Energia Peștilor

By | Astrologie | No Comments

Energia Peștilor

Astrolog Vlad Daia

Semnul Peștilor începe să se aglomereze serios…avem aici Chiron, Venus, Soare, Mercur, Neptun și asteroidul Juno pe punctul de a intra și el în acest semn. Iar când atâta energie se axează intr-un singur semn, lucrurile se pot agita pentru unii, mai ales că și Marte face un aspect neplăcut cu acest stellium de corpuri cerești. Energiile apei și ale pământului sunt cele mai evidente, având doar Uranus și Marte în semne de foc, restul în semne de apă și pământ, lucrurile se pot așeza destul de ușor, în ideea că apa și pământul se echilibrează și se susțin una pe alta, de aceea lucrurile se pot așeza mai echilibrat și cu mai mult accent pe înțelegere și echilibru. Eu aș spune că este o perioadă pozitivă, deoarece atâta energie în ultimul semn zodiacal, ne ajută să ajungem la niște încheieri serioase, profunde și ne pregătesc aceste planete să începem cu dreptul, o dată cu noul an astrologic și semnul Berbecului, în 20 martie.

Acum vom simți cam toți să ne retragem, să fim mai mult cu noi, să rupem legătura cu trecutul și să lăsăm în urmă situațiile și oamenii care nu se mai potrivesc cu noi. Tocmai de aceea este momentul ideal să vă luați o pauză, să respirați adânc, să faceți curățenie, sub toate formele și să așteptați să intrăm în energia noului, a Berbecului și să o luăm de la 0. Că tot începe acum noul an chinezesc, chinezii se pregătesc înainte de noul an făcând curățenie generală, aruncând tot ce nu mai folosesc pentru a primi noul an cât mai ușori și curați. Aceeași situație ar fi și în această perioadă pentru toți, să ne pregătim să fim deschiși spre noile oportunități care ne așteaptă dincolo de 20 martie, iar ca aceste oportunități să ajungă mai ușor la noi, ideal ar fi să dăm vechiul la o parte. Știți cum e, înainte să începi orice lucru nou, ar trebui să începi prin a face curățenie în situația actuală, cam asta este general valabil, iar astral vorbind, acesta este momentul. Că tot de prin 20 martie vine și primăvară, cel puțin la noi, acum ar fi momentul ideal de a ne rupe de cele vechi.

Această energie a Peștilor ne îndeamnă la meditație, la izolare, la a rămâne noi cu gândurile noastre, dorința de lucruri mari este mai scăzută, dar toate au un scop, scopul de a ne regenera pentru a fi capabili să pornim cu forțe noi la drum, așa că sfatul meu este să mergeți în ritm cu Universul și să vă relaxați și să îndepărtați tot ce împiedică această relaxare.

Succes la curățenie…nu doar casnică.

 

Precizia astrelor

By | Astrologie | One Comment

Precizia astrelor

Astrolog Vlad Daia

Precizia astrologiei, a previziunilor și așteptările oamenilor…poveste lungă. Dar a venit momentul să clarificăm puțin această dilemă a multora, cât de exact este un horoscop general sau previziunile făcute în mod particular.

Unele persoane se așteaptă ca analiza făcută pentru astrograma personală să fie 100% corectă…este o așteptare normală în momentul în care nu știu prea multe despre astrologie, dar, lucrurile nu stau chiar așa în realitate. Astrograma, ne arată prin poziția planetelor, perioade de timp favorabile sau nefavorabile în anumite sectoare ale vieții noastre, de exemplu o perioadă bună pentru relații sau căsnicie sau o perioadă mai dificilă din punct de vedere financiar. Planetele dau niște tendințe, care nu este 100% obligatoriu să se manifeste, gândiți-va că într-o astrogramă se petrec zeci de aspecte, ceea ce ar însemna să ni se întâmple zeci de lucruri în viața reală în acel moment, dar clar nu este așa. Unele aspecte sunt mai puternice, iar atunci se manifestă în viața reală, altele sunt aspecte create de planetele rapide, sau nu au o energie atât de mare, deci nu se vor manifesta. În primul rând, o astrogramă asta ne indică, zone unde putem insista și să acordăm toată energia noastră și zone mai puțin favorizate, unde ar trebui să avem mai multă atenție iar astfel, problemele ne iau mai puțin prin surprindere.

Un alt aspect foarte interesant în astrologie este natura planetelor, ‘bună’ sau ‘rea’, am folosit ghilimele tocmai pentru că aceste concepte nu pot fii impuse deloc planetelor, concepte care le avem doar noi, oamenii, de fapt nu există bine sau rău și o să va explic cel mai simplu acest concept, din punct de vedere astral. Să luăm exemplu Jupiterul, care este considerat ‘marele benefic’, ar aduce doar lucruri pozitive, deschidere, succes și noroc.

Da…și nu.

Fiecare planetă are mai multe fațete să zicem, exemplul nostru, Jupiter, poate aduce noroc în zona în care trece, poate aduce foarte mult noroc dar poate aduce și situații care noi le considerăm rele. De exemplu în această perioadă, Jupiter trece prin Scorpion, un semn așa zis obscur, negativ, cu multiple probleme și dezavantaje, așa că, Jupiter activează toate aceste lucruri, lucrurile ilegale, aducerea la lumină a lucrurilor ascunse, sporirea crimelor, a violurilor etc. Și ce vedem la televizor? Dacă ați observat, majoritatea știrilor sunt despre aceste subiecte, în această perioadă mai mult ca oricând. Este un lucru rău sau bun? Depinde din ce punct de vedere privești…într-un fel se face ordine, se face lumină, oamenii își dau arama pe față și ies la iveală adevăratele lor instincte criminale, dacă nu ar ieși, nu am știi ce oameni avem în preajma noastră. Se clarifică multe lucruri ilegale si ascunse.

Un alt exemplu mare și larg este Saturn, ‘marele malefic’, care aduce lecții mai dure iar atunci îl catalogăm drept negativ. Să va dau exemplul meu, care am de 3 ani încoace Saturn în casa întâi, poziție care te poate ține blocat, simți că nu poți avansa, te simți neputincios…fiecare trecem prin astfel de perioade, depinde cum le vedem fiecare. Ei, trecând de ceva vreme prin aceste ipostaze, mi-am dat seama că ținându-mă pe loc, chiar izolându-mă într-o anumită măsură, de unde știu eu de câte probleme am fost de fapt scutit în acești ani? În 3 ani se pot întâmplă foarte multe probleme…pe când, stând în banca mea, am dat de foarte puține complicații. Așa că de unde știm noi că o perioada mai ‘rea’, nu a fost de fapt spre binele nostru?

Astrologia tocmai asta oferă, o imagine de ansamblu, viața văzută de sus, unde poți vedea că o perioadă ‘negativă’ te poate duce către ceva mult mai bun, ceea ce, dacă observați cu atenție, se întâmplă foarte des în viața fiecăruia, dar omul nu mai are timp să-și observe viață dintr-o perspectivă mai amplă…

Chiar dacă nu toate aspectele planetare se manifestă în viața reală, în mare parte din timp, astrologia funcționează ca un ceas elvețian, foarte puține lucruri se întâmplă fără ‘acordul’ astrelor, marea majoritate a situațiilor din viața cuiva pot fi observate în astral. Sigur că mai intervine interpretarea astrologului, sau faptul că pur și simplu nu a observat unele aspecte în momentul analizei hărții, pot fi mai multe motive pentru care exactitatea unei previziuni nu este ridicată și să nu uităm că pe lângă astre, la fel de bine pot exista alte forțe care ne influențează, iar noi nici nu știm de ele, deci cum le-am putea previziona? Pot exista alte planete nedescoperite de oamenii de știință în apropierea sistemului nostru solar, alte tipuri de intervenții, sunt sigur că nu doar planetele sistemului solar ne influențează.

Să nu mai zicem de horoscopul general, care este un horoscop în mare, general valabil, care poate avea o acuratețe între 0% și 100%, foarte rar în aceste extreme, dar în medie probabil 20-30%, dar sigur că sunt șanse să nu se potrivească absolut nimic, nici n-are cum, nu este astrograma personală a nimănui acea analiză generală. Să vă povestesc una dintre multele faze amuzante, am primit un comentariu la un horoscop lunar, a fost ceva de genul: ‘ Ce părinți la zodia Rac? Eu nu mai am părinți. Ce prostie de horoscop!!!’ :))

Horoscopul general nu este un horoscop personal.

 

Horoscop februarie

By | Horoscop | No Comments

Horoscop februarie

Berbec

În această perioadă avem două eclipse, una pe 31 ianuarie și a doua pe 15 februarie, iar ție îți va afecta axa iubirii, a copiilor și a prietenilor. În primul rând se aglomerează casa prietenilor și a grupurilor din care faci parte, deci este un moment ideal de a începe noi prietenii, de a căuta și alte categorii sociale, care poate până acum nu ai cunoscut și ai ocazia să descoperi lucruri noi și fascinante prin acești oameni. Prieteniile deja existente se pot lega și mai tare acum, iar dacă îți dorești să te implici într-un proiect nou, ce implică un grup de oameni, acum ai șansa cea mai mare să începi. În sectorul iubirii este timpul să-ți clarifici mai mult partea emoțională pe care o implici în relații și să vezi ce trebuie schimbat sau îmbunătățit și să-ți clarifici ție în primul rând ce anume oferi și ce nu mai oferi partenerului. Într-o lună atât de plină social, este bine să ai în vedere să-ți acorzi și ție momente de liniște și odihnă.

