Horoscop aprilie

By | Horoscop | No Comments

Horoscop aprilie

Astrolog Vlad Daia

Berbec

Accentul încă este pe tine până în a doua jumătate a lunii, dar avem niște evenimente importante în semnul tău în această lună și anume activarea lui Uranus care se află în semnul tău. Uranus va fii atins pe rând de Venus, Soare și în luna mai de către Mercur. Uranus se află în ultimele grade din zodia ta, deci face munca de final, înainte de a trece în Taur, ceea ce îți poate aduce schimbări bruște, situații surpriză și îți poate schimba modul de a vedea lucrurile în general, deci nu te mira dacă îți vei schimba în aceste săptămâni modul de a funcționa. Spre sfârșitul lunii ți se activează tot mai mult sectorul financiar, deci n-ar fi rău să acorzi mai multă atenție banilor tăi, a surselor de venit noi, sau a unor munci extra care îți pot aduce beneficii. Locul de muncă poate fi foarte antrenant luna aceasta, deci depune efortul necesar pentru a-ți termina munca la timp.

Taur

Pentru tine, cel din zodia Taur, este activată casa dinaintea ta, iar spre sfârșitul lunii, intri în lumina reflectoarelor. Este un moment ideal de introspecție, de retragere din cotidian și a-ți analiza trecutul, problemele ce încă te bântuie și a observa ce anume ai de schimbat sau de îndreptat în trecutul tău. Somnul poate fi o problemă mare luna aceasta și încă ceva luni anul acesta, dar ia această perioadă ca o curățare a trecutului, însă trebuie să înțelegi mai bine evenimentele trecute și chiar să îndrepți ceea ce poate fi îndreptat, astfel conștiința îți poate fii mult mai ușoară. Spre sfârșitul lunii, Soarele pătrunde pe tărâmurile tale, deci începi să te remarci, este momentul ideal de a începe lucruri noi, de a lua noi direcții și de a încerca să te ridici din amorțeală din ultima vreme.

Gemeni

Accentul pică pentru tine în zona socială și a prietenilor, unde lucrurile se pot aglomera, poți avea de-a face cu mulți oameni luna aceasta. Situațiile pot fi neprevăzute în aceste sectoare, deoarece Uranus este activat și poate da totul peste cap, de la dispariția subită a unor prieteni, la apariția unor noi oameni care te impactează profund și până la dorința ta de a te rupe de anturajul tău. În același timp, poți să te alături unor mase de oameni sau diferitelor grupuri organizate și să fii de un real folos în acele comunități, poți ajuta în jurul tău prin munca ta și timpul tău oferite benevol. Lucruri care ai dori să le păstrezi ascunse pot ieși la suprafață în această perioadă, poți simți ca un clocotit interior care stă să explodeze, poate n-ar fi rău să pui în ordine aceste lucruri ce te macină.

Rac

Pentru tine dragă Racule, zona carierei începe să clocotească, loc unde poți avea niște răsturnări de situație, ai putea să te gândeșți la schimbarea totală a domeniului de lucru, dar nu cred că vei și face acest pas, dar ai multe lucruri de schimbat. Îți pot veni acum idei noi despre cum a-i putea îmbunătăți situația ta actuală, să te uiți mai sus decât poziția ta actuală și să vii cu idei noi și ingenioase. Și statutul tău social poate suferi modificări dintr-un punct sau altul de vedere. Atenție la surprize din partea instituților statului, nu este exclus să fii anunțat că ai uitat ceva, sau ai de rezolvat niște situații eronate din trecut. Relațiile cu ceilalți și cu partenerul sunt foarte tensionate luna aceasta, deci vezi că poți fii iritat mult mai ușor acum, conflictele pot fii la fiecare colț, deci respiră adânc și așteaptă să treacă vreo lună, două.

Leu

Studiile pot fii foarte benefice pentru tine acum, fie că este facultate, fie că este o perfecționare, sau, de ce nu, să începi tu singur să studiezi un domeniu interesant. Și întrebările despre viața ta pot înflori în mintea ta și să începi o căutare acerbă a unor răspunsuri care nu le găsești de ceva timp. Prin descoperirile tale de luna aceasta, nu este exclus să-ți schimbi radical viziunea despre viață, despre Univers, despre cum funcționează lucrurile…și să faci ulterior niște schimbări concrete în viața ta.Poți fi mai interesat de spiritualitate și de partea nevăzută a lucrurilor. La locul de muncă nervii sunt întinși la maxim, deci fii diplomat și încearcă să-ți păstrezi calmul, deoarece colegii și șefii îți pot apăsa toate butoanele luna aceasta. Și sănătatea poate da ceva bătăi de cap, mai ales ai grijă la infecții, tăieturi și mici accidente.

Fecioară

Partea ta ascunsă, intimă, clocotește încet, încet și are nevoie tot mai mare de atenția ta. Poți avea unele clarificări interioare, care să te facă să-ți deschizi subit ochii, să înțelegi mai clar unele situații complicate sau să simți că ți se dă jos un văl de pe ochi. Poți avea dorința de a desluși mai mult viața, de a pătrunde dincolo de ce se vede la prima vedere și de a-ți schimba radical sistemul de valori. Partea sentimentală și intimă pot fi nesatisfăcătoare în aceste săptămâni, deoarece și tu ai de înțeles niște lucruri și nici tu nu știi ce dorești de fapt de la partener, iar atunci poți sări direct la concluzia că nu-ți oferă ceea ce aștepți. Ar trebui să lași lucrurile să se liniștească și să nu mai vezi partea goală a paharului în relația ta, ci să vezi ce situații ai tu de clarificat. Relațiile cu copii pot fii tensionate luna aceasta și nu este indicat să faci investiții riscante.

Balanță

Cum zodia opusă este încă activă luna aceasta, mai ai treabă cu cei din jur și cu relația ta partenerială. Poți avea unele surprize din partea prieteniilor sau a partenerului de viață, acum se pot da lucrurile peste cap, poți afla informații neștiute până acum care să te facă să-ți schimbi radical modul de interacțiune cu cei dragi. În același timp, poate fi o perioadă bună pentru a schimba lucrurile în relația ta, pentru a face lucruri noi, sau pentru a schimba serios modul tău de interacțiune în cuplu. Caută să dai la o parte acele aspecte care nu mai funcționează. Căminul sau familia pot fi afectate în această perioadă, tensiunea crește și nervii pot fii întinși la maxim…deoarece Marte pune paie pe foc, ar trebui să aștepți să treacă această lună și să eviți discuțiile în contradictoriu în familie. Pot apărea și probleme administrative la casă și să fie nevoie să scoți niște bani pentru a repara problema.

Scorpion

Mediul de la job poate fi mai stresant și antrenant, cu mai mult de lucru și cu mai mulți nervi decât de obicei. Relațiile intercolegiale pot fi mai frustrante în prima parte a lunii, deci evită certurile și discuțiile aprinse și nu băga în seamă tachinările venite din partea colegilor. Este un moment potrivit să-ți schimbi atitudinea la locul de muncă sau modul în care muncești. Ai grijă luna aceasta la comunicare, deoarece Marte și Saturn se află în casa comunicării și gândirii tale, de aceea agitația mentală poate fii la maxim, astfel comunicarea ta va simți repercursiunile acestei conjuncturi și cel mai mult poate simți repercursiunile locul tău de muncă. Poți avea mai multe gânduri în această perioadă, o agitație interioară inexplicabilă…poate n-ar fi rău să folosești această energie prin muncă extra sau prin practicarea unui sport.

Săgetător

Pasiunile și hobbyurile tale sunt accentuate în această perioadă. Acum este momentul să îți schimbi viziunea legată de pasiunile tale, de modul în care îți exprimi creativitatea, de cât de mult pui preț pe pasiunile tale și capacitățile tale. Poți să vezi mai ușor că îți duci resursele acolo unde se consideră normal să le duci și că de fapt nu le duci spre tine și spre ceea ce îți dorești tu cu adevărat. Acum ai șansa rară de a-ți schimba prioritățile în viața ta și să analizezi mai clar ce îți dorești de fapt, ce te face să te simți bine și cât de mult sau de puțin, te lași condus de alții. Dacă ai copii, relația cu ei și atitudinea ta față de ei se poate schimba acum radical, iar dacă ai o afacere proprie, poți face modificările mult visate, care te pot ajuta pe termen lung. Luna aceasta trebuie să fii mai atent la bani, deoarece stresul cade pe acest sector, fii mai chibzuit.

Capricorn

Stresul pică pe zodia ta, deoarece ai 3 dintre cele mai puțin plăcute planete pe teritoriul tău: Marte, Saturn și Pluto. În principiu, poate fi o lună dificilă, cu transformări grele și profunde. Apar lucruri care trebuie urgent schimbate, renunțat la ele și urmat un nou drum. Sigur, tu fiind guvernat de Saturn ești mai obișnuit…dar totuși, este multă energie chiar și pentru tine. Pe de altă parte, Marte aici poate să-ți dea energia să faci acele schimbări pe care poate vrei să le faci de mult timp, dar n-ai avut curajul să le faci sau ai tot amânat. Așa că, fii atent ce ți se pare urgent luna aceasta și caută să modifici și să îmbunătățești tot ce se poate, cât mai repede. Efectele se pot vedea în familia ta, unde din cauza schimbărilor tale interioare, pot apărea răsturnări de situație, familia poate să nu te mai recunoască, să nu mai vadă varianta ta veche și să ai tot felul de discuții mai mult sau mai puțin ciudate. Se vor obișnui cu noul tu…

Vărsător

Tensiunea interioară poate crește în această perioadă, casa a 12 a se aglomerează tot mai tare, iar lucruri nerezolvate din interiorul și trecutul tău stau să țâșnească. Este momentul să te retragi din lumea ‘normală’ și să meditezi la lucrurile care te frământă pentru a le da spațiu să iasă și să le oferi înțelegere, acum ai șansa să închizi multe capitole neplăcute din trecut. Și așa zișii dușmani pot apărea de nicăieri acum și să îți ofere o mâna de ‘ajutor’…dar este un moment numai bun de a face curățenie între acei oameni sau acele situații care sunt împotriva voinței tale în viața ta. Și sănătatea poate avea de suferit în această perioadă, deci fii puțin atent mai ales la rupturi de oase sau infecții. Mintea ta este tot mai încărcată în această perioadă, tocmai de aceea este bine să lași presiunea să iasă, printr-o relaxare. În același timp poți avea și idei foarte bune care să te lovească de nicăieri și să poți găsi soluții ingenioase zilele astea.

Pești

Finanțele tale pot prinde avânt luna aceasta, mai ales în a doua parte, la începutul lunii încă trebuie să fii mai chibzuit datorită retrogradării lui Mercur. Dar poți avea răsturnări de situație pe acest sector, pot apărea bani de unde nu te aștepți, sau tu poți să-ți schimbi radical viziunea asupra bunurilor materiale și să schimbi tactica pe care o aveai până acum. Sectorul social se aprinde și el, acolo poți face curățenie între prietenii și cunoștințele tale, poți schimba anturajul și prieteni vechi pot acum să pară rupți din alt film și să nu-i mai recunoști. Și tu îți ridici standardele când vine vorba de relațiile de prietenie și nu mai accepți atât de ușor să stai de vorbă cu oricine, nu, nu ești egoist, ci pur și simplu simți să te înconjori de oameni de la care ai ce învăța.

 

 

 

Precizia astrologiei și mișcarea #metoo

By | Astrologie | No Comments

Precizia astrologie si mișcarea #metoo

Astrolog Vlad Daia

Întâmplător, mi-a apărut zilele acestea un video cu inițiatoarea mișcării ‘metoo’, o femeie din New York, pe nume Tarana Burke.

Mișcarea #metoo a pornit pentru ieșirea la lumină a femeilor care au fost supuse unor abuzuri sexuale în special, iar actrița Alyssa Milano a îndemnat toate femeile abuzate să-și prezinte public povestea, iar pentru a atrage atenția la nivel cât mai larg asupra acestei probleme a zilelor noastre, să își înceapă povestea cu simbolul #metoo (și eu).

Urmărind începutul poveștii Taranei, ea relata cum a pornit totul și a început prin data când a observat începutul acestei mișcări, mai exact, data de 15 octombrie 2017. Sigur că, repede, mi s-a aprins beculețul astrologic…și îmi sepărea importantă și cunoscută această dată.

După cum scriam într-un articol mai vechi despre influența lui Jupiter în Scorpion, acesta va aduce o lumină peste lucrurile ascunse, peste lucrurile intime, situații legate de sex, de moarte și de abuzuri.

Această dată a fost 11 octombrie 2017.

Astfel că, această mișcare clocotea de fapt de câteva săptămâni, iar o dată cu intrarea lui Jupiter în semnul obscur al Scorpionului, totul a explodat. În ultimele luni ale lui 2017 fiind cea mai mare febră în SUA legată de acest subiect, când actori, regizori, directori de la Hollywood, și nu numai, erau demascați pentru abuzurile comise asupra femeilor și chiar asupra bărbaților.

Nu este interesant cum o dată cu această schimbare astrală importantă, s-au mișcat atât de mult lucrurile în lumea noastră? Mai țin minte un eveniment de acest gen legat de Uranus, în momentul intrării în Berbec,  a avut loc explozia de la Fukushima. Uranus însemnând explozii, lucruri neprevăzute, iar Berbecul reprezentând foc, război etc. Atât intrarea lui Uranus în Berbec cât și explozia au avut loc pe 11 martie 2011. Toate aceste date se pot verifica ușor pe internet.

Urmează să vedem ce se va petrece cu trecerea lui Jupiter în Săgetător și Uranus în Taur, ambele în acest an.

Astrologia este de fapt un ceas, de o precizie elvețiană, dar care nu sună la fiecare oră exactă. Adică, nu toate aspectele care se petrec pe cer provoacă un efect material, dar și când provoacă, se simte la toate nivelurile. Asta se poate observa atât la nivel individual cât și mondial.

Legătura dintre astrologie și spiritualitate

By | Astrologie | No Comments

Legătura dintre astrologie și spiritualitate

Astrolog Vlad Daia

Astrologia poate fi un prim pas în dezvoltarea spirituală a unui om, nu este o cale în sine, dar poate fi un prim, mare, ajutor. De fapt acesta a fost și drumul meu, prima dată în călătoria mea spre mine, a apărut astrologia, acum mulți ani…nici nu știu cum a trecut atâta vreme și am ajuns să și practic astrologia la nivel mult mai larg.

Astrologia ne poate ajuta în autocunoaștere și cum altfel să ajungi la tine, dacă nu te cunoști prima dată? Prin astrologie putem să ne descifrăm, noi pe noi, să vedem dincolo de aparențe, dincolo de ceea ce poate și noi credem despre noi, dar nu este neapărat adevărat…sau cel puțin poți vedea potențialul tău. Astrele ne dau o viziune de ansamblu asupra vieții noastre, asupra personalității, a calităților, a defectelor și a ceea ce se ascunde dincolo de prima vedere. O dată întocmită astrograma personală, nu te mai poți ascunde, ești față în față cu adevărata ta natură…oricât ai vrea să te ascunzi. Sigur, nu toate aspectele trebuie să fie valabile în acel moment, acestea se manifestă pe tot parcursul vieții, dar ai în față tot potențialul tău și tot parcursul vieții tale, chiar dacă nu poate fi descifrat în totalitate din prima clipă…toate se arată la timpul potrivit.

Cum ziceam, astrologia poate fi un prim pas, nu este obligatoriu același pas pentru toți, dar prin analizarea trăsăturilor tale, mintea ta se poate deschide către o altă realitate, către curiozitate, către o dorință de a te descifra și mai mult. De aceea cred că fiecare ar trebui să cunoaștem astrologie, chiar dacă la un nivel de bază, deoarece fiecare din noi ne cunoaștem viețiile și privim altfel propriile hărți, decât un astrolog care nu ne-a cunoscut niciodată, studiind harta îndelungat, poți realiza multe lucruri despre tine, viața ta și despre regulile acestui Univers.

Spiritualitatea nu este altceva decât drumul spre tine…la începutul vieții, toți ne îndepărtăm de noi, suntem axați pe exterior, ne conducem viața după alții sau chiar o lăsăm condusă de alții, facem ce considerăm că se face după regulile societății, încercăm să-i mulțumim pe alții, căutam răspunsuri la alții etc. Dar toate acestea nu există în realitate, sunt o iluzie…fiecare avem viața noastră, cu scopuri clar definite si conjuncturi bine puse la punct, orchestrate la cel mai mic nivel, viață care ar trebui trăită de noi, prin noi, pentru noi…și așa pornește căutarea pentru acea piesă lipsa…cine sunt EU.

Căutatul în exterior de fapt are acest scop de a realiza la un moment dat că mergem în direcția opusă, direcția care nu aduce nici o satisfacție, nu este nimic rău în asta, se pare că așa este regula în lumea noastră, dar cândva, pe drum, realizezi că se poate mai mult…mult mai mult și ai căutat în locurile ‘greșite’ până acum și ce mai rămâne? Unde vei mai caută? Ai căutat în toate părțile și în toate direcțiile…ce mai rămâne?

Tu…interiorul.

Ce-mi separe o legătură interesantă între astrologie și spiritualitate, sau mai degrabă între astrologie și Dumnezeu, este o ierarhie sau o ordine mai mică, în acest colțișor al nostru. Planetele, sistemul solar, fac parte din acest Univers…chiar să fie degeaba? De ce nu poate fi o orânduire de nivel ‘local’, care să ne influențeze nouă viață? De aceea cred că nu avem 100% din răspunsuri, pentru că nu doar astrele ne guvernează viață ci și alte orânduiri de care noi nu avem habar și nu le putem studia…așa că ne limităm la ceea ce vedem. Spunea un astrolog că astrologia este limbajul Universului, traducerea mesajelor Universului pe înțelesul nostru…poate așa o fii…cel puțin și mie așa-mi separe, dar sigur, puzzle-ul nu este complet, este abea la început.

În astrologie există case ale spiritualității, ale divinului dacă doriți și mulți indicatori de acest fel, dar de fapt, fiecare planetă și fiecare poziție pot fi considerate spirituale, putem trece de această interpretare umană a oricărui aspect din astrogramă și să atingem valențele spirituale, întrebarea este câți ajung la aceste valențe în viața lor.

 

 

 

 

Jupiter si Mercur retrograde

By | Astrologie | No Comments

Jupiter și Mercur retrograde

Astrolog Vlad Daia

Dacă am avut o perioadă de la începutul anului până acum fără planete retrograde si am prins un avânt, iar lucrurile au început să se miște prea repede pentru unii, acum începe sezonul retrogradărilor și mici frâne în viețile noastre.

Jupiter 9 martie – 10 iulie

Această perioadă începe cu Jupiter care retrogradează din 9 martie până în 10 iulie în semnul Scorpionului. Am putut vedea ce a adus Jupiter în acest semn din octombrie încoace, mai multe dezvăluiri ale lucrurilor ilegale, mai multe crime și violențe, scoaterea lucrurilor ascunse la iveală și mai mult accent pe partea întunecată a vieții. Până acum am fost mai mult șocați, dar nu s-au rezolvat prea multe…acum vom fii împinși să analizăm mai profund toate aceste aspecte neplăcute ale vieții, aspecte pe care le vrem ascunse sub covor și să facem ceva practic pentru îndreptarea acestor situații. Campaniile gen ‘me too’ și alte mișcări la nivel de internet nu rezolvă problemele…ci este nevoie de schimbări practice, radicale, iar dacă aceste măsuri nu vor fi luate în perioada următoare, lucrurile nu vor face decât să se complice, iar lumea poate intra în panică urmărind evenimentele de acest gen tot mai dese. Totul trebuie reevaluat, luat la puricat și schimbat…legi, reguli, oameni, situații etc. Acum pot ieși în continuare lucruri importante la suprafață, care nu vor lăsa publicul nemișcat, așa cum se întâmplă de destule ori. În jurul datei de 23 mai Jupiter va face opoziție cu Mercur din Taur și trigon perfect cu Neptun din Pești…atunci avem șanse mari să iasă unele informații la vedere, care să aibă un impact major asupra noastră, a tuturor…

Pot apărea probleme mai multe legate de călătorii și relațiile interstatale și o dorința mai mare de rezolvare a acestor probleme. Înainte de descoperirea lui Pluto, Scorpionul a fost guvernat de Marte, deci putem spune că este un semn al războiului, dar mai degrabă al războiului ascuns și al răzbunării, iar retrogradarea lui Jupiter aici va aduce pe tapet mai puternic aceste asepcte ale războaielor, în plus avem în 13 mai Uranus în ultimul grad Berbec, semnul războiului, în cuadratura cu Marte…deci tensiunile pot fii alarmante în acea perioadă.

Mercur 23 martie – 15 aprilie

Mercur este a doua planetă care va retrograda în paralel cu Jupiter, începând cu 23 martie până în 15 aprilie. Și unde credeți că retrogradează? Tot într-un semn guvernat de Marte, adică Berbec. Cam multă energie pe tot ceea ce ține de Marte…de aceea mă duce gândul la conflicte, accidente etc.

Această retrogradare ne va pune puțin pe gânduri, ne va face ceva mai egoiști, dar tocmai pentru a ne rezolva nouă problemele, să observăm cum am acționat greșit în ultima perioadă, ce trebuie să reanalizăm mai clar și să schimbăm modul de a vedea lucrurile. Acum este momentul ideal să îndreptăm acolo unde considerăm că am gândit situația prea puțin și există loc de mai bine. Inclusiv aspectul fizic îl putem schimba acum, unii ne vom reinventa înfățișarea fizică.

Atenție la conflictele verbale și nu numai, acestea pot fi mai aprinse pe perioada retrogradării lui Mercur, mai ales că cei doi malefici se întâlnesc în data de 2 aprilie, deci nervii și agitația ar putea fi la maxim în acele zile. Este ideal că toată această agitație să o îndreptăm spre ceva constructiv, spre sport, spre diferite activități, spre regândirea unor proiecte deja începute, dar nu este indicat să începeți acum ceva nou, deoarece șansa de a eșua este mare o dată cu intrarea în mers direct a planetei Mercur.

 

Misterele consultației astrologice

By | Astrologie | No Comments

Misterele consultației astrologice

Astrolog Vlad Daia

Multe persoane nu au experimentat niciodată o consultație la un astrolog și au o teamă de necunoscut,  așa că haideți să vedem ce se întâmplă de fapt la o consultație astrologică…cu mine.

Ce se întâmplă printr-o consultație astrologică este de fapt consultarea Universului pentru situația voastră particulară, din multiple puncte de vedere. Mai exact, reprezintă poziția planetelor și ale altor corpuri ale sistemului solar din momentul nașterii și compararea sistemului solar din momentul prezent cu cel din momentul nașterii…deci până aici este astronomie pură…acestea fiind detaliile tehnice.

O dată stabilită harta natală prin data și ora nașterii, întrăm în observății și interpretări, adică în astrologie, de aceea în primu rând astrologia nu este o știință exactă fiind mai degrabă o artă interpretativă, dacă știința nu necesită intuiție, arta cu siguranță o necesită. Dar daca ne uităm puțin la marii oameni de știință, intuiția a avut un rol cheie în marile descoperiri…doar totul vine de la Univers, și marile descoperiri ștințifice și informațiile despre trecutul sau viitorul unui om.

În harta natală putem observa atuurile cu care un om se naște, care sunt ca un fel de ADN, se mai pot schimba lucrurile, dar cu destul de mult efort. Astrograma conține Soarele, Luna, planetele sistemului solar și alte corpuri cum ar fii asteroizii, sau alte puncte calculate doar matematic, în plus mai apar cele 12 case astrologice, toate grupate în interiorul cercului zodiacal, adică cele 12 binecunoscute zodii. Între aceste planete și corpuri se produc diferite aspecte, din nou matematice, mai exact, diferite unghiuri între planete, de exemplu trigonul este unghiul format de 120 de grade între două corpuri, cuadratura este unghiul de 90 de grade dintre două corpuri etc. Aceste aspecte se împart în două categorii, să spunem generic pozitive și negative, dar în realitate sunt situații din viață care arată cât de deschis ne este drumul, poți trece mai ușor prin acele situații, sau ai câteva aspecte de rezolvat înainte de a ajunge la o finalitate, noi le putem percepe ca negative, dar de fapt sunt doar moduri ale Universului de a ne face  să ne depășim limitele și a vedea lucrurile și din altă perspectivă.

Acum intervine intepretarea tuturor acestor poziții și aspecte interplanetare, ținând cont de poziția în case a planetelor, poziția în zodii și toate aspectele care le fac cu celelalte corpuri cerești. Zodiile ne dau într-un fel scena în care se petrec evenimentele, iar casele astrologice ne dau domeniul exact în care se manifestă aceste poziții, de exemplu casa a patra va da sectorul familial sau al căminului, sau casa a zecea va arăta cariera și statutul social al persoanei.

Așa că , în situația mea, prima dată voi analiza astrograma natală, trecând prin toate cele doisprezece case, care reprezintă de fapt multiplele sectoare ale vieții noastre iar astfel avem o imagine a clientului, ce îl caracterizează, ce nu îl caracterizează, ce fel de gândire are, ce aspirații are, ce talente are, ce are de valorificat și unde trebuie să fie mai atent etc.

Ulterior, se poate vedea situația actuală a lucrurilor și din viitorul mai mult sau mai puțin îndepărtat, prin folosirea tranzitelor de exemplu, care reprezintă suprapunerea peste harta natală a poziției corpurilor cerești din acest moment, care mie personal îmi separe cel mai elocvent mod de a vedea viitorul, deoarece aceste poziții curente sunt palpabile, există în momentul prezent, sau vor exista în viitor, dacă ne uităm pentru o perioadă următoare. Există multe alte metode astrologice de studiere a viitorului, dar eu nu le folosesc într-o măsură foarte mare deoarece sunt cumva intangibile, sunt invetate de astrologi în decursul anilor și nu au o baza reală, palpabilă, concretă, ci sunt mai degrabă teorii transpuse în practica astrologică.

Mulți au o teamă de a afla lucruri negative, gen când o să moară, asemenea informații consider că se pot vedea foarte greu într-o astrogramă și chiar dacă s-ar vedea, nu văd folosul în aflarea acestor gen de informații…dar sigur, omul care apelează la un astrolog, ar trebui să fie pregătit să afle și lucruri mai puțin pozitive, tocmai pentru a fii avertizat, dacă nu este pregătit să primească și partea goală a paharului, aflarea oricăror informații poate să-i aducă mai multe dezavantaje decât avantaje, așa că eu aș recomanda deschidere și o lipsă de așteptări, deoarece există și acest tip de clienți, care vin cu niște așteptări clare, că tre să-i spună astrologul așa și așa și așa…vor fii dezamăgiți 100% și își vor pierde banii și timpul…astrologul va transmite exact ce trebuie să transmită pentru ca persoana respectivă să audă…iar impactul consultației poate fii de multe ori neconștientizat, așa că, mai bine lăsați lucrurile să curgă, permiteții astrologului să spună ceea ce are de spus. Sigur că la final, este timp pentru întrebări și clarificări, se discută și de-a lungul consultației, nu este un monolog, dar la marea majoritate a clienților, până la final, nu mai au întrebări suplimentare, deoarece am atins toate punctele pe parcursul discuției.

În concluzie, gândiți-va câte combinații avem de făcut, ca astrologi, într-o consultație, deoarece o zodie poate însemna zece lucruri, o casă tot zece lucruri și un corp ceresc încă zece lucruri, plus toate aspectele care le face cu celelalte corpuri, care pot fi de la nici un aspect, până la zece sau mai multe aspecte. Deci, care este combinația exactă a interpretării unui singur aspect dintr-o hartă? Greu de spus…dar…aici intervine intuiția astrologului în această artă ‘ocultă’, care începe să devină din ce în ce mai deschisă…și sper că tot mai mulți astrologi să deschidă mai mult porțile către aceste mistere, pentru ca lumea să vadă astrologia în adevărată ei lumină.

 

 

 

Horoscop martie

By | Horoscop | No Comments

Berbec

A venit vremea ta, planetele încep să se înghesuie în zodia ta luna aceasta, deci pregătește-te să fii în lumina reflectoarelor. Asta nu înseamnă că este și ușor, tu ai de făcut niște ultime schimbări în interiorul tău cu Uranus încă în semnul tău, iar Venus vine să activeze acest Uranus, care te va pune față în față cu cei din jur, cu exteriorul și te va pune să integrezi mai bine exteriorul în interior. Poți avea surprize plăcute din partea celor din jurul tău, dar jobul poate să-ți aducă surprize neplăcute și răsturnări de situație, te poți simți câteodată la capătul puterilor și nu știi cât vei mai rezista să fii condus de alții. Și Mercur va retrograda tot în semnul tău, ceea ce este un element în plus de introspecție și de clarificare a unor concepte personale și a modului cum vezi viața, vei încerca să preiei controlul asupra vieții tale, dar ideea dincolo de aceste concepte ar fi să lași viața să se manifeste, fără interferența ta, deoarece încercarea de manipulare a vieții nu face decât să complice lucrurile.

Taur

O lună nu foarte ușoară pentru tine, deoarece este perioada de dinaintea zodiei tale iar interiorul te poate răscoli într-o anumită măsură. Pentru tine sunt aglomerate casele a 12-a și a 9-a, care ambele țin de interior și de partea spirituală a vieții. Acum este perioada când ies la suprafață conceptele nepotrivite, care nu-ți mai folosesc, tocmai pentru a le analiza și a le lăsa în urmă. Este momentul să ai un dialog interior foarte serios, să observi ce anume din viața ta merge prost, ce trebuie lăsat în urmă și încotro ar trebui să te îndrepți pe viitor. Analizând toate aceste aspecte, poți avea niște surprize mari, chiar niște trăiri neobișnuite, sau vise premonitorii, așa că fii atent la ceea ce ți se arată de către Univers în această perioadă. Ceilalți vor fi acolo pentru tine tocmai pentru a-ți arăta ce nu mai funcționează pentru tine, nu o lua ca pe o ofensă, oamenii de fapt acum sunt mijlocul prin care Universul îți arată ce ai de făcut.

Gemeni

Luna martie poate o fi o lună mai activă și mai socială pentru tine, însă trebuie să fii atent și la ceea ce ai de revizuit în materie de prieteni. Planetele se focusează pentru tine pe casa prietenilor și a grupurilor din care faci parte, deci focusarea ta va fii pe socializare, unii vor fii mai mult prin preajma ta, dar alții îți vor da ocazia să-I vezi cu adevărat. Acum nu ar fi un moment rău să faci o selecție între oamenii care sunt în preajma ta, între prieteni sau cunoscuți. Atenție cât de multe spui prietenilor, când vine vorba de subiecte sensibilie, deoarece prin asta le vei pune încrederea la încercare și există riscul ca unii să pice testul, așa că atenție cui destăinui problemele tale în luna martie. Poți avea și surprize plăcute din partea unora, să primești niște cadouri, sau un ajutor neașteptat. Jupiter își va începe retrogradarea pe sectorul sănătății tale, deci câteva luni este indicat să fii atent la semnalele corpului.

Rac

Mare agitație mare pentru tine, deoarece accentul pică pe casele tale sociale în luna martie. Jobul începe să-ți atragă atenția tot mai mult, acolo poți avea niște surprize plăcute, poate o promovare, poate o primă, poate începi să crești în ochii șefilor. Acum este un moment bun să ieși în evidență la locul de muncă și să arăți ce poți face. Chiar dacă aceste aspecte pot pune pe pauză viața sentimentală, nu durează decât o lună, așa că nu se întâmplă nimic dacă o luna vei acorda mai multă atenție evoluției tale în carieră. Atenție pe perioada retrogradării lui Mercur, deaorece îți afectează tot locul de muncă și este indicat să verifici de două ori ceea ce faci în acea perioadă, sau pot apărea situații nerezolvate din trecut, nu trebuie decât să îndrepți lucrurile și toate vor reveni la normal. Poți avea mai multe ieșiri și întâlniri luna aceasta, dar nu toate vor fi de bun augur, încearcă să eviți discuțiile în contradictoriu.

Leu

Pentru tine, casa a 9-a este cea care se aglomerează în luna martie, care reprezintă străinătatea, munca cu străinii, studiile sau conceptele cele mai înalte după care îți conduci viață. Acum este un moment bun de revizuire a conceptelor tale, de a observa ce anume nu ți se mai potrivește și de găsit variante mai potrivite. Poți căuta mai multe răspunsuri în această perioadă, poate inclusiv din cauza sănătății sau a stării corpului tău, iar astfel să fi împins spre a căuta în locuri neconvenționale. Acum poți da peste niște idei revoluționare, noi și nonconformiste care să-ți modifice substanțial modul de a gândi și de a vedea lucrurile. Este o luna bună pentru a începe un curs de perfecționare, sau pur și simplu să studiezi pe cont propriu unele lucruri. Atenție și la locul de muncă, mai ales în relația cu colegii, deoarece în această perioadă pot părea că au idei complet opuse față de tine și îți separe că fac lucruri neobișnuite, din punctul tău de vedere, important este să treci peste și să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut.

Fecioară

În prima parte a lunii poate fi interesant sectorul iubirii…dar pe măsură ce trec săptămânile, situația se poate înrăutăți. Apare o discordanță mai ales pe partea intimă, unde se pare că poți fi în contradicție cu partenerul și nu ajungeți la un punct comun. Poate să-ți fie și mai dificil în perioada aceasta să fii la fel de deschis ca până acum, sau poți prefera să stai mai distant de relația ta…oricare ar fi situația, problemele se ridică pe partea de deschidere și intimitate, deci observă ce ai avea de corectat în aceste sectoare. Atenție la lucrurile riscante și la diferite circumstanțe financiare care țin de un risc ridicat, deoarece poți fi tentat să riști destul de mult și să pierzi la fel de mult, nu te întinde prea mult cu banii și nu lua credite. Dacă ai o situație pe rol, legată de moșteniri, este indicat să verific foarte bine actele, pentru a nu apărea ulterior probleme.

Balanță

Zodia opusă ție, Berbecul, se aglomerează, ceea ce reprezintă pentru tine zona relațională, atât cu cei din jur cât și relațiile sentimentale sau conjugale. Asta înseamnă că lucrurile se pot complica puțin pe frontul conjugal, pot apărea tensiuni în relații și surprizele mai mult sau mai puțin plăcute nu întârzie să apară. La începutul lunii, poate fii o atmosfera mai plăcută și gingașă în cuplu, dar spre jumătatea lunii, lucrurile iau o altă întorsătură, iar în discuțiile voastre se pot implica și familiile, sau aceste discuții pot avea ca și cauză locuința sau împărțirea responsabilităților. Retrogradarea lui Mercur te va face să-ți revizuieșți atât legătura de cuplu cât și relațiile cu cei din jur, este bine în această perioadă să analizezi puțin lucrurile și să observi ce nu mai funcționează, să corectezi ceea ce trebuie corectat și să mergi mai lejer înainte.

Scorpion

Casele comunicării și ale muncii sunt activate pentru tine luna aceasta, deci așteaptă-te la un stres mental mai ridicat și ai grijă cât de mult îți vei duce problemele personale la locul de muncă. Modul tău de a gândi poate fi mai critic, mai rece în această perioadă, ceea ce nu este un lucru rău dacă studiezi ceva sau faci o cercetare, dar această gândire mai acidă îți poate afecta relaționarea cu colegii sau superiorii. La job pot apărea tensiuni din cauza multitudinilor de lucruri care le ai de îndeplinit, sau se așteaptă foarte mult de la tine în această luna, iar de aici pot apărea discuții între tine și cei din jur, iar tu te poți lăsa destul de afectat de această atmosferă colegială. Pot apărea situații din trecut neterminate sau eronate, care îți pot da peste cap situația iar tu să ai de făcut un efort dublu pentru a îndrepta lucrurile, dar fii atent în ce altceva ar mai putea lovi situația eronată, deoarece te poți trezi cu probleme și din alte direcții.

Săgetător

Pentru tine se anunță o luna destul de agitată cu Marte încă în semnul tău, iar casa a 5-a începe să se umple și ea, ceea ce ar putea însemna că îți acorzi mai multă atenție ție, faci lucruri care te fac să te simți bine, dar într-un mod activ, nu genul clasic de relaxare, ci o relaxare cosntructivă și cu posibile beneficii practice ulterioare. Pentru cei care au afaceri proprii sau practică un hobby, poate fii o luna în acțiune, care-I pune în mișcare dar le și face plăcere, dar trebuie să fiți atenți pentru că pot apărea unele surprize, sau unele neclarități din trecut care acum au nevoie de atenția voastră. Și copii pot fi o focusare pentru voi în luna martie, puteți avea situații mai aparte legate de ei și au nevoie de atenția voastră. Important este să nu așteptați să vă rezolve altcineva situațiile, ci să vă implicați cu toată tăria și lucrurile se pot rezolva rapid.

Capricorn

Pentru tine poate fii încă o lună mai agitată interior, care îți cere să te ții puțin departe de lumea exterioară și să cauți mai multă liniște în familie, în cămin sau între oamenii cu care te simți bine. Însă căutând această liniște, se poate să cauți nodul în papură în familia ta, este benefic până pe la jumătatea lunii, dar ulterior pooate să se schimbe situația. Poți avea niște situații surprinzătoare cu membrii familiei, situații nu dintre cele mai plăcute, dar poate fi în folosul tău, deoarece se pot clarifica unele lucruri care până acum erau ascunse privirii tale. S-ar putea chiar să cauți în trecutul tău unele răspunsuri sau să îți aduci aminte lucruri din copilărie, care le uitaseși. Și la căminul tău pot apărea situații surpriză și să fii nevoit să faci niște reparații, niște cheltuieli sau să apară niște documente care au nevoie de clarificări.

Vărsător

În această lună, agitația pică pentru tine în zona comunicării, a gândirii și a călătoriilor scurte. Poți fii mai stresat și mai tensionat decât deobicei, deoarece ți se încarcă mintea cu tot felul de situații, care parcă nu se mai termină, ba în plus revin și situații neterminate din trecut care necesită atenția ta. Fii atent la comunicare în această perioadă, deoarece poți transmite un mesaj greșit sau poți înțelege greșit un mesaj primit, așa că dacă ceva nu îți este clar, verifică faptul că ai înțeles. Trecutul te poate prinde din urmă, deoarece este o perioadă de introspecție pentru tine, iar acum poți rememora lucruri neplăcute din trecutul tău. Caută să îndrepți lucrurile acolo unde crezi că ai greșit, iar astfel poate trece mai ușor această perioadă.

Pești

Încep să se mute ușor ușor reflectoarele de pe tine, iar atenția se mută pe banii și resursele tale. Acum este un moment ideal pentru a acorda mai multă atenție acestor sectoare, să observi pe ce anume ar trebui să insiști și ce anume ai putea lăsa în urmă în modul tău de a acționa privind bunurile. Atenție la surprize neplăcute pe aceste planuri, deoarece te poți trezi cu cheltuieli neprevăzute sau unele obligații financiare de care ai uitat, iar acum revin pe tapet. Poate există o mărire salarială în prima parte a lunii, dar dacă trece 15 martie, nu mai este indicat să deschizi subiecte legate de bani la locul de muncă. Deasemenea, luna aceasta ține prieteniile separate de bani, deoarece pot apărea discuții sau certuri pe această temă, nici nu cere sau da împrumut bani cunoscuților.

 

 

Energia Peștilor

By | Astrologie | No Comments

Energia Peștilor

Astrolog Vlad Daia

Semnul Peștilor începe să se aglomereze serios…avem aici Chiron, Venus, Soare, Mercur, Neptun și asteroidul Juno pe punctul de a intra și el în acest semn. Iar când atâta energie se axează intr-un singur semn, lucrurile se pot agita pentru unii, mai ales că și Marte face un aspect neplăcut cu acest stellium de corpuri cerești. Energiile apei și ale pământului sunt cele mai evidente, având doar Uranus și Marte în semne de foc, restul în semne de apă și pământ, lucrurile se pot așeza destul de ușor, în ideea că apa și pământul se echilibrează și se susțin una pe alta, de aceea lucrurile se pot așeza mai echilibrat și cu mai mult accent pe înțelegere și echilibru. Eu aș spune că este o perioadă pozitivă, deoarece atâta energie în ultimul semn zodiacal, ne ajută să ajungem la niște încheieri serioase, profunde și ne pregătesc aceste planete să începem cu dreptul, o dată cu noul an astrologic și semnul Berbecului, în 20 martie.

Acum vom simți cam toți să ne retragem, să fim mai mult cu noi, să rupem legătura cu trecutul și să lăsăm în urmă situațiile și oamenii care nu se mai potrivesc cu noi. Tocmai de aceea este momentul ideal să vă luați o pauză, să respirați adânc, să faceți curățenie, sub toate formele și să așteptați să intrăm în energia noului, a Berbecului și să o luăm de la 0. Că tot începe acum noul an chinezesc, chinezii se pregătesc înainte de noul an făcând curățenie generală, aruncând tot ce nu mai folosesc pentru a primi noul an cât mai ușori și curați. Aceeași situație ar fi și în această perioadă pentru toți, să ne pregătim să fim deschiși spre noile oportunități care ne așteaptă dincolo de 20 martie, iar ca aceste oportunități să ajungă mai ușor la noi, ideal ar fi să dăm vechiul la o parte. Știți cum e, înainte să începi orice lucru nou, ar trebui să începi prin a face curățenie în situația actuală, cam asta este general valabil, iar astral vorbind, acesta este momentul. Că tot de prin 20 martie vine și primăvară, cel puțin la noi, acum ar fi momentul ideal de a ne rupe de cele vechi.

Această energie a Peștilor ne îndeamnă la meditație, la izolare, la a rămâne noi cu gândurile noastre, dorința de lucruri mari este mai scăzută, dar toate au un scop, scopul de a ne regenera pentru a fi capabili să pornim cu forțe noi la drum, așa că sfatul meu este să mergeți în ritm cu Universul și să vă relaxați și să îndepărtați tot ce împiedică această relaxare.

Succes la curățenie…nu doar casnică.

 

Precizia astrelor

By | Astrologie | One Comment

Precizia astrelor

Astrolog Vlad Daia

Precizia astrologiei, a previziunilor și așteptările oamenilor…poveste lungă. Dar a venit momentul să clarificăm puțin această dilemă a multora, cât de exact este un horoscop general sau previziunile făcute în mod particular.

Unele persoane se așteaptă ca analiza făcută pentru astrograma personală să fie 100% corectă…este o așteptare normală în momentul în care nu știu prea multe despre astrologie, dar, lucrurile nu stau chiar așa în realitate. Astrograma, ne arată prin poziția planetelor, perioade de timp favorabile sau nefavorabile în anumite sectoare ale vieții noastre, de exemplu o perioadă bună pentru relații sau căsnicie sau o perioadă mai dificilă din punct de vedere financiar. Planetele dau niște tendințe, care nu este 100% obligatoriu să se manifeste, gândiți-va că într-o astrogramă se petrec zeci de aspecte, ceea ce ar însemna să ni se întâmple zeci de lucruri în viața reală în acel moment, dar clar nu este așa. Unele aspecte sunt mai puternice, iar atunci se manifestă în viața reală, altele sunt aspecte create de planetele rapide, sau nu au o energie atât de mare, deci nu se vor manifesta. În primul rând, o astrogramă asta ne indică, zone unde putem insista și să acordăm toată energia noastră și zone mai puțin favorizate, unde ar trebui să avem mai multă atenție iar astfel, problemele ne iau mai puțin prin surprindere.

Un alt aspect foarte interesant în astrologie este natura planetelor, ‘bună’ sau ‘rea’, am folosit ghilimele tocmai pentru că aceste concepte nu pot fii impuse deloc planetelor, concepte care le avem doar noi, oamenii, de fapt nu există bine sau rău și o să va explic cel mai simplu acest concept, din punct de vedere astral. Să luăm exemplu Jupiterul, care este considerat ‘marele benefic’, ar aduce doar lucruri pozitive, deschidere, succes și noroc.

Da…și nu.

Fiecare planetă are mai multe fațete să zicem, exemplul nostru, Jupiter, poate aduce noroc în zona în care trece, poate aduce foarte mult noroc dar poate aduce și situații care noi le considerăm rele. De exemplu în această perioadă, Jupiter trece prin Scorpion, un semn așa zis obscur, negativ, cu multiple probleme și dezavantaje, așa că, Jupiter activează toate aceste lucruri, lucrurile ilegale, aducerea la lumină a lucrurilor ascunse, sporirea crimelor, a violurilor etc. Și ce vedem la televizor? Dacă ați observat, majoritatea știrilor sunt despre aceste subiecte, în această perioadă mai mult ca oricând. Este un lucru rău sau bun? Depinde din ce punct de vedere privești…într-un fel se face ordine, se face lumină, oamenii își dau arama pe față și ies la iveală adevăratele lor instincte criminale, dacă nu ar ieși, nu am știi ce oameni avem în preajma noastră. Se clarifică multe lucruri ilegale si ascunse.

Un alt exemplu mare și larg este Saturn, ‘marele malefic’, care aduce lecții mai dure iar atunci îl catalogăm drept negativ. Să va dau exemplul meu, care am de 3 ani încoace Saturn în casa întâi, poziție care te poate ține blocat, simți că nu poți avansa, te simți neputincios…fiecare trecem prin astfel de perioade, depinde cum le vedem fiecare. Ei, trecând de ceva vreme prin aceste ipostaze, mi-am dat seama că ținându-mă pe loc, chiar izolându-mă într-o anumită măsură, de unde știu eu de câte probleme am fost de fapt scutit în acești ani? În 3 ani se pot întâmplă foarte multe probleme…pe când, stând în banca mea, am dat de foarte puține complicații. Așa că de unde știm noi că o perioada mai ‘rea’, nu a fost de fapt spre binele nostru?

Astrologia tocmai asta oferă, o imagine de ansamblu, viața văzută de sus, unde poți vedea că o perioadă ‘negativă’ te poate duce către ceva mult mai bun, ceea ce, dacă observați cu atenție, se întâmplă foarte des în viața fiecăruia, dar omul nu mai are timp să-și observe viață dintr-o perspectivă mai amplă…

Chiar dacă nu toate aspectele planetare se manifestă în viața reală, în mare parte din timp, astrologia funcționează ca un ceas elvețian, foarte puține lucruri se întâmplă fără ‘acordul’ astrelor, marea majoritate a situațiilor din viața cuiva pot fi observate în astral. Sigur că mai intervine interpretarea astrologului, sau faptul că pur și simplu nu a observat unele aspecte în momentul analizei hărții, pot fi mai multe motive pentru care exactitatea unei previziuni nu este ridicată și să nu uităm că pe lângă astre, la fel de bine pot exista alte forțe care ne influențează, iar noi nici nu știm de ele, deci cum le-am putea previziona? Pot exista alte planete nedescoperite de oamenii de știință în apropierea sistemului nostru solar, alte tipuri de intervenții, sunt sigur că nu doar planetele sistemului solar ne influențează.

Să nu mai zicem de horoscopul general, care este un horoscop în mare, general valabil, care poate avea o acuratețe între 0% și 100%, foarte rar în aceste extreme, dar în medie probabil 20-30%, dar sigur că sunt șanse să nu se potrivească absolut nimic, nici n-are cum, nu este astrograma personală a nimănui acea analiză generală. Să vă povestesc una dintre multele faze amuzante, am primit un comentariu la un horoscop lunar, a fost ceva de genul: ‘ Ce părinți la zodia Rac? Eu nu mai am părinți. Ce prostie de horoscop!!!’ :))

Horoscopul general nu este un horoscop personal.

 

Horoscop februarie

By | Horoscop | No Comments

Horoscop februarie

Berbec

În această perioadă avem două eclipse, una pe 31 ianuarie și a doua pe 15 februarie, iar ție îți va afecta axa iubirii, a copiilor și a prietenilor. În primul rând se aglomerează casa prietenilor și a grupurilor din care faci parte, deci este un moment ideal de a începe noi prietenii, de a căuta și alte categorii sociale, care poate până acum nu ai cunoscut și ai ocazia să descoperi lucruri noi și fascinante prin acești oameni. Prieteniile deja existente se pot lega și mai tare acum, iar dacă îți dorești să te implici într-un proiect nou, ce implică un grup de oameni, acum ai șansa cea mai mare să începi. În sectorul iubirii este timpul să-ți clarifici mai mult partea emoțională pe care o implici în relații și să vezi ce trebuie schimbat sau îmbunătățit și să-ți clarifici ție în primul rând ce anume oferi și ce nu mai oferi partenerului. Într-o lună atât de plină social, este bine să ai în vedere să-ți acorzi și ție momente de liniște și odihnă.

Taur

Pentru voi, cei din zodia Taurului, eclipsele vor activa axa carierei, a statutului social și al familiei și casei. În prima parte a lunii se vor închide unele aspecte în familia ta, unde relațiile pot fi reconfigurate iar atitudinea ta față de membrii familiei să se mai răcească, sau pur și simplu să analizezi la rece trecutul și să iei niște decizi privind modul în care interacționezi de acum încolo cu cei din familie. Unii Tauri vor decide să se mute, sau chiar să răcească relațiile cu familia. După jumătatea lunii, accentul cade pe carieră și statutul tău în societate, acolo unde vei dori să depui mai mult efort să ieși în evidență, poate chiar să începi un nou drum sau să abordezi aceste direcții total diferit ca până acum, așa că vezi ce poți îmbunătăți în atitudinea ta și în modul tău de a munci.

Gemeni

Cele două eclipse îți vor activa axa caselor 3 și 9, adică sectoarele comunicării, gândirii, filozofiilor și studiilor superioare. Prima dată îți vei analiza comunicare și modul de a gândi, domenii care au nevoie de o anume încheiere a unei etape, este momentul ideal să lași niște concepte în urmă, să te îndrepți către ceva nou și fresh și să îți îmbunătățești simțitor modul de comunicare cu cei din jur. Vei tinde către concepte mai înalte, care poate până acum ți-au fost străine, de aceea vei dori să te adâncești din ce în ce mai mult în următoarele luni în filozfii noi, orizonturi noi ale gândirii tale, de ce nu noi religii sau tradiții ale altor popoare. Vei observa cum gândirea ta veche se îndreaptă către altceva, nou și mult mai benefic pentru tine. Acum se pot activa informații din trecut, care credeai că nu există sau ai uitat de ele, iar ele să-ți fie de ajutor în situațiile tale de viață actuale. Este o perioadă bună pentru studenți sau pentru orice fel de studii sau cursuri întreprinse în această perioadă.

Rac

Pentru voi cei din zodia Rac, se activează o axa dorită de mulți, axa financiară, care v-a dat ceva bătăi de cap și la ultimele eclipse, dar acum lucrurile încep să se clarifice și să prindă conturul căutat de voi. Veți mai face curățenie încă în resursele proprii, în finanțele voastre și veți putea observa mai ușor ce nu funcționează și trebuie închis. Pot exista situații care să vă lase mai vulnerabili pe partea financiară și de securitate, care este foarte importantă pentru voi de altfel, iar acum este momentul ideal de a face ultimele retușuri, deoarece eclipsele vor trece în zodia voastră din vară, iar oportunitatea financiară se cam închide o dată cu această schimbare. Acum este ideal de a vedea ce resurse primiți de la alții și să faceți și acolo ordine sau să îmbunătățiți folosirea acelor resurse. Și problemele financiare cu statul sau unitățile de credit se pot rezolva mai ușor începând cu 15 februarie.

Leu

Tu și Vărsătorul sunteți direct vizați de aceste două eclipse, deoarece prima eclipsă se petrece în semnul tău, iar cea din 15 februarie, în semnul opus, Vărsător. Prima eclipsă va pune accentul pe tine, pe personalitatea ta și pe interiorul tău, acum ai un moment foarte bun de a observa ce nu-ți mai convine la tine, la caracterul tău și să dai mai ușor la o parte orice credeai până acum că nu poți da la o parte. Poți să-ți schimbi trăsături de caracter mai ușor, poți închide unele capitole din viața ta, nu este indicat în această perioadă să începi ceva nou, așteaptă să treacă câteva săptămâni, ideal ar fi să începi la eclipsa din vara. Începând cu 15 februarie, partea exterioară cere un suflu nou, este momentul să-ți reîmprospătezi contactele, oamenii din jur și modul tău de a interacționa cu tot ceea ce te înconjoară. Este un moment bun pentru asocieri, inclusiv de a începe o relație de iubire sau de ce nu, să te căsătorești, în cazul în care ești de ceva vreme într-o relație.

Fecioară

Fecioarele sunt influențate de eclipsele de iarnă pe axa sănătății și a muncii și responsabilităților zilnice. Se încheie o etapă din trecutul vostru, ați analizat destule lucruri din trecut iar acum ați înțeles într-o mare măsură ce era de înțeles și este momentul să nu vă mai dea bătăi de cap unele situații deja apuse. Faceți pace cu ele și lăsăți-le să plece mai departe, mai rămân câteva situații nerezolvate în subconștientul vostru, dar acestea se vor închide undeva la eclipsele din vară. În această perioadă puteați închide un capitol cu unii așa ziși dușmani iar acum aveți șansa de a-i lăsa complet în urmă. Sănătatea cere puțin atenție în februarie așa că nu săriți cu vederea semnalele corpului iar dacă simțiți că este nevoie să aduceți niște lucruri noi în stilul de viață, în alimentație sau în activitățile voastre, faceți-o. Și locul de muncă poate cere unele schimbări și înnoiri, vedeți ce aveți de schimbat și ajutați-vă de acest moment de Lună nouă și aduceți îmbunătățiri acolo unde se cere.

Balanță

Axa caselor 5 – 11 va fi activată de eclipse pentru tine, astfel vei avea de-a face mai mult cu prietenii și anturajul, copiii, hobbyurile și iubirea. Poate a venit momentul să lași unii prieteni în spate și să cauți în locuri mai potrivite ție. De asemenea, dacă faci parte din unele organizații sau grupări, este potrivit să ieși din ele în cazul în care planificai asta de ceva vreme. Realizezi în această perioadă că ceva din tine nu se mai potrivește cu anturajul tipic, de aceea unele schimbări nu strică. Spre jumătatea lunii, pot apărea situații noi în domeniul amoros, poate înflori o idilă, posibil nu de foartă mare durată, dar dacă îți atinge un punct important din astrograma personală, poate fi o relație de mult așteptată. Poți începe noi hobbyuri, sau să studiezi unele lucruri care-ți doreai de ceva timp să începi. Și relația cu copiii este ideal să fie îmbunătățită acum și aduse elemente noi în relație.

Scorpion

Cariera, familia și casa vor fi luate la puricat de către cele două eclipse pentru tine, așa că fii atent la locul de muncă și în relația cu superiorii ce trebuie închis, ce nu mai funcționează și ce ai putea îmbunătăți. Nu este exclus să schimbi cariera sau măcar să te gândești la un alt drum pentru tine, dar oricum, este un moment ideal de a nu mai acționa ca până acum când vine vorba de muncă. Iar în cazul în care se încheie o etapă în cariera ta, nu-ți fă griji, te așteaptă lucruri mai interesante. Relația cu membri familiei poate fi schimbată acum, poți să o iei de la capăt cu cei dragi și să lași neplăcerile în urmă. Dacă ai nevoie să faci unele înnoiri la casă, sau la proprietățile tale, acum este momentul ideal să începi și să-ți aranjezi lucrurile așa cum îți dorești.

Săgetător

Pentru tine, eclipsele vor avea loc pe casele 3 și 9, mai exact în domeniile comunicării, gândirii și a filozofiilor tale de viață. La început de februarie este indicat să analizezi ce filozfii, după care îți conduci viața, nu mai sunt de actualitate și trebuie lăsate în urmă. Inclusiv unele informații care le-ai studiat acum ceva timp, pot apărea acum ca depășite de aceea nu este rău să vii la zi cu informațiile din anumite domenii, iar conceptele tale cele mai profunde au nevoie de o upgradare la această eclipsă. Tocmai pentru că începând cu 15 februarie poți găsi noi moduri de a vedea lucrurile, noi moduri de a gândi și de a analiza lucrurile. Modul tău de a comunica poate fi înnoit acum și poți fii mai clar pentru cei din jur. Și chiar ai nevoie de această claritate, pentru că Marte în semnul tău îți dă mai multă poftă de acțiune, deci acum ai șansa de a face unele schimbări practice în viața ta.

Capricorn

Eclipsele vor activa zona ta financiară, ceea ce va duce un suflu nou în finanțele tale sau măcar în modul în care vei mânui banii de acum înainte. Vei închide un capitol când vine vorba de resursele exterioare ție, că este o susținere din partea părinților, că este susținere din partea partenerului de viață, sau orice resursă care nu vine din munca ta, acum este momentul să analizezi mai bine situația și să observi că nu te vei putea baza la nesfârșit pe alții. Pentru cei care au situații de natură financiară cu statul sau cu băncile, acum se poate închide o etapă, sau chiar să ajungă la sfârșit situația existentă. A venit momentul să te axezi mai mult pe propriile venituri, să vezi ce poți face pentru a atrage resurse în plus. Este un moment bun pentru măriri salariale, pentru noi surse de venit sau pentru cei cu afaceri, mărirea numărului de clienți, așa că analizează mult mai atent aceste aspecte și caută soluții pentru a atrage mai mulți bani.

Vărsător

Tu ești în centrul atenției în acest sezon al eclipselor, deoarece cea din 15 februarie se întâmplă în semnul tău, iar cea din 31 ianuarie în semnul opus ție, un domeniu foarte important deasemenea. Prima eclipsă va viza exteriorul tău, oamenii din jur și modul tău de a interacționa cu tot ceea ce te înconjoară, iar acum a venit momentul să lași în urmă unele aspecte, să închizi anumite situații care te țineau pe loc sau chiar să închei unele relații. Știi bine că nu-ți mai folosesc, așa că nu are rost să mai insiști. Și în căsnicie se poate închide un capitol și ar fi ideal să dai la o parte acele părți din căsnicie care nu-ți mai folosesc. Focusul a cam fost pe tine începând cu 22 ianuarie de când a intrat Soarele în semnul tău, dar eclipsa din 15 februarie va pune și mai multă atenție pe tine, te va face să te analizezi mai profund, să te uiți la adevărata ta valoare, să privești în interior și să vezi ce funcționează și ce nu, și să pășești cu mai mult curaj pe acele direcții care le dorești și care știi că ți se potrivesc.

Pești

Deoarece eclipsa din 15 februarie se întâmplă chiar cu câteva grade înaintea semnului tău, pentru tine poate fi acum o perioadă de profundă introspecție, perioadă în care să-ți clarifici multe situații din trecut. Pot veni la suprafață situații stresante din viața ta, care acum le găseșți înțelegerea mai profundă, poate fi un pas uriaș în față, trecerea unor lucruri din subconștient în conștient, iar astfel ai senzația că s-a aprins un bec în întunericul de adineauri. Este o perioadă bună pentru a da mai multă atenție și sănătății, chiar poți găsi niște soluții pentru bolile cronice pe care le ai. Prima eclipsă, din 31 ianuarie, va viza locul tău de muncă, treburile zilnice și relațiile colegiale, sectoare unde este bine să închizi anumite capitole, să închei anumite metode de lucru și de interacțiune cu colegii și să cauți metode mai eficiente de a munci. Poți să-ți schimbi vizibil comportamentul față de cei din jur, sau să îți modifici ambientul de la servici în favoarea ta iar astfel să te simți mult mai bine când vine vorba de job.