul cu Vărsătorul, deoarece eclipsele au loc în aceste două semne. Prima eclipsă din 13 iulie va avea importanță majoră, deoarece se produce conjuncția dintre Soare și Lună în semnul tău. Deci cei născuți în jurul datei de 13 iulie și cei cu ascendentul la 20 grade Rac vor fi cei mai afectați. Pentru tine, această eclipsa este un restart personal, viața ta poate lua noi direcții, iar tu te poți trezi în situații neobișnuite penru tine, sigur, nu toți vor simți același impact, ci mai ales care au planete la gradul 20 Rac, dar cu siguranță vei simți o briză nouă în viața ta. Acum ai șansa de a ieși din cochilie, de a lăsa la o parte inhibițiile și a te face remarcat, sub orice formă consideri tu că ești avantajat mai mult. Și relațiile de toate felurile pot fi afectate, făcându-se acum o clarificare a relației tale cu exteriorul și desigur, accentul întorcându-se mai mult spre interiorul tău. A doua eclipsă îți impactează resursele exterioare, acolo unde există, acestea trebuie regândite, și abordate din alt punct de vedere. Dar și resursele tale , per ansamblu, ar trebui gestionate mai bine, iar acum poți găsi soluția la astfel de chestiuni.

Leu

Pentru tine, prima eclipsă are loc într-o zona mai ascunsă, în ultima casă zodiacală, ceea ce înseamnă un nou capitol în introspecție. Dacă până acum nu te pasiona interiorul tău, acum poți fi obligat să te uiți mai mult în interior, dacă nu dorești, va striga interiorul după atenția ta, deci vrei nu vrei, este un moment de pauză, de meditație, de retragere. Este o perioadă bună pentru a revizuii ceea ce te macină, ceea ce nu-ți dă pace de ceva vreme și să aduci la suprafață tot ceea ce ai de adus la lumină, nu rata acest moment. Atenție și la sănătate, unde pot apărea probleme de care nu știai până acum. A doua eclipsă are loc cu Soarele în semnul tău, și Luna în semnul opus, deci are un impact puternic asupra ta, mai ales cei născuți în jurul datei de 27 iulie. Relațiile se reconfigurează serios, unele relații trebuie încheiate definitiv, este momentul să îți cureți exteriorul de situații și oameni toxici, iar tu ai oportunitatea să ai un nou început legat de relațiile tale și pentru relația cu tine.

Fecioară

Pentru tine, prima eclipsă are loc în sectorul prietenilor și al anturajului, de aceea se pot deschide uși pentru prieteni noi, oameni noi, conjuncturi noi. Poți întâlni oamenii potriviți,  oameni pe care simți că-i cunoști de foarte mulți ani, chiar dacă abia i-ai cunoscut. Observă dacă îți apar astfel de persoane în această perioadă, deoarece te pot ajuta foarte mult în evoluția ta. A doua eclipsă îți va afecta axa caselor 6-12, astfel jobul și munca ta au nevoie de o schimbare drastică, este timpul să renunți la metodele învechite care nu mai funcționează, să vezi ce ai putea aduce nou, sau chiar să renunți la un job care nu te mai mulțumește de ceva vreme. Și sănătatea poate fi afectată de aceste eclipse, deci fii atent de la semnalele corpului, deoarece cauzele pot fi multiple, de la digestie, la inima până la circulația sângelui. Deasemenea pot reveni probleme de sănătate din trecut care nu s-au vindecat complet.

Balanță

Prima eclipsă are un impact asupra carierei tale, acolo poți face niște schimbări ce se așteaptă puse în practică, poți aborda lucrurile dintr-o perspectivă nouă și să aduci un aer nou locului tău de muncă. De ce nu, poți avea o avansare sau un nou loc de muncă, iar acesta să fie pe placul tău. Nu este exclus să te muți sau să faci unele modificări legate de locuință, tocmai pentru a te acomoda noului loc de muncă, sau poți începe să lucrezi și de acasă. Și familia te va trage de mânecă dacă ai pus în ultimele luni cariera pe primul loc, aceștia îți vor simți lipsa tot mai tare. Eclipsa de la finele lunii îți va afecta casa copiilor și a iubirii. În relația cu copii poți observa mai ușor ceea ce nu mai funcționează, modul în care te raportezi la copii poate fi greșit, iar acum ai șansa să îți modifici serios relația, iar subiecte din trecut neîncheiate se pot tranșa acum. Și relații din trecut pot să reapară acum în viața ta, pentru a închide niște aspecte și a putea merge mai departe. Poți observa acum faptul că nu îți acorzi ție și plăcerilor tale prea mult timp, de aceea vei simți nevoia să faci ce-ți place și să te axezi mai mult pe timpul liber și distracție.

Scorpion

Eclipsa din 13 iulie are loc în semnul tău soră, Racul, deci poate avea un impact mai mare asupra ta și a semnelor de apă, pentru tine accentul fiind pus pe partea spirituală, pe filozofiile de viață, pe străinătate și studiile înalte. Ai ocazia acum să-ți revizuiești filozofiile după care îți conduci viața, moralitatea și spiritualitatea, iar astfel să descoperi lucruri și idei noi, care să te ajute pe parcursul drumului tău. Poți avea revelații diverse, doar trebuie să asculți Universul, iar el îți poate oferi răspunsuri necunoscute până acum de tine, doar păstrează-ți simțurile deschide. Ți se pot arăta mai clar locurile unde greșești în abordarea ta, iar acum ai șansa să îndrepți lucrurile. A doua eclipsă are loc în sectorul familiei și a casei, acolo unde pot apărea unele certuri, poate chiar pe subiecte vechi neîncheiate până acum. Este un moment bun să-ți schimbi perspectivele legate de familie și să îndrepți lucrurile după bunul tău plac, iar ceea ce nu-ți convine sau crezi că nu-ți aduce vre-un beneficiu în familia ta, este ideal să-l tai de la rădăcină.

Săgetător

Eclipsa din 13 iulie îți va afecta casa resurselor exterioare sau a resurselor comune. Poate fi un nou început în privința unor resurse externe, sau a unor moșteniri. Poți să-ți clarifici acum documentele legate de resurse, sau documentele legate de taxe și impozite. Pot apărea acum noi resurse financiare la care nu te așteptai. Poți găsi noi soluții pentru resursele comune cu partenerul nou, o nouă direcție înspre care să direcționați banii, sau noi idei de investiții. Și partea intimă din relația ta primește un nou impuls, acum poți vedea lucrurile dintr-o altă perspectivă și te deschizi mai mult către partenerul tău. A doua eclipsă are loc pe sectorul comunicării și al gândirii, unde vei observa mai clar situațiile tensionate, situațiile unde nu abordezi corect problemele din viața ta și este momentul să renunți la unele tipare de gândire care nu te mai ajută în acest moment. De aceea fii deschis la idei noi, la oameni noi și la noi perspective care ți-ar putea ușura viața de zi cu zi.

Capricorn

Poți fi destul de afectat de prima eclipsă, deoarece se produce în semnul opus ție, Racul, astfel relațiile tale vor primi un mic restart. Este momentul să te uiți mai atent la relaționarea ta cu exteriorul, poți dori lucruri noi, poți dori să întâlnești oameni noi și ei chiar pot apărea luna aceasta. Este deasemenea un moment bun să îți schimbi modul de a interacționa cu oamenii, să devii mai deschis și mai sociabil. Partea interesantă este că eclipsa se produce la opusul lui Pluto, care se află în zodia ta, de aceea în toate aceste schimbări și interiorul tău are un rol important. Este posibil să treci prin niște schimbări profunde datorită unor oameni sau a unor circumstanțe prezente, ceea ce ar fi în beneficiul tău, pentru că lovești doi iepuri dintr-o lovitură, atât tu te schimbi cât și relațiile tale sunt implicit afectate, deci caută să faci schimbările necesare pe la jumătatea lunii. A doua parte a luni aduce niște finaluri de cicluri când vine vorba de bani și finanțe, deci renunță la ce nu ți se mai potrivește.

Vărsător

Tu ești a doua zodie de pe podium luna aceasta, deoarece a doua eclipsă are loc în zodia ta, pe data de 27 iulie. Dar, să începem cu prima eclipsă, din Rac, care îți va aduce situații noi la locul de muncă, unde ar fi indicat să începi lucruri noi, proiecte noi, noi moduri de a-ți organiza munca. Nu este exclus și un job nou, sau o nouă poziție în locul în care te afli. Și sănătatea poate să-ți capteze mai mult atenția luna aceasta. A doua eclipsă, are un impact major asupra ta, deoarece te pune în fața unor situații care ar trebui să se încheie. Există în viața ta unele puncte care știi că le-a cam trecut vremea, pot fi relații, situații, sau aspecte ale caracterului tău care trebuie schimbate radical. Fii atent ceea ce ți se arată acum, deoarece ai șansa rară de a schimba rapid ceea ce nu mai dorești în viața ta. Aceste schimari pot fi chiar de natură karmică, deci te poți aștepta la situații neprevăzute care se petrec cu viteza luminii și au un impact major în viața ta.

Pești

Pentru tine, prima eclipsă are loc în casa a cincea, care îți poate transforma relația cu copiii, se prefigurează schimbări pozitive în aceste relații, iar tu te poți deschide mai mult mergând și tu spre o inocență a copiilor. Este un moment ideal de a-ți acorda ție mai multă atenție și timp, să te răsfeți mai mult și să observi mai clar ce-ți face plăcere și chiar să te implici în acele activități plăcute. Dacă ești în căutarea unei relații de iubire, acum ai șansa să o găsești, chiar poți atrage mai ușor privirile celorlalți, iar printre acele priviri să fie și o persoană potrivită pentru tine. Ultima eclipsă din această lună va avea loc într-o zonă mai ascunsă, specifică ție însă, în casa a 12-a, motiv pentru care vei fi mai introvertit pentru un timp, vei căuta mai adânc în subconștientul tău, sau acesta va dori să iasă mai serios la suprafață, de aceea este indicat să nu ignori ceea ce dorește să iasă la lumină, deoarece ai de închis niște capitole în acest sector. Fii atent și la sănătate, poți găsi acum o soluție la probleme ce te deranjează de ceva vreme.

 

Marte retrogradează în Vărsător – 27 iunie

By | Astrologie

Marte retrogradează în Vărsător – 27 iunie

Astrolog Vlad Daia

Marte își începe retrogradarea în 27 iunie, iar mișcarea directă va fi reluată în 27 august. Așadar, vom avea 2 luni foarte interesante și agitate. Marte va retrograda în Vărsător și va trece pentru o perioadă în Capricorn, unde se va întâlni cu Nodul Sud și cu Luna neagră.

Retrogradarea lui Marte nu este de cel mai bun augur, deoarece acțiunea încetinește, greșelile pot crește și agitația interioară crește. Din alt punct de vedere, este un lucru constructiv, deoarece pune o frână vitezei, iar cei cărora le place liniștea și pacea, pot să se bucure mai mult de aceste momente, de aceea este un moment bun pentru o reflectare mai atentă, pentru a lua o pauză de la agitație, dar acest aspect se pretează doar celor care sunt obișnuiți cu liniștea și o caută în mod constant, dacă suntem obișnuiți cu stresul și agitația și mișcarea, perioada poate fi neplăcută.

Accentul va pica și pe prieteni și anturaj și pe regulile societății, de aceea pot apărea certuri între prieteni, mai ales pe filozofiile fiecăruia, care vor fi apărate până în pânzele albe, iar acum avem șansa de a observa îngrădirea care ni se impune de către stat, de către legislație, instituții etc. De aceea pot apărea în această perioadă, dar și după această perioadă, mișcări ale oamenilor, care se simt îngrădiți și neîndreptățiți din diferite puncte de vedere.

Pentru că Marte va întâlni și Nodul Sud și Luna neagră în calea sa, vom întâlni din nou reglări karmice, situații care ne vor fi impuse, pentru a clarifica unele aspecte din trecut. Fiind implicată și Luna neagră, aceasta poate aduce accidente de diferite tipuri destul de grave, în care să fie implicate chiar mase de oameni, iar cu Jupiter încă în Scorpion, gândul mă duce la posibile atacuri teroriste în această vară, sau proteste masive în unele țări.

Avem în aceste luni oportunitatea de a ne observa mai mult starea de agitație interioară și sursa de unde această stare pornește, deci profitați de un timp în retragere, pentru că veți găsi mai ușor cauza agitației sau cauza a ceea ce vă motivează cu adevărat și insistați pe aceste puncte, pentru a le vindeca sau pentru a vă duce motivarea la un nou nivel.

Atenție și la ideile extremiste, să nu picăm într-o extremă și chiar să acționăm, deoarece Vărsătorul ne poate face să ne fure peisajul, iar gândirea logică să fie aruncată la gunoi, să acționăm din instinct sau dintr-o nebunie de moment, deci este nevoie de un autocontrol, observați la ce lucruri mai puțin obișnuite vă fuge gândul și puteți căuta o soluție acelor situații.

Cuplul astral în opoziție -21 iunie

By | Astrologie

Astrolog Vlad Daia

Pe data de 21 iunie vom avea opoziție perfectă între Marte și Venus, unul dintre cele mai importante cupluri de planete din astrologie, care întâmplător, sau nu, intră în coliziune cu alt cuplu astral important, Nodul Nord și Nodul Sud. Unde se petrece această conjunctură? Pe axa Leu-Vărsător, deci, pe relații.

Opoziția dintre Marte și Venus va crea o presiune între două extreme, între pace și război, mai ales la nivel personal, nu cred că se va pune problema de situații mondiale, ci poate doar lucruri declarative. Pe o parte ne vom dori pace și liniște, iar pe altă parte vrem să acționăm, să schimbăm lucrurile, să luptăm pentru drepturile, valorile și opiniile noastre.

Având în vedere că sunt implicate și nodurile karmice în ecuație, avem niște indicii în plus, Nodul Nord reprezintă prezentul și este cuplat cu Venus, ceea ce arată faptul că vom dori să creăm mai multă pace în noi și în mediul nostru, vom dori să vedem mai mult partea pozitivă a lucrurilor, partea creativă, frumoasă, să fim din nou copii, iar destinul ne poate rezervă situații plăcute și utile. Împreună cu Nodul Sud se află Martele, care va pune în mișcare lucrurile karmice din trecut, mai exact, situațiile din trecut pot fi acum tranșate, pot fi aduse la zi, clarificate și închise. Zicala ‘După fapta și răsplata’ va fi mai activă ca niciodată, reacția la acțiunile noastre va fi pe loc, sau ne putem da seama din situațiile actuale, că reglăm niște lucruri din trecut, care ne stau undeva în spatele minții și nu ne dau pace, situații unde știm că am greșit, iar acum Marte vine și taie tot ceea ce este de tăiat. Vestea bună este că acum avem oportunitatea să și înțelegem lecțiile care ni se dau zilele acestea și să mergem înainte mai ușor ca altădată.

Aceste efecte se vor vedea mai ales când vine vorba de relațiile de iubire, relația cu copii noștri sau relațiile de prietenie. Deci, ne putem aștepta la niște reglaje rapide dar serioase în relațiile noastre, va fi o trezire din vis, sau din coșmar și vom fi aduși cu picioarele pe pământ, având șansa să vedem situația mult mai clar. Deasemenea, acum se pot înfiripa niște relații foarte puternice, cu o tensiune extraordinară și o atracție mare la mijloc, dar aceste relații pot părea atât negative cât și pozitive, depinde de ce avem nevoie, avem nevoie de o relație în care să trăim iubire intensă, sau avem nevoie de niște lecții în acest segment și o persoană ne poate ajuta cu aceste lecții legate de dragoste și relaționare?

Fiți cu ochii larg deschiși și observați ce teme vi se aduc pe tapet legat de relații, este o șansă destul de rară de a face pași în evoluția noastră.

Horoscop iunie

By | Horoscop

Horoscop iunie

Astrolog Vlad Daia

Berbec

Mercur îți va activa casele 3 și 4, ceea ce te va face mai activ în conversații, în gândire și mai interesat de treburile domestice și ale familiei. Ai o perioadă bună în care poți găsi soluții la unele probleme, poți găsi soluția chiar sub nasul tău. Acordă mai multă atenție familiei și casei, deoarece vei rezolva totul mai repede în luna iunie. Sectorul iubirii poate fi și el afectat, deoarece Venus cu Nodul Nord fac ordine în viața amoroasă, lucrurile se pot aranja conform nevoilor tale reale acum, dar asta nu înseamnă că te va și mulțumi acest lucru. Relațiile cu prietenii pot fi acum luate la bani mărunți, așa că fii atent pe cine ar trebui să tai de pe listă.

Taur

Vești bune pe sectorul cel mai iubit de tine, cel financiar. Ai vreo două săptămâni în care lucrurile se pot mișca în favoarea ta legat de finanțe, poți găsi soluții la problemele tale financiare, iar acum este un moment bun să ceri ceea ce ți se cuvine. Guvernatoarea ta, Venus, nu se află în cea mai bună poziție, deoarece Marte ii face opoziție, de aceea mă aștept la o reașezare a vieții tale în direcția necesară dezvoltării tale pe mai multe paliere, mai ales familial și al casei. Cariera și ea poate suferi unele modificări, deoarece Marte te face să tragi frâna de mână și să încetinești tot ceea ce ține de muncă, poți să te simți fără chef de a mai depune un efort, poate n-ar fi rău să iei o pauză și să te refugiezi unde te simți confortabil.

Gemeni

Luna aceasta te scalzi în razele Soarelui, ajutat și el de planeta ta Mercur, deci poți fii pe val, deci profită cât poți. Ai șansa de a începe lucruri noi, de a demara proiecte și de a-ți exprima mai ușor și mai clar ideile care poate le țineai pentru tine de ceva vreme. Și finanțele încep să meargă, o dată cu intrarea lui Mercur în Rac, iar ulterior, Soarele ajunge și el peste banii tăi, deci vezi ce poți îmbunătăți la situația ta financiară. Luna aceasta te pot frământa unele idei ce stau în adâncul tău, idei profunde, care nu le înțelegi iar acum cauți cu disperare să le găsești răspuns. Ai face bine să te axezi pe interiorul tău pentru a te putea înțelege mai bine și astfel să îți schimbi viziunea asupra vieții, fapt care te va ajuta enorm.

Rac

Până la jumătatea lunii caută să te retragi, să te odihnești și să-ți pui gândurile în ordine, o dată cu intrarea Soarelui în zodia ta, din 22, este momentul tău să strălucești, deci pornește ce dorești să pornești abea în ultima treime a lunii. Vei fi tot mai căutat, va trebui să vorbești mult și să dai sfaturi celor din jur, deci profită de liniștea dinaintea furtunii. Finanțele tale se aprind serios luna aceasta, dar și modul tău de a te valorifica. Este momentul de ordine în finanțele tale, dacă ți-ai făcut lecțiile, poți primi bani, dacă nu, poți pierde sume serioase, deci atenție la oportunități sau probleme financiare. Ai șansa să înțelegi mai bine că baza ești tu, sursa ești tu, nu alții și să te axezi pe scoaterea la suprafață a abilităților tale.

Leu

Ești una din zodiile din centrul atenției, deoarece Venus și Nodul Nord din zodia ta fac opoziție cu Marte…deci…Universul este cu lupa pe tine, te poți simți chiar sub foarte multă presiune, foarte multe schimbări în viața ta și o reglare a conturilor, pe toate planurile. Viața ta este corectată de către astre pentru a fi pe făgașul cel mai bun ție, deci dacă te simți pus la colț, înseamnă că ai destule de schimbat, de aceea, lasă lucrurile să se schimbe, nu te împotrivi. Relațiile vor avea parte de schimbări, te poți simți mai iritat, vei dori să rupi legături cu unii oameni, iar oameni sau parteneri din trecut pot reveni acum la tine. Încearcă să-ți păstrezi calmul în relaționarea cu exteriorul.

Fecioară

Planeta ta guvernatoare, Mercur, te ajută pe sectorul carierei, deci fii pe fază la job, spune ceea ce ai de spus și ieși în evidență, acum ai șansa de a fi remarcat. Și sectorul prietenilor și al socializării se aprinde, de aceea vei fi mai ocupat decât deobicei cu sectorul social al vieții tale, iar beneficii pot veni acum din partea prietenilor și a cunoștințelor. Sănătatea poate fi afectată acum, pe sectorul gâtului și al capului, deci atenție la afecțiuni în aceste zone. Poate exista și o mai mare irascibilitate, fără să găsești un motiv clar al acestei stări interne, dar adâncurile tale pot fi puțin răscolite acum, iar unele sentimente vor să iasă la suprafață, iar dacă tu le respingi, ele te vor agita și mai tare. Somnul poate fi și el mai agitat luna aceasta.

Balanță

Sectoarele străinătății și al spiritualității îți sunt activate de către Mercur și Soare, ceea ce s-ar putea traduce printr-o călătorie în străinătate, sau un contact mai des cu străinii în această lună. Poți fi mai îngândurat primele trei săptămâni, mai filozofic, mai centrat spre scopul vieții și spre conceptele care îți conduc viața, iar aici poți găsi câteva soluții care până acum nu le vedeai. Iubirea ia puțin foc din cauza lui Marte, care poate agita spiritele, puteți fi puși mai mult pe ceartă în cuplu, sau pe scoaterea în evidență a lucrurilor ce nu funcționează. Pot reveni pe tapet parteneri din trecut, sau situații amoroase din trecut care nu s-au încheiat cu adevărat. Este momentul să închizi niște capitole.

Scorpion

Resursele altora sunt bine aspectate luna aceasta, deci fii atent la ce resurse pot veni către tine din partea altora, deasemenea nu este rău să te ocupi de documente, taxe, impozite etc. Și călătoriile în străinătate sunt bine aspectate, nu-ți strică un concediu bine meritat într-o țară exotică. Poți fi pus între ciocan și nicovală când vine vorba de carieră și familie, nu știi nici tu pe care să insiști mai mult. Din partea carierei poți primi niște clarificări, să știi mai clar ceea ce vrei să faci, poate chiar să te dedici mai mult carierei, iar pe cealaltă parte, familia se agită tot mai mult, lucrurile nu mai merg, stresul se resimte asupra amândurora. Nu este exclus să te muți sau să apară probleme domestice ce cer o cheltuială sau un stres din partea ta.

Săgetător

Relațiile prind un anume avânt luna aceasta, poți fi mai mult în centrul atenției când ieși în lume, iar socializarea este la cote maxime. Pot apărea oameni noi în viața ta și relații de prietenie care să dureze. Și pe partea financiară poți avea puțină treabă, vor fi puse în balanță resursele tale cu resursele partenerului, sau resursele venite din exterior. Este momentul să faci ordine în finanțe, să tragi linie și să vezi cum mergi mai departe. Mintea ta poate fi mai agitată decât deobicei, gândurile vor veni cu viteza luminii și te vei gândi mai ales la lucruri din trecut și la situații legate de iubire, vei căuta să-ți înțelegi trecutul amoros mai bine.

Capricorn

Sectorul muncii tale este luminat de Soare și Mercur până pe 22 ale lunii, deci poți fi mai activ la locul de muncă, lucrurile merg foarte bine și chiar poți să te trezești o vreme în poziția de lider, sau să fie nevoie de ghidajul tău. Fii puțin atent la gâtul tău și zona umerilor și la nivelul inimii, să nu apară mici probleme de sănătate. Banii tăi au nevoie de o atenție mai mare luna aceasta, deoarece se pot întâmplă unele reglaje la nivel superior, de exemplu îți pot surveni unele datorii sau niște pagube care nu înțelegi de unde au apărut, dar de fapt sunt niște datorii care tu le plătești pentru a-ți achita unele datorii karmice. Investițiile și ele trebuie făcute cu băgare de seamă, pentru că pot fi de rău augur ulterior, deci verifică totul de zece ori și abea după aceea scoate banul.

Vărsător

Tu ești alt semn important luna aceasta, deoarece Marte va retrograda în semnul tău, astfel ți se cere o analiză mai atentă interioară. Este nevoie să-ți analizezi mai profund acțiunile din ultimul an, să observi ce ar trebui schimbat, iar acum chiar ai șansa cu Marte în semnul tău să-ți schimbi direcția în viață, deci nu te culca pe o ureche. Energia ta poate fi mai scăzut mai ales din iulie încolo, dar până atunci, pune osul la treabă și schimbă ce dorești să schimbi. Relațiile vor fi și ele animate, deoarece vei fi cumva la mijloc, între direcția ta și direcția dorită de alții pentru tine, mergi pe mâna ta întotdeauna și nu-ți pierde încrederea în tine, deoarece vei fi tentat de acest aspect.

Pești

Luna aceasta sunt activate casele 4 și 5 pentru tine, deci vei avea o mai mare atenție asupra casei, asupra domiciliului și asupra familiei, adică în toate aceste sectoare poți face îmbunătățirile necesare. Atenția ar trebui să fie asupra sănătății, unde ar trebui să ai grijă la mici accidente, tăieturi și lovituri dar și la nivelul capului și al gâtului. Poți avea o neliniște interioară care nu-ți dă pace, iar somnul poate să nu-ți ajungă luna aceasta, deci caută să te odihnești când simți nevoia, nu trage de tine. La locul de muncă poți avea unele revelații, fie că-ți place foarte mult ceea ce faci și dorești să investești și mai mult în tine, fie realizezi că acest drum nu este al tău și poate ar fi timpul să schimbi ceva.