Taur

Pentru voi, cei din zodia Taurului, eclipsele vor activa axa carierei, a statutului social și al familiei și casei. În prima parte a lunii se vor închide unele aspecte în familia ta, unde relațiile pot fi reconfigurate iar atitudinea ta față de membrii familiei să se mai răcească, sau pur și simplu să analizezi la rece trecutul și să iei niște decizi privind modul în care interacționezi de acum încolo cu cei din familie. Unii Tauri vor decide să se mute, sau chiar să răcească relațiile cu familia. După jumătatea lunii, accentul cade pe carieră și statutul tău în societate, acolo unde vei dori să depui mai mult efort să ieși în evidență, poate chiar să începi un nou drum sau să abordezi aceste direcții total diferit ca până acum, așa că vezi ce poți îmbunătăți în atitudinea ta și în modul tău de a munci.

Gemeni

Cele două eclipse îți vor activa axa caselor 3 și 9, adică sectoarele comunicării, gândirii, filozofiilor și studiilor superioare. Prima dată îți vei analiza comunicare și modul de a gândi, domenii care au nevoie de o anume încheiere a unei etape, este momentul ideal să lași niște concepte în urmă, să te îndrepți către ceva nou și fresh și să îți îmbunătățești simțitor modul de comunicare cu cei din jur. Vei tinde către concepte mai înalte, care poate până acum ți-au fost străine, de aceea vei dori să te adâncești din ce în ce mai mult în următoarele luni în filozfii noi, orizonturi noi ale gândirii tale, de ce nu noi religii sau tradiții ale altor popoare. Vei observa cum gândirea ta veche se îndreaptă către altceva, nou și mult mai benefic pentru tine. Acum se pot activa informații din trecut, care credeai că nu există sau ai uitat de ele, iar ele să-ți fie de ajutor în situațiile tale de viață actuale. Este o perioadă bună pentru studenți sau pentru orice fel de studii sau cursuri întreprinse în această perioadă.

Rac

Pentru voi cei din zodia Rac, se activează o axa dorită de mulți, axa financiară, care v-a dat ceva bătăi de cap și la ultimele eclipse, dar acum lucrurile încep să se clarifice și să prindă conturul căutat de voi. Veți mai face curățenie încă în resursele proprii, în finanțele voastre și veți putea observa mai ușor ce nu funcționează și trebuie închis. Pot exista situații care să vă lase mai vulnerabili pe partea financiară și de securitate, care este foarte importantă pentru voi de altfel, iar acum este momentul ideal de a face ultimele retușuri, deoarece eclipsele vor trece în zodia voastră din vară, iar oportunitatea financiară se cam închide o dată cu această schimbare. Acum este ideal de a vedea ce resurse primiți de la alții și să faceți și acolo ordine sau să îmbunătățiți folosirea acelor resurse. Și problemele financiare cu statul sau unitățile de credit se pot rezolva mai ușor începând cu 15 februarie.

Leu

Tu și Vărsătorul sunteți direct vizați de aceste două eclipse, deoarece prima eclipsă se petrece în semnul tău, iar cea din 15 februarie, în semnul opus, Vărsător. Prima eclipsă va pune accentul pe tine, pe personalitatea ta și pe interiorul tău, acum ai un moment foarte bun de a observa ce nu-ți mai convine la tine, la caracterul tău și să dai mai ușor la o parte orice credeai până acum că nu poți da la o parte. Poți să-ți schimbi trăsături de caracter mai ușor, poți închide unele capitole din viața ta, nu este indicat în această perioadă să începi ceva nou, așteaptă să treacă câteva săptămâni, ideal ar fi să începi la eclipsa din vara. Începând cu 15 februarie, partea exterioară cere un suflu nou, este momentul să-ți reîmprospătezi contactele, oamenii din jur și modul tău de a interacționa cu tot ceea ce te înconjoară. Este un moment bun pentru asocieri, inclusiv de a începe o relație de iubire sau de ce nu, să te căsătorești, în cazul în care ești de ceva vreme într-o relație.

Fecioară

Fecioarele sunt influențate de eclipsele de iarnă pe axa sănătății și a muncii și responsabilităților zilnice. Se încheie o etapă din trecutul vostru, ați analizat destule lucruri din trecut iar acum ați înțeles într-o mare măsură ce era de înțeles și este momentul să nu vă mai dea bătăi de cap unele situații deja apuse. Faceți pace cu ele și lăsăți-le să plece mai departe, mai rămân câteva situații nerezolvate în subconștientul vostru, dar acestea se vor închide undeva la eclipsele din vară. În această perioadă puteați închide un capitol cu unii așa ziși dușmani iar acum aveți șansa de a-i lăsa complet în urmă. Sănătatea cere puțin atenție în februarie așa că nu săriți cu vederea semnalele corpului iar dacă simțiți că este nevoie să aduceți niște lucruri noi în stilul de viață, în alimentație sau în activitățile voastre, faceți-o. Și locul de muncă poate cere unele schimbări și înnoiri, vedeți ce aveți de schimbat și ajutați-vă de acest moment de Lună nouă și aduceți îmbunătățiri acolo unde se cere.

Balanță

Axa caselor 5 – 11 va fi activată de eclipse pentru tine, astfel vei avea de-a face mai mult cu prietenii și anturajul, copiii, hobbyurile și iubirea. Poate a venit momentul să lași unii prieteni în spate și să cauți în locuri mai potrivite ție. De asemenea, dacă faci parte din unele organizații sau grupări, este potrivit să ieși din ele în cazul în care planificai asta de ceva vreme. Realizezi în această perioadă că ceva din tine nu se mai potrivește cu anturajul tipic, de aceea unele schimbări nu strică. Spre jumătatea lunii, pot apărea situații noi în domeniul amoros, poate înflori o idilă, posibil nu de foartă mare durată, dar dacă îți atinge un punct important din astrograma personală, poate fi o relație de mult așteptată. Poți începe noi hobbyuri, sau să studiezi unele lucruri care-ți doreai de ceva timp să începi. Și relația cu copiii este ideal să fie îmbunătățită acum și aduse elemente noi în relație.

Scorpion

Cariera, familia și casa vor fi luate la puricat de către cele două eclipse pentru tine, așa că fii atent la locul de muncă și în relația cu superiorii ce trebuie închis, ce nu mai funcționează și ce ai putea îmbunătăți. Nu este exclus să schimbi cariera sau măcar să te gândești la un alt drum pentru tine, dar oricum, este un moment ideal de a nu mai acționa ca până acum când vine vorba de muncă. Iar în cazul în care se încheie o etapă în cariera ta, nu-ți fă griji, te așteaptă lucruri mai interesante. Relația cu membri familiei poate fi schimbată acum, poți să o iei de la capăt cu cei dragi și să lași neplăcerile în urmă. Dacă ai nevoie să faci unele înnoiri la casă, sau la proprietățile tale, acum este momentul ideal să începi și să-ți aranjezi lucrurile așa cum îți dorești.

Săgetător

Pentru tine, eclipsele vor avea loc pe casele 3 și 9, mai exact în domeniile comunicării, gândirii și a filozofiilor tale de viață. La început de februarie este indicat să analizezi ce filozfii, după care îți conduci viața, nu mai sunt de actualitate și trebuie lăsate în urmă. Inclusiv unele informații care le-ai studiat acum ceva timp, pot apărea acum ca depășite de aceea nu este rău să vii la zi cu informațiile din anumite domenii, iar conceptele tale cele mai profunde au nevoie de o upgradare la această eclipsă. Tocmai pentru că începând cu 15 februarie poți găsi noi moduri de a vedea lucrurile, noi moduri de a gândi și de a analiza lucrurile. Modul tău de a comunica poate fi înnoit acum și poți fii mai clar pentru cei din jur. Și chiar ai nevoie de această claritate, pentru că Marte în semnul tău îți dă mai multă poftă de acțiune, deci acum ai șansa de a face unele schimbări practice în viața ta.

Capricorn

Eclipsele vor activa zona ta financiară, ceea ce va duce un suflu nou în finanțele tale sau măcar în modul în care vei mânui banii de acum înainte. Vei închide un capitol când vine vorba de resursele exterioare ție, că este o susținere din partea părinților, că este susținere din partea partenerului de viață, sau orice resursă care nu vine din munca ta, acum este momentul să analizezi mai bine situația și să observi că nu te vei putea baza la nesfârșit pe alții. Pentru cei care au situații de natură financiară cu statul sau cu băncile, acum se poate închide o etapă, sau chiar să ajungă la sfârșit situația existentă. A venit momentul să te axezi mai mult pe propriile venituri, să vezi ce poți face pentru a atrage resurse în plus. Este un moment bun pentru măriri salariale, pentru noi surse de venit sau pentru cei cu afaceri, mărirea numărului de clienți, așa că analizează mult mai atent aceste aspecte și caută soluții pentru a atrage mai mulți bani.

Vărsător

Tu ești în centrul atenției în acest sezon al eclipselor, deoarece cea din 15 februarie se întâmplă în semnul tău, iar cea din 31 ianuarie în semnul opus ție, un domeniu foarte important deasemenea. Prima eclipsă va viza exteriorul tău, oamenii din jur și modul tău de a interacționa cu tot ceea ce te înconjoară, iar acum a venit momentul să lași în urmă unele aspecte, să închizi anumite situații care te țineau pe loc sau chiar să închei unele relații. Știi bine că nu-ți mai folosesc, așa că nu are rost să mai insiști. Și în căsnicie se poate închide un capitol și ar fi ideal să dai la o parte acele părți din căsnicie care nu-ți mai folosesc. Focusul a cam fost pe tine începând cu 22 ianuarie de când a intrat Soarele în semnul tău, dar eclipsa din 15 februarie va pune și mai multă atenție pe tine, te va face să te analizezi mai profund, să te uiți la adevărata ta valoare, să privești în interior și să vezi ce funcționează și ce nu, și să pășești cu mai mult curaj pe acele direcții care le dorești și care știi că ți se potrivesc.

Pești

Deoarece eclipsa din 15 februarie se întâmplă chiar cu câteva grade înaintea semnului tău, pentru tine poate fi acum o perioadă de profundă introspecție, perioadă în care să-ți clarifici multe situații din trecut. Pot veni la suprafață situații stresante din viața ta, care acum le găseșți înțelegerea mai profundă, poate fi un pas uriaș în față, trecerea unor lucruri din subconștient în conștient, iar astfel ai senzația că s-a aprins un bec în întunericul de adineauri. Este o perioadă bună pentru a da mai multă atenție și sănătății, chiar poți găsi niște soluții pentru bolile cronice pe care le ai. Prima eclipsă, din 31 ianuarie, va viza locul tău de muncă, treburile zilnice și relațiile colegiale, sectoare unde este bine să închizi anumite capitole, să închei anumite metode de lucru și de interacțiune cu colegii și să cauți metode mai eficiente de a munci. Poți să-ți schimbi vizibil comportamentul față de cei din jur, sau să îți modifici ambientul de la servici în favoarea ta iar astfel să te simți mult mai bine când vine vorba de job.

Marte in Sagetator 26 ianuarie – 17 martie

By | Astrologie | No Comments

Marte intră în Săgetător pe 26 ianuarie și stă aici până pe 17 martie. După stresul produs în Scorpion, împreună cu Jupiter, situație care a fost destul de incomodă pentru mulți, datorită energiei foarte puternice și câteodată înfiltrând și confuzie, este momentul să intre Marte într-un semn mai linșitit și mai benefic lui, un semn de foc.

Este vremea să facem ceea ce ne dorim cu adevărat, să mergem pe principiile noastre și acolo unde credem noi că este cel mai potrivit pentru noi. Acum putem acționa cu mai mare încredere și putem avea senzația că Universul ne susține din spate. Putem fi mai deschiși către lucruri și experiențe noi, către a învață noi lucruri sau a ne urma mai serios drumul ales. Avem și un trigon frumos trimis de la Marte către Nodurile Lunare, în jurul datei de 19 februarie, ceea ce ne va împinge în față pe drumul nostru, destinul fiecăruia poate fi curățat mai ușor în această perioadă, putem înainta mai ușor în aceste zile, iar cu două planete în Capricorn, putem și acționa mai ușor, așa că avem toate șansele să observăm cum lucrurile se mișcă mai mult ca deobicei și viața merge înainte, nu ne mai simțim atât de blocați. În luna februarie, încă pică accentul pe Vărsător, de aceea vom fi mai deschiși spre nou și spre viitor iar luna martie începe să încarce zodia Pestiilor, deci Marte ne va ajuta să ne îndreptăm mai mult către interior, către spiritual și către dorința de a fii pe drumul nostru, la viteză maximă.

Să vedem în ce sector ne va da Marte dorința de acțiune, în funcție de zodie sau ascendent:

Berbec Călătorii lungi, studii superioare, filozofie, spiritualitate, religie, relația cu divinitatea, viziuni, vise, moralitate, corectitudine, înțelepciune, străinătatea și străinii
Taur Banii sau bunurile altora, taxe și impozite, împrumuturi, moșteniri, sex, secrete, fantezii, partea ocultă a ta sau a vieții
Gemeni Asocieri, căsnicie, relație de lungă durată, afaceri în asociere, relația cu ceilalți, cum te văd ceilalți, procese, contracte
Rac Job, sănătate, munca de zi cu zi, colegi, hrana și igiena, animale de companie
Leu Afaceri proprii, copii, plăceri, creativitate, iubiri pătimașe, noi relații de iubire, flirt, distracție, speculații financiare, sport, hobbyuri, asumarea de riscuri
Fecioară Casă, proprietăți, pământuri, copilăria, familia, părinții, trecutul tău, emoții, subconștient, mama
Balanță Mintea, gândurile, comunicarea, călătorii scurte, transportul, studii, neamuri, vecini, cunoștințe
Scorpion Partea materială, bani, bunuri, stima de sine și cum te valorezi, meritele personale, venituri sau pierderi
Săgetător Ego, personalitatea ta, interesul de sine, înfățișarea fizică, sinele interior, concepte și crezuri despre viață și despre sine, noi direcții
Capricorn Subconștientul, izolarea, analizarea profundă, subtilități, intuiția, meditația, limitări și eliberări, boli cronice, dușmani ascunși, plăti și echilibrări karmice, finaluri
Vărsător Prietenii, comunitatea, masele de oameni, grupuri sociale, ambiții, filantropie, speranțe, scopuri
Pești Cariera, profesia, onoarea, statutul în societate, faima, promovarea, instituții publice, șefii, superiorii, politica, tatăl

Horoscop Ianuarie

By | Horoscop | No Comments

Berbec

Luna aceasta vine cu o mare energie pe zodiile Capriconului și ale Scorpionului. Pentru tine, se va pune accentul pe carieră, pe șefi, pe superiori, pe organizațiile statului. Ce ai nevoie să schimbi in cariera ta? Acum este momentul ideal de a-ți face un plan de lungă durată pentru evoluția ta în carieră, sau chiar schimbarea ei. Este nevoie să dai dovadă de înțelepciune în acest sector, pentru a ajunge cât mai ușor unde ți-ai propus. Șefii sunt și ei cu ochii pe tine, deci dă dovadă de cel mai bun caracter. Probleme vechi cu statul sau cu birocrația pot apărea acum pe tapet, caută să le rezolvi. Și sectorul intimității se aprinde intens în această lună, pasiunea va fi la ea acasă pentru zodia ta, de altfel, mai poți primi beneficii, mai ales materiale, prin partenerul tău de viață.

Taur

Zodia soră ție, Capricornul, se umple de planete în luna Ianuarie, ceea ce pe tine te ajută foarte mult, schimbându-ți atitudinea față de viață, principiile după care funcționezi și moralitatea și integritatea ta. Începe o perioadă în care ești pus sub reflectoarele justiției, din toate punctele de vedere, justiție umană, justiție personală și justiție divină. Trebuie să dai dovadă de coloană vertebrală, de principii sănătoase și corecte, iar așa vei putea evolua foarte mult în această perioadă. Nu mai merge să ascunzi nimic, cu cât încerci să ascunzi ceva mai tare, cu atât va ieși mai repede la suprafață. Și relațiile cu ceilalți pot fi animate în această perioadă, ceilalți fiind pregățiți să apese fiecare buton al tău, pentru a aduce mai mult adevăr la suprafață. Trebuie să dai dovadă de corectitudine și în relațiile sentimentale în această perioadă.

Gemeni

Casa ta a opta se încarcă de planete, lucru care te va presa să te uiți la partea ta ascunsă, intimă. Să pui reflectoarele pe partea ta întunecată și să începi să faci curățenie cât mai repede, altfel ai putea avea senzația că ceva te tot bântuie, ceva nu-ți dă pace, este indicat să incerci să afli ce anume își caută rezolvarea în tine și să te ocupi cât mai rapid de aceste probleme. Și problemele legate de moșteniri pot apărea acum la suprafață, sau documente de proprietăți, taxe, impozite etc. Locul de muncă este și el destul de aprins, trebuie să pui osul la treabă mai mult ca alții în această perioadă, chiar dacă mulți ne simțim încă în concediu, dar poți avea beneficii ulterioare de pe urma acestui efort, nu te culca pe o ureche și nu lua sfatul colegilor de a o lăsa mai moale.

Rac

Zodia ta opusă, Capricornul, se umple de planete, ceea ce are un impact major asupra ta, fiind toată această energie la polul tău opus. Zodia opusă nouă reprezintă exteriorul, deci presiunea poate veni de la cei din jur, dar există și șansa ca tu să te fi săturat de exterior și să simți nevoia să închizi ușa comunicării cu exteriorul. Începi să vezi oamenii din jurul tău din alte puncte de vedere, începi să vezi mai clar lucrurile, mai precoce și de aceea să vrei să faci o curățenie generală, este absolut normal și este momentul ideal de a pune niște bariere clare celorlalți. Mai ales că intimitatea este un aspect foarte important pentru tine, deci nu mai permite oamenilor să îți neglijeze această dorința. Sectorul iubirii este și el foarte activ și bine aspectat, nu este exclusă începerea unei relații sentimentale în luna Ianuarie.

Leu

Casa muncii tale stă să explodeze, în sensul bun să zicem, nu prea ai tu parte de liniște și odihnă, deoarece trage lumea de tine. Colegii dintr-o parte, șefii din alta și colac peste pupăză și familia are nevoie de atenția ta. Este timpul pentru o mai bună organizare la locul de muncă, trebuie să dai la o parte tot ce nu-ți mai folosește, se cere o înnoire totală în acest sector. Trebuie să cauți moduri noi de a lucra mai eficient, mai bine și mai rapid. Iar dacă jobul nu-ți mai dă nici o satisfacție de ceva vreme încoace, este timpul să-I pui capăt. Există alte oportunități pentru tine. Familia poate cere și ea destul de mult, se poate să trebuiască să faci mai multe drumuri pentru casă, sau chiar să începi să schimbi unele lucruri în căminul tău.

Fecioară

Casa creativității și a iubirii de aglomerează în luna Ianuarie pentru Fecioare, ceea ce denotă faptul că trebuie să dai dovadă de maturitate când vine vorba de iubire, ar trebui să vezi lucrurile dintr-un alt punct de vedere, mai realist. Cu Neptun în casa relațiilor, este clar că ai o viziune mai slabă asupra relațiilor, dar care acum începe să se clarifice încet încet. Și relația cu copii trebuie schimbată radical în următorii ani, începând de acum, iar alții pot deveni acum suficient de maturi pentru a lua decizia să aducă un copil în viață lor în viitorul apropiat. Comunicarea și gândirea ta vor fi încinse la maxim, există șanse de incitare a spiritelor, atât interior cât și exterior, așa că ai grijă cât de mult întinzi coarda în aceste două sectoare.

Balanță

Pentru tine, planetele se strâng în sectorul familiei și al casei, astfel îți vei concentra mare parte din atenție pe aceste sectoare. Vei fi nevoit să acorzi întâietate membrilor familiei, părinților și casei în care locuiești. Vei da dovadă de o mai mare înțelepciune când vine vorba de relația cu familia ta, vei căuta să-ți îmbunătățeșți aceste relații și să încerci să dai la o parte toate aspectele negative și care v-au ținut la distanță. Dacă relația cu familia ta este una toxică, există riscul să rupi cu totul aceste relații, pentru că realizezi că așa este cel mai bine pentru tine. Și planurile de modificări ale casei sunt binevenite, sau de ce nu o relocare.

Scorpion

În luna Ianuarie, sectorul care te privește pe tine, adică prima casă și sectorul comunicării și al gândirii vor fi cele bombardate de energia astrală. Este momentul să-ți întorci atenția spre tine, să acționezi în direcția ta și să faci schimbările necesare, mai ales interioare, care să te ducă pe făgașul dorit de tine. Ai acum șansa de a ‘tăia’ din tine ceea ce îți este clar că nu-ți mai servește sau ceea ce nu-ți mai place, aceste schimbări sunt preponderent interioare, dar pot avea loc și asupra fizicului tău. Mintea ta poate deveni din ce în ce mai încărcată, impingandu-te să îți faci ordine în gânduri și să modifici modul de a comunica. Acum ai șansa rară de a modela destul de multe aspecte la tine, nu rata această oportunitate.

Săgetător

Pentru tine poate fi o luna destul de agitată, deoarece se strânge energie în semnul anterior ție, Scorpionul, iar din acest motiv simți o neliniște interioară și nu îți este foarte clar motivul acestei neliniști. Sigur, pot fi lucruri din trecut care acum le conștientizezi pentru a închide acele capitole, dar poate fi și o încărcare cu energie a bateriilor, care tu o simți ca pe ceva stresant, de aceea este bine să o iei mai încet, să fii tu cu tine, să cauți liniște și să-I permiți acestei noi energii să curgă prin tine. Și sectorul financiar se tulbură, în sensul că te poate preocupa mai mult acest asepct al vieții tale, este indicat să îți analizezi finanțele și să te gândești ce ar trebui să faci pe viitor pentru a-ți fi mai bine.

Capricorn

Tu ești vedeta acestei luni, din toate punctele de vedere. Abea a intrat Saturn în semnul tău, este și perioada ta de naștere, în plus mai sunt destule astre în semnul tău, nu poate fi foarte ușor cu atâta atenție și energie pe tine. De aceea este important să îți canalizezi această energie într-un scop cosntructiv, iar unul din aceste scopuri este de a te transforma pe tine, de a-ți schimba atitudinea generală și de a da la o parte ceea ce nu-ți mai convine. Toate reflectoarele sunt pe tine, deci și oamenii te vor vedea pe tine primul când se vor uita în jur, așa că așteaptă-te la o atenție sporită și la implicarea agresivă a celorlalți în viața ta și în treburile tale. Ia-le ca atare toate aceste ipostaze iar tu rămâi concentrat pe tine, de la sfârșitul lunii încep să se mai stingă din reflectoare.

Vărsător

Multă agitație în casa ta a 12-a, unde clocotește încet dar sigur energia și îți cere să scoți la iveală tot ce ai mai ascuns în tine. Situațiile cele mai adânci doresc să iasă la lumină pentru ca să te eliberezi de ele, acum este un moment puternic de rememorare a ultimilor ani, amintirile îți vuiesc prin minte și nu știi de unde să le iei, dar privește-le detașat, înțelege-le și lasă-le să plece. Încearcă să tragi niște concluzii la tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, ce lecții ai învățat și mergi mai departe cu temele făcute. Sectorul carierei este și el foarte aprins și el, acum ai șansa de o evoluție rapidă sau de o mărire salarială de nicăieri, dar fii atent la această energie mărită în acest sector, deoarece și spiritele se pot aprinde ușor, încearcă să-ți păstrezi cumpătul.

Pești

Accentul cade în luna Ianuarie pe zona prietenilor, unde se prea poate să începi de acum să faci ordine și curățenie, proces ce va dura încă trei ani, aproximativ. Vei începe să te uiți mai atent la cercul tău de prieteni, vei observa cei care nu mai rezonează cu tine și cei care încă rezonează. Este un moment prielnic de a spune în făță ceea ce ai de spus pentru a vă separă drumurile. Nu-ți fă probleme, este momentul curățeniei, pentru că alți oameni, de un alt calibru, să intre în viața ta, dar pentru asta trebuie să ai spațiul necesar și maturitatea necesară de a acceptă faptul că oamenii vin și pleacă și de fapt nimic nu este veșnic. Și casa spiritualității și a studiilor este foarte activă, ceea ce înseamnă că poți evolua destul de rapid și brusc în această perioadă, sau poți avansa în studiul tău mai repede ca până acum, ideal este să pui osul la treabă în aceste două domenii.

 

Ascensiunea matriarhatului în lume

By | Astrologie | No Comments

Înălțarea energiei feminine

Se poate observa un fenomen foarte interesant, de fapt mai multe fenomene interesante și rare în următoarea perioadă, dar mă voi opri asupra energiei preponderente în perioada următoare, anume energia feminină. Astrologic vorbind, avem semne masculine și semne feminine, semnele feminie sunt : Taur, Rac, Fecioară, Scoprion, Capricornul și Peștii, iar cele masculine sunt celelalte șase semne: Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător și Vărsător. Și uitându-ne puțin unde se află planetele grele în anii 2018 și 2019, vom observa că pe o perioadă îndelungată de timp se află în semne feminine, doar în semne feminine ca să fiu mai exact. Și avem așa: Uranus în Taur, Jupiter în Scorpion și Capricorn, Saturn și Pluto în Capricorn și Neptun în Pești.

Mai exact, între Mai și Octombrie 2018 Uranus va tranzita Taurul, iar ulterior între Noiembrie 2019 și Decembrie 2020. Iar Jupiter se află în Scorpion până în Noiembrie 2018 și în Capricorn tot anul 2019, deci observăm că semnele feminine vor fi foarte active. Și doar semnele feminie vor fi active în aceste perioade, deoarece semnele masculine vor fi activate doar de planetele rapide, care au efect mai slab și doar la nivel personal, nu și mondial.

Ce este interesant este că se activează excesiv semnul Capricornului, care reprezintă orânduirea societăților, politica statelor, conducătorii noștri, legile după care funcționăm noi toți, pe scurt, conducerea și direcția unei națiunii, sau chiar a lumii. Toți astrologii suntem cu ochii pe 2020 când va avea loc marea conjuncție Jupiter-Saturn-Pluto în Capricorn, care cu siguranță va aduce schimbări majore în direcția noastră către viitor. Dar văzând toate aceste semne feminine activate, ar trebui să înțelegem că trecem de la energia dominant masculină la cea feminină? Știm cu toții că trăim într-un patriarhat, o societate bazată pe energia masculină, vezi înclinațiile spre luptă, putere, război, arătarea forțelor etc. dar se poate observa în ultimele luni sau chiar ani, o schimbare radicală a masculinului în lumea de azi, bărbați au devenit mult mai…feminini să spunem, rolurile s-au cam inversat, este clar că nu mai avem comportamentul de acum 30-40 de ani când femeia avea clar sarcinile ei, limitate, iar bărbatul sarcinile lui, sarcini în care femeia nu avea ce căuta. Acum rolul bărbatului este luat în mare parte de femeie, femeia este cea care dă dovadă de curaj, cea care ia inițiativa, cea care își arată capacitatea de creație și de auto-depășire; femeile nu prea mai acceptă să fie puse la colț, să se profite de ele sau să fie considerate slabe.

Din această cauză, aș considera că o schimbare majoră, practică și poate chiar ireversibilă ar putea fi în următori doi ani, în care energia masculină să fie ‘subjugată’ energiei feminine și astfel să vedem că am putea avea o viață foarte diferită cu energia feminină la cârmă. Nu mă refer că energia masculină va dispărea, sau lucruri de genul acesta, ci va fi profund transformată. În acești ani, bărbații pot lăsa la o parte acea luptă și efervescență ce o au în sânge și să între mai adânc în interiorul lor, să caute să vadă lucrurile și din alte puncte de vedere și să accepte femeia la același nivel cu ei. Acum este momentul oportun să strângem și chiar să închidem această ruptură dintre femei și bărbați.

Femeia are oportunitatea foarte rară, de a-și arăta adevărata putere, de a demonstra contrariul tuturor tiparelor de gândire când vine vorba de femei și să arate lumii că se poate mai bine, se poate mai mult și fără o lupta continuă, fără complicarea vieții, fără a-i lasă pe unii în urmă și fără a-ți călca pe integritate. Un alt aspect important este faptul că nu vor exista aspecte stresante între planetele grele, pentru câțiva ani de acum înainte, deci ar fi posibil de spus că această trecere va fi cât de cât naturală și fără lupte de putere, ci ca o schimbare ce se așteaptă de mult timp, iar acum simțim cu toții că este momentul să facem această schimbare majoră. Aștept cu nerăbdare următorii doi-trei ani, la care mă așteptam oricum la schimbări majore și de anvergură, dar scăpâdu-mi acest aspect de energie feminină.

Horoscop 2018

By | Horoscop | No Comments

Vă rog să citiți previziunile atât pentru zodia dumneavoastră cât și pentru ascendent. Iar pentru previziuni personalizate, găsiți toate detaliile pe pagina Consultatii.

BERBEC 2018

Jupiter a intrat în casa ta a opta de la sfârșitul anului 2017 și va sta aici aproape întreg anul, care îți va aduce lumină peste lucrurile ascunse, peste subiectele taboo și pe intimitatea ta, modul în care vezi intimitatea, ce îți dorești cu adevărat, fără a ține cont de ceea ce cred ceilalți, iar dorința ta de a te debarasa de inhibiții va deveni din ce în ce mai acerbă. Este o perioadă favorabilă pentru a face împrumuturi sau de a te baza pe resurse exterioare ție, poți rezolva probleme când vine vorba de acte, taxe, impozite și moșteniri, iar acum este momentul oportun de a face investiții spontane, dar probabil cu ajutorul unui împrumut financiar, este momentul să lași grijile la o parte și să mergi pe propria intuiție.

Saturn se va afla tot anul în zodia sa de domiciliu, Capricornul, care te va face să-ți remodelezi viziunea asupra statutului social și asupra carierei. Este momentul să dai dovadă de seriozitate, să construiești ceva durabil și să îți demonstrezi maturitatea și integritatea când vine vorba de jobul tău. Poți avea responsabilități mai mari, șefii tăi pot cere din ce în ce mai mult de la tine…nu este cea mai favorabilă poziție când vine vorba de carieră anul acesta, dar este timpul să pui osul la treabă, iar peste nu mulți ani, rezultatele se vor vedea.

Uranus va ieși ușor ușor din semnul tău, unde se află de câțiva ani, și te obligă la schimbări continue, și se va muta în casa banilor tăi, unde te va face să-ți schimbi atitudinea față de bunurile materiale, față de bani, față de scara ta de valori și față de modul cum te valorifici pe tine. Alături de Saturn, te vor face să ieși în evidență, să-ți arăți calitățile și să te lupți pentru poziția ta, cu așa aspecte, nu-ți prea poate sta nimeni și nimic în cale, doar tu poți să-ți pui piedici, contează doar să perseverezi și să ai răbdare. Sigur că există și șansa schimbării carierei în acest an, deoarece Berbec fiind, nu toți aveți răbdare să avansați, așa că este posibil să cauți să-ți schimbi acum situația actuală și să pornești către zări mai mulțumitoare.

Primele două eclipse din an, de la începutul lunii Februarie, te vor împinge să-ți regândești relațiile de iubire sau să reiei niște hobbyuri care le-ai lăsat în urmă acum ceva timp, iar eclipsa de Soare poate să-ți deschidă cercul de prieteni, cu oameni noi, care să te ajute să-ți schimbi atitudinea și să descoperi laturi noi, care parcă îți erau ascunse până acum, așa că fii deschis la a primi ajutor de la oameni noi care vor doar să-ți deschidă mai mult ochii.

Avem și o eclipsă aparte, în Iulie, în zodia Rac, moment în care poți începe un nou capitol în familia ta, de origine, poți întări sau relua legăturile cu părinții, poți fi mai melancolic după copilăria ta și îți vei aduce aminte de unde ai plecat și vei pune în balanță acele vremuri cu poziția ta actuală din societate, care îți poate clarifica faptul că este totuși important să acorzi atenție și familiei, căminului și lucrurilor care te fac să te simți acasă, nu doar muncă continuă și fără un scop prea clar câteodată.

Ultimele două eclipse te vor întâmpina cu întrebarea ce îți dorești cu adevărat să faci, care sunt plăcerile tale în viață și cât efort ai depus tu pentru a face ceea ce-ți place cu adevărat. Este un moment de analizare a poziției în care te afli în societate în raport cu ceea ce-ți dorești cu adevărat. Ce direcție vei lua de acum și care sunt scopurile tale de acum încolo?

Un aspect foarte important și rar îl avem pe 25 august, un trigon regal pe semne de pământ, între Soare, Uranus și Saturn, care îți va da un impuls spre a crea lucruri concrete, a pune în practică ceea ce dorești să realizezi, iar la tine vor fi în vizor sectoarele carierei și al banilor, ce poate fi mai bine de atât? Printre cele mai concrete domenii, acest trigon te va impulsiona să crești în statutul tău, să îți învingi limitele și să faci tot ceea ce-ți stă în putință să crești și mai mult pe aceste segmente, material și palpabil.

TAUR 2018

Ție, Jupiter îți oferă o mână de ajutor într-un domeniu dorit cam de toți…în domeniul relațiilor și asocierilor. Tu ești norocosul pe care Marele Benefic îl susține în relațiile sale de iubire, în căsnicie sau în orice tip de asocieri. Pentru cei singuri, acesta este anul în care să începeți o nouă relație de iubire, să fiți mai deschiși către noi oportunități sentimentale și desigur că va fi un an în care veți fi mai curtați ca deobicei. Lumea vă va vedea într-o nouă lumina, mai frumoasă, mai atrăgătoare, de aceea veți avea interacțiuni mai dese cu cei din jur, în general. Asocierile de afaceri sau de altă natură sunt și ele binevenite, puteți găsi persoane care vi se potrivesc mânușă demersurilor voastre, iar aceștia vă pot susține din toate punctele de vedere. Pentru cei deja aflați într-o relație, este momentul potrivit pentru oficializarea relației, sau măcar urcarea la un nivel superior al relației, față de ceea ce a fost până în acest moment. În orice situație te-ai afla, este clar că iubirea este în aer, iar tu nu ai decât de profitat de pe urma ei. Atenție însă și la exagerări, deoarece Jupiter te poate face câteodată să-ți pierzi capul și să pici în extreme, așa că atunci când simți că lucrurile se intensifică prea tare în relații, fă doi pași în spate și analizează puțin mai atent lucrurile.

Saturn a pășit pe terenul casei tale a noua, din Decembrie 2017, unde se va afla tot anul, iar de aici, te va face să-ți revizuiești viziunile tale despre viață, despre corectitudine, integritate și adevăr. De acum încolo, timp de trei ani, ceea ce nu vei face comform adevărului tău, poate fi dărâmat, Saturn te va supune unor teste de justiție, justiție divină chiar, în care tu va trebui să dai dovadă de corectiutdine față de tine, dar și față de ceilalți, să nu uităm că Jupiter, planeta justiției se află în casa relaționării tale cu ceilalți, iar minciuna și ascunzișurile nu vor mai funcționa de acum înainte. De asemenea, Saturn te va împinge către a căuta noi filozofii, noi religii poate sau moduri mai înalte, mai spirituale, de a-ți trăi viață. Și relațiile cu străinătatea pot fi mai constrânse, dar mai constructive, mai la obiect. Dar și datorită lui Jupiter, poți avea legături mai interesante și mai benefice cu străinătatea sau străinii.

Uranus începe să te ia în vizor, deoarece trece pentru prima dată în această primăvară în semnul tău, dar va mai face un dans dute-vino între Berbec și zodia ta, ceea ce înseamnă că schimbările încep să se vadă la tine cu ochiul liber, sau cel puțin se vor vedea tot mai mult. Dacă până acum schimbările tale au fost mai mult interioare și neobservate de ceilalți, de acum se vor vedea în viața de zi cu zi. Conceptele tale despre viață și credințele tale cele mai puternice trebuie schimbate, este momentul să lași în urmă ce este vechi și să pășești în lumea modernismului.

In luna Februarie avem primele două eclipse din acest an, care îți vor activa sectorul familiei și al carierei, în cadrul familiei îți vei regândi poziția actuală și vei lua măsurile necesare pentru a te îndepărta, într-o anumită măsură, de filozofiile familiei tale, de a încerca să treci peste toate acele concepte învechite. Și cariera va intră la analizare, spre jumătatea lui Februarie, când te vei întreba ce-ți dorești să faci cu adevărat, te mulțumește în totalitate ceea ce muncești, direcția în care te îndrepți, sau este nevoie de o schimbare radicală?

In Iulie avem o eclipsă mai aparte, în zodia Rac, care te va ajuta să vezi moduri noi de a gândi și de a comunica, vei observa că modul tău de a interacționa cu ceilalți se schimbă și este un moment foarte bun pentru a trăi viața din altă perspectiva, să observi ce este învechit în gândirea ta și ce merită luat în seama și te ajută să evoluezi, nu să stagnezi.

Ultimele două eclipse îți aduc o finalitate în carieră, poți schimba jobul, sau poți merge pe o altă funcție, sau pur și simplu să închizi o etapă în munca ta. Iar eclipsa de Soare din Leu îți aduce noi orizonturi legate de familie, schimbări pozitive, sau chiar te poți muta din locuința în care te afli, orice mutare sau modificare a domiciliului este binevenită în această perioadă.

In vara lui 2018 se formează pe cer un triunghi perfect între trei planete, toate în semne de pământ, inclusiv Uranus din semnul tău, un eveniment rar întâlnit, dar care te vizează în mod direct. Acest aspect va avea de-a face cu convingerile tale și cu iubirea. Acest aspect te poate ajută să-ți schimbi radical convingerile despre iubire și să începi să ai o înțelegere mult mai avansată ca până acum, când vine vorba de cum vezi tu relațiile sentimentale. Probabil nu vei avea nici un cuvânt de spus în toate acestea, deoarece Saturn te va ghida rapid și la obiect, fără să mai apuci tu să te plângi, deci așteaptă-te la schimbarea ta majoră față de subiectul iubire.

GEMENI 2018

Jupiter a intrat de anul trecut în casa muncii tale și va sta aici aproape tot anul, de unde te va susține în tot ceea ce ține de munca ta, fie ea la servici, fie acasă, fie în viața de zi cu zi. Este un an prielnic pentru avansări, pentru a găsi un nou loc de muncă, mai prielnic pentru tine, sau de a găsi un job  pe lângă cel actual, care să-ți aducă satisfacție financiară. Și sănătatea poate fi mai importantă pentru tine anul acesta, îți poți schimba stilul de viață, poți să te ocupi de corpul tău mai mult, sau pur și simplu să acorzi mai multă atenție stării tale interioare.

Saturn a intrat din Decembrie 2017 în casa ta a opta, unde îți va aduce lecții legat de gândurile și situațiile care încerci să le ții la loc ferit de ochii lumii, aspecte legate de intimitatea ta și partea ta cea mai personală, acum pot să înceapă să iasă la suprafață lucrurile care ai încercat să le eviți, care te supără, dar nu vrei să te confrunți cu ele. Dorești să-ți înțelegi mai bine dorințele tale cele mai adevărate și cele mai arzătoare, vei fi pus în situația de a le explora și de a învață cât mai mult despre această parte nevăzută a ta. Sexualitate poate fi o componentă importantă a anului 2018, dar mai ales în 2019, când vei vedea mai clar opreliștile care ți le pui singur, inhibițiile care te țin cumva neîmplinit, iar acum este momentul să dai la o parte toate aceste piedici. Atenție și la moșteniri, credite sau taxe și la variate probleme cu statul, acum pot apărea prin surprindere și îți vor da ceva bătăi de cap.

Uranus poposește în zodia dinaintea ta, Taurul, o zonă mai obscură și aceasta, care împreună cu Saturn te vor face să îți redefinești toate conceptele care vizează părțile tale ascunse, intimitățile tale și tot ceea ce ți-a fost jenă să aduci la lumină. Starea mentală poate fi câteodată afectată, Uranus făcându-te să vezi partea goală a paharului și să pici uneori într-o extremă a negativismului, nu este nimic serios, ci mai degrabă fricile tale, care îți joacă feste la nivel mental, și pentru a le trece cu brio este indicat să le observi, să te uiți la ele, nu să fugi de ceea ce nu dorești să privești direct, înfruntă-ți temerile în cel mai direct mod posibil, iar acestea se vor disipa.

Primele două eclipse din Februarie îți vor aduce o analizare a modului tău de a gândi, care îți este specific, fiind a treia zodie, aceaste eclipse au loc chiar pe axa caselor trei-nouă, deci te vizează cumva direct, iar acestea te vor ajuta să-ți rearanjezi puțin modul de a gândi, de a comunica și de a comunica mai ușor ceea ce poate nu doreai de mult timp să o faci. Este un moment prielnic de a pune pe tapet ceea ce dorești, pentru a-ți aduce pacea interioară. Este o nouă etapă în evoluția comunicării, dorești să faci un pas în față și îl vei face.

Eclipsa din Rac de la mijlocul anului te împinge să îți revizuiești partea financiară și să găsești noi moduri de a mânui banii și bunurile. Este o perioadă bună și pentru un nou venit, sau noi oportunități când vine vorba de surse de venit. Opoziția cu Pluto te poate băga în unele probleme cu statul sau cu creditorii, dar cu puțină răbdare și ingeniozitate poți ieși din orice încurcătură.

Ultimele două eclipse din August te vor pune pe gânduri privitor la filozofiile tale, la conceptele tale superioare și la moralitatea ta. Ce este nevoie să schimbi în caracterul tău, pentru a fi mai integru, ce concepte îți stau în cale în viață și te fac să bați pasul pe loc? Este momentul oportun de a face schimbările necesare pentru a merge pe o cale mai clară, mai elevată. Și direcția ta în viață poate fi mai mult sau mai puțin schimbată în funcție de toate aceste modificări mentale, care pot avea un impact clar și concret în viața ta. Atenție în această perioadă la călătorii, atât scurte cât și lungi, deoarece poți avea probleme la vamă de exemplu, sau poți uita diferite documente de care aveai nevoie.

Tot în luna August avem un aspect destul de rar și foarte benefic, anume un trigon regal pe semne de pământ, care ne va face pe toți să ne dorim să ajungem la lucrurile concrete, palpabile. În cazul tău se petrece acest trigon pe cele mai emoționale sectoare, sectoarele de apă, anume familie și intimitate. Aș spune că vei fi mai deschis către familia ta, vei dori să împărtășești mai multe cu cei dragi și să-ți comunici mai ușor problemele. Ce secrete ai de împărțit cu familia ta? Ce îți dorești să le comunici de ceva timp? Este momentul ideal să te deschizi față de ei. Este o perioadă favorabilă și pentru a aduce mai multă intimitate în propriul cămin, între tine și partener și să treci la un nou nivel de deschidere unul față de celălalt.

RAC 2018

Aproape tot anul, Jupiter va fi în semnul tău soră, Scorpionul, care pentru tine reprezintă zona iubirii, a pasiunilor, a hobby-urilor și a copiilor. Este un an excelent pentru a începe o relație de iubire, sau de a excela la acest capitol dacă deja te afli într-o relație sentimentală. Poți dezvolta ceva serios pe baza talentelor tale, insistă pe ceea ce-ți place ție să faci cel mai mult și poți avea rezultate palpabile până spre sfârșitul anului, de ce nu, să începi o afacere pe cont propriu. Anul 2018 poate fi un an în care să te arunci mai mult în plăcerile tale, să te răsfeți, să te menajezi și să-ți acorzi orice ocazie pentru a te bucura de viață. Cei care doresc să-și lărgească familia prin copii, acesta este momentul ideal.

Saturn ți-a părăsit în Decembrie 2017 casa muncii, unde te-a chinuit puțin și prin sarcini mai mari la locul de muncă dar poate și prin starea de sănătate. Acum se mută în semnul opus ție, Capricornul, sector esențial pentru noi toți, care reprezintă relaționarea noastră cu exteriorul. Sigur că cea mai importantă caracteristă a semnului opus este relația de iubire sau căsnicia, unde Satrun te va pune la unele încercări dacă mai ai de învățat despre relația ta de iubire, poți trece prin momente mai puțin plăcute, în care răbdarea să-ți fie greu încercată și vei fi nevoit să dai dovadă de maturitate și seriozitate în relația ta sentimentală, de asociere sau orice relaționare cu cei din jur. Pentru cei care și-au făcut temele în sectorul sentimental, acesta este anul în care poți duce relația ta la un nivel superior, mai ales căsnicie, deoarece ești susținut din două direcții, o dată de Saturn în casa căsniciei și de Jupiter în Scorpion, așa că profită de această ocazie, este o ocazie destul de rară, de aceea aș spune că mulți Raci se vor căsători anul acesta. Nu vei mai accepta de la cei din jur neseriozitate, vei taia legături dintr-o lovitură, vei lăsa în urmă oameni, deoarece vei înțelege că tu ești mai important decât ceilalți iar din acest motiv vei avea standarde foarte înalte când va veni vorba de relaționare. Orice relație toxică va fi dată la o parte, în momentul în care i-ai învățat lecția.

Uranus pătrunde încet și sigur în casa ta a unsprezecea,  în Taur, ceea ce pentru tine este destul de benefic, casa  a unsprezecea fiind casa în care Uranus se simte cel mai bine. Din această poziție, Uranus te va susține în idealurile tale, îți va aduce idei noi în care dorești să te îndrepți, te poate duce spre noi grupuri de oameni, în care să te poți manifesta la potențialul tău maxim și de ce nu, prin aceste grupuri sau organizații, să ajuți alți oameni. Anturajul de prieteni ți se va schimba poate complet în următorii ani, așa că nu forța pe nimeni să rămână lângă tine.

Primele două eclipse din an te vor face să-ți revizuiești finanțele și modul în care cheltui și aduni banii. Este un moment prielnic de a pune capăt unor obiceiuri bănești ale tale și să schimbi lucrurile acolo unde crezi că este necesar. Începi să te bazezi tot mai mult pe proprile resurse decât pe resursele exterioare, independența ta financiară bate tot mai tare la ușă.

Veste mare pentru tine în August, unde avem o eclipsa în semnul tău, iar în plus această eclipsă este în opoziție perfectă cu Pluto din Capricorn. Este un punct de cotitură pentru tine, un nou început în viața ta, mai ales celor născuți în apropierea datei de 13 iulie, acum poți lăsa trecutul în urmă, îți poți schimba radical relațiile cu cei din jur și poți primi o filă nouă, albă, din partea vieții, profită la maxim de această ocazie rară.

Ultimele două eclipse din an te pot face să te îndepărtezi și mai tare de ajutorul financiar al celorlalți, poate fi o nouă abordare a finanțelor proprii și de ce nu, noi venituri și noi moduri de a investi banii câștigați de tine.

Unul din cele mai importante evenimente a anului 2018 este trigonul regal de pe 25 august pe semnele de pământ, care pe voi cei din zodia Crabului vă va ajuta în gândire, comunicare și relaționare cu exteriorul. Puteți pune bazele unui nou mod de a interacționa cu oamenii, cei din jur pot să spună că nu vă mai recunosc, că ceva s-a schimbat în voi, în mod pozitiv și puteți fi mai clari și mai direcți în exprimarea voastră. Mai este un moment prielnic de a pune în practică idei ce le aveați de ceva vreme, chiar cu ajutorul unor prieteni.

LEU 2018

Marele Benefic, Jupiter, se va afla în Scorpion pentru cea mai mare parte a anului 2018, care te va susține în planul familial. Din această cauză, este un an bun in care să te apropii de familia ta, de părinți mai exact, de a reface legăturile cu ei, acolo unde este cazul. Chestiuni legate de domiciliul tău pot prinde contur acum, poți vinde proprietăți, terenuri sau chiar să te muți sau să modifici locuința. Având în vedere că este cel mai obscur semn Scorpionul, acum pot ieși la iveală pentru tine lucruri din trecut, care nu le cunoșteai până acum, se pot clarifica unele situații din copilărie sau legate de moșteniri de familie. Iar pentru femeile Leu, sunt doi ani de acum înainte benefici pentru a aduce pe lume un copil.

Saturn pătrunde pe terenul muncii tale și a sănătății, în casa a șasea, Capricorn. El îți va aduce mai multe responsabilități, mai multă muncă și mai multă seriozitate cerută din partea ta. Este un moment prielnic pentru a te maturiza în cariera ta, pentru a te perfecționa și mai mult și pentru a prinde abilități care nu sunt întâlnite la tot pasul. Saturn te va constrânge să pui osul la treabă și să dovedești că ești la locul potrivit, dacă nu te afli în locul care te mulțumește, Saturn te poate muta rapid și tăios. Este un an în care dacă nu ești mulțumit de cariera ta, trebuie să faci schimbările necesare, sau să cauți mai bine locul potrivit ție, dacă vei ține morțiș să rămâi pe loc, Stăpânul Karmei te va încorseta și mai mult, pe timp ce trece.

Și Uranus îți trece peste Mijlocul Cerului, care semnifică deasemenea cariera ta, unde te va face din nou să-ți pui intrebări despre unde te afli, ce-ți dorești să faci în viața asta și dacă nu este momentul să schimbi peisajul, total sau parțial. Există șansa ca în următorii ani să schimbi radical cariera sau locul de muncă, să te miri și tu cum ai ajuns într-un domeniu total nou și neobișnuit pentru tine.

Patru din cele cinci eclipse din acest an te vizează pe tine direct, de aici rezultă că și Nodul Nord, cel mai karmic punct în astrologie, se află în zodia ta. Vizându-te pe tine, sigur că viața ta este la o răscruce în perioada eclipselor, unele aspecte ale vieții talepot fi schimbate într-o secundă, dar depinde foarte mult de data fiecăruia de naștere. Toate aceste eclipse te vor ajuta să-ți schimbi viziunea interioară, te vor ajuta să modifici modul de a interacționa cu exteriorul, toate aceste aspecte pot fi intensficate și te vor pune pe gânduri și cu siguranță vei lua măsurile necesare pentru a modifica comportamentul tău, acolo unde este cazul. Colac peste pupăză, Mercur va retrograda în semnul tău o dată cu eclipsa din 11 august, de aici o ultima revizuire, iar în plus îți vor apărea în față ultimele situații pe care nu ai reușit să le corectezi, deci putem vorbi de o curățenie generală în interiorul tău, cu toate aceste eclipse.

A cincea eclipsă, se va forma în zodia vecină ție, Racul, care îți va oferi șansa din nou, să scoți la suprafață tot ceea ce ai refuzat să vezi, pentru a da totul la o parte, pentru a curăța până la ultimul fir de praf, ceea ce eu aș spune că este mai mult decât în beneficiul tău. În anul 2018 doar tu ai parte de un asemenea sprijin. Așa că lasă totul să iasă la suprafață și du gunoiul afară, cât mai repede.

Ultimul aspect import pe care îl mai analizăm este trigonul regal format pe semne de pământ, din 25 august, care pe tine te va susține foarte mult pe sectoarele cele mai ptorivite, sectoarele banilor și al carierei. Acum este momentul cel mai ptorivit pentru o avansare, pentru a încerca să faci un salt financiar dar și în domeniul muncii pe care o desfășori. În cazul tău, lucrurile care ți le propui se pot manifesta mult mai ușor, așa că dacă aș fi în locul tău, m-aș gândi din timp ce vreau să pun la cale, pentru a se materializa până la sfârșitul lunii august.

FECIOARĂ 2018

Pentru tine, Jupiter va susține foarte frumos sectorul comunicării și al gândirii, acum este momentul cel mai potrivit pentru a lucra la modul tău de a comunica și de a interacționa cu ceilalți, poți corecta situațiile unde știi că mai ai de lucrat și mai ales la critică, fiind Fecioară, știi bine că poți exagera câteodată cu criticile, deci acum ai o șansă ce se ivește doar o dată la doisprezece ani, să reglezi aceste aspecte. Planurile sunt foarte bune de pus pe hârtie acum, îți pot veni idei ingenioase, care cu timpul pot fi puse în practică. Și călătoriile pe distanțe scurte sunt amplificate, deci poți fi în acest an mai mult pe drumuri.

Saturn ți-a intrat la capătul lui 2017 în casa a cincea, unde va sta vreo 3 ani de zile și îți va aduce semne de întrebare pe sectorul iubirii, al pasiunilor, al plăcerilor și al copiilor. Este un an în care vei analiza mai bine conceptele tale despre iubire, în care te vei maturiza în tot ceea ce înseamnă iubire pentru tine și vei fii nevoit sa vezi lucrurilee xact asa cum sunt, nu cum ți-ai dori să fie. Și cu Pluto în aceeași zodie, toate conceptele vor tinde să se schimbe, ceea ce este foarte interesant, pentru că după trei ani, vei vedea aceste sectoare complet diferit. Poți pune mai mult accent pe hobbyurile tale, poți investi mai mult în aceste aspecte ale vieții tale și poți exersa mai mult, pentru a ajunge cât mai aproape de perfecțiune.  Chiar este un moment indicat pentru a duce pasiunea ta la un nou nivel. Relația cu copii se poate schimba radical și aici fiind momentul pentru o maturizare și pentru o altă perspectivă a ta legat de ceea ce înseamnă să fii părinte. Fiind activată și gândirea, cu siguranță aceste aspecte ale vieții tale îți vor da mult de gândit în 2018.

Uranus ajunge în casa a noua, unde îți va modifica radical conceptele despre viață și îl va impulsiona și mai tare pe Jupiter, aflat în casa opusă, a gândirii, să te împingă spre schimbări radicale în gândirea ta și în conceptele tale despre viață. Este momentul să cauți înțelesuri mai înalte ale vieții, să urci câteva trepte în modul de a raționa și în modul în care interacționezi cu exteriorul. Ambele planete de pe sectoarele gândirii și al conceptelor te vor ajuta să ai idei chiar abstracte, idei care nu mulți se gândesc la ele, chiar ai putea inventa lucruri noi, mai ales pentru cei care lucrează în domeniile inventicii.

Primele două eclipse din acest an îți vor activa partea ascunsă, partea din tine care preferi să o păstrezi doar pentru tine, îți pot activa sentimentul de izolare, de aceea la începutul anului poți simți că ai nevoie de o retrospectivă asupra vieții tale, o analiză a ultimilor ani și să observi ce ai învățat în tot acest timp. Nu-ți fă probleme dacă simți că vrei să te desprinzi puțin de realitate, este absolut normal, ia-ți timpul necesar.

La mijlocul anului avem o eclipsă aparte, în zodia Rac, care ție îți poate aduce noi prieteni, un nou anturaj, dar și idei noi pentru țelurile tale. Este ideal să închei niște capitole cu unii apropiați și să te deschizi către oameni noi și potriviți ție. Lasă oamenii să vină la tine și ideile să curgă.

Ultimele două eclipse îți vor atrage atenția asupra sănătății tale și a stilului de viață, ce ar fi nevoie să schimbi, la ce ar trebui să fii atent când vine vorba de sănătatea și corpul tău. Atenție și la bolile cronice, pentru că și acestea pot apărea în luna August, iar dacă știi deja de ele, este indicat să le țineți sub observație.

În luna August avem un aspect foarte benefic în astrologie, care se numește Trigon Regal și se va forma pe cele trei semne de pământ, cu Soarele chiar în semnul tău. Acest aspect te va face să duci schimbările care le gandeai de-a lungul anului la împlinire. Este momentul să pui în practică acele planuri, acele idei și acele dorințe ce s-au ivit în mintea ta atât de ocupată anul acesta. Poți să-ți schimbi atitiudinea față de viață, poți să vezi lucrurile dintr-o nouă perspectivă, doar nu te forța să ții strâns de trecut și de gandirile învechite. Caută noi orizonturi, inovative și îndrăznețe.

BALANȚĂ 2018

Veșți bune financiare pentru tine anul 2018 are, Jupiter ți-a părăsit semnul în Octombrie 2017, iar acum se află în a doua ta casă, cea financiară, deci așteaptă-te la o elevare financiară, la o avansare poate la locul de muncă, o mărire salarială sau un al doilea venit. Este momentul ideal pentru a vinde sau a investi, poți prinde un moment prielnic pe piață și să ieși în final mult mai bine decât te așteptai. Poți face ordine în finanțele tale, poți căuta noi metode de a-ți multiplica banii și de a-i pune la treabă pentru tine, așa că fii atent la orice posibilitate de investiție. Atenție însă la cheltuielile exagerate, deoarece Jupiter extinde orice atinge, deci poți fi tentat să te întinzi mai mult decât îți este plapuma, așa că axează-te pe bani, dar cu atenția cuvenită.

Lordul karmei, Saturn, te ajută și el într-o anumită măsură, fiind în casa imobiliarelor, a patra ta casă, deci te îndeamnă să faci investiții sau vânzări de imobile, terenuri și orice alte bunuri de valoare mare. Investițiile în propria casă sunt și ele la mare căutare anul acesta, deci vezi unde ai de reparat niște probleme, ce modernizări te gândești de ceva ani să le faci și pune-te pe treabă, nu va mai fi un an atât de benefic decât în 2020. Saturnul în casa familiei îți poate aduce diferite probleme cu părinții, relația poate să se răcească și ei îți vor oferi niște lecții mai mult sau mai puțin neplăcute. Probleme nerezolvate din copilărie pot ieși acum la suprafață și moștenirile pot fi o temă întâlnită în 2018 pentru tine.

Se pare că pentru Balanțe accentul este clar pus pe valorile materiale, bani, bunuri și moșteniri, deoarece și Uranus va pătrunde în casa a opta, casă a moștenirilor, de aceea multe Balanțe anul acesta vor avea de făcut succesiuni, vor achiziționa imobile sau vor investi bani frumoși. Te poți hotărâ pe moment să iei un credit, pentru a te susține în demersurile tale investiționale, sau poți cere ajutor financiar celor din jur. Fii atent și la taxe și impozite, deoarece poți uita să achiți unele obligații financiare și să te trezești că ai și penalități de plată, pe lângă cheltuielile normale.

Eclipsele te vor face mai atent la modul în care investeșți banii, îți vei observa riscul la care te expui în cheltuirea banilor și vei lua măsurile necesare pentru a te responsabiliza mai mult pe acest palier. Vei caută în același timp să ivnestesti mai mult în tine și în ceea ce-ți face plăcere, în pasiunile si hobbyurile tale, vei căuta să te pui pe tine pe primu loc, deoarece vei înțelege că doar investind în tine poți investi mai departe în alte direcții.

Eclipsa din Iulie, din Rac, îți va atinge sectorul carierei și al statutului social, ceea ce te va impulsiona să cauți să crești în domeniul în care activezi, să te ridici pe scara socială și să îți fie răsplătită munca pe măsură. Nu vei mai accepta orice ți se propune, vei dori să arăți ce poți, vei fi capabil să faci ceea ce ți se cere și vei cere să fii și răsplătit pe măsură, ceea ce este foarte posibil să se și materializeze, este momentul cel mai bun în jurul datei de 13 Iulie să ceri o mărire, să ceri o poziție mai bună și să-ți pui la treabă calitățile, inclusiv calitățile de lider, iar șefii tăi să fie surprinși pe măsură.

Avem un eveniment destul de rar și intens, numit Trigon Regal, care înseamnă formarea unui triunghi perfect pe cele trei semne de pământ. Pentru tine, sfârșitul lunii August va fi o perioadă de analizare a vieții tale private, o privire aruncată asupra lucrurilor care ți le doreșți din străfundurile tale, dar nu ai reușit până acum să le manifești. Acum ți se oferă șansa de a aduce în lumea fizică ceea ce credeai că nu se poate vedea cu ochiul liber, poți să îți scoți pasiunile la suprafață și să începi să le trăiești, poți trăi fanteziile tale cele mai adânci sau pur și simplu să-ți lași imaginația să curgă, iar din această imaginație să ajungi la ceva practic, la a manifesta acea imaginație în lumea fizică.

SCORPION 2018

Se poate spune că anul 2018 este anul tău. Marele benefic, Jupiter, a trecut în semnul tău din 2017, unde va sta până în luna Noiembrie și îți va deschide drumurile către oportunități noi. Jupiter te susține acum să începi noi proiecte, să mergi pe noi direcții, să pornești ceea ce doreai să pornești de ceva vreme, dar nu aveai curajul sau circumstanțele necesare. Este un an în care accentul cade pe tine, atât pentru tine, cât și pentru ceilalți, poți fii în centrul atenției, lumea te va percepe diferit față de alte vremuri iar oportunitățile vin la tine și prin intermediul celor din jurul tău. Acest aspect se petrece doar o dată la 12 ani, deci profită la maxim, deoarece este vremea ta. Atenție la aspectul fizic, se întâmplă de multe ori ca Jupiter prin casa întâi să denote și o exagerare a aspectului fizic, adică îngrășare de exemplu, sau exagerare în schimbările fizice. Când observi că pici într-o extremă, caută să mergi către moderație și echilibru.

Saturn a intrat pe tărâmul casei a treia, care reprezintă comunicarea, gândirea și interacțiunea ta cu cei din jur. Acest aspect îți va cere o maturizare în gândire și comunicare, este vremea să faci ceea ce promiți, să dai dovadă de capacitățile tale și să analizezi lucrurile mult mai corect și mai matur ca până acum. Este o perioadă foarte bună pentru a investi în tine, prin studii, prin specializări sau pur și simplu prin căutarea deprinderii unor noi domenii. Este momentul ideal pentru a-ți hrăni curiozitatea în domeniile în care dorești să le aprofundezi. Fiind în Capricorn, va trebui să dai dovadă și de foarte multă logică și echilibru, va trebui să ai o gândire constructivă, care până la urmă să ducă la un rezultat, la ceva concret, planurile și ideile tale nu vor mai rămâne la stadiu de fantezie, ci vei tinde foarte mult să le pui în practică, iar Saturn te va susține în acest demers. Abaterile de la corectitudine, logică și planul cel mai corect te pot face să plătești în alte domenii ale vieții, așa că este momentul să dai dovadă de coloană vertebala atât în gândire cât și în comunicare. Poți fi pus mai mult pe drumuri, scurte, iar ele să-ți aducă diferite lecții importante, fii atent ce ai de învățat.

Uranus intră și el în semnul tău opus, adică zona relațiilor și a iubirii, unde te va face să-ți regândești poziția în relațiile tale, pe cine pui pe primul loc, pe tine sau pe ceilalți? Cum gestionezi această balanță, eu-ceilalți, cum faci astfel încât să te vezi pe tine mai mult, să te observi pe tine, iar astfel să se schimbe relațiile cu ceilalți? Este momentul ideal de a îți analiza partea de interacționare cu cei din jur și a relațiilor sentimentale, tocmai prin prisma propriei gândiri, îți vei trage cumva atenția de la exterior, pentru a-ți analiza mai atent caracteristicile și conceptele tale, iar această analiză va avea efect și asupra celor din jur, posibil chiar să ajungi să-i surprinzi pe cei din jur cu schimbările survenite în comportamentul tău.

Primele eclipse din acest an te vor ajuta să-ți clarifici situația din familia ta sau căminul tău. Este un moment ideal de a clarifica relația cu părinții sau familia versus relațiile personale, să faci o anumită ordine în aceste sectoare, este momentul să clarifici lucrurile între cele două lături și să pui niște limite și reguli în ambele situații. Pe lângă acestea și cariera îți ocupă destul timp și ai nevoie să te concentrezi și pe acest sector pentru a-ți duce cariera la un alt nivel.

Eclipsa din luna Iulie îți va duce o Luna Nouă în Rac, adică zona studiilor, filozofiilor de viață și a spiritualității pentru tine. Este un moment oportun de a începe niște studii, de a-ți aduce la zi cunoștiintele deja stăpânite, sau să începi studiul unui nou domeniu. Având și Jupiterul pe zodia ta, poți începe mai puternic o căutare interioară, o căutare de răspunsuri, un mentor sau un maestru. Poți găși o cale spirituală care să te mulțumească pe deplin.

Eclipsele din luna August îți pot duce cariera la un nou nivel. Ceea ce ai început la eclipsele din Februarie, se poate materializa acum, poți face niște schimbări majore la jobul tău, sau chiar să cauți alt job sau alt domeniu, este un start nou pentru tine la nivel de carieră și statut social.

Pe dată de 25 August avem un eveniment special, care se numește Trigon Regal, acesta este un triunghi perfect format pe trei semne, în acest caz, pe semnele de pământ. Pentru Scorpion, casele afectate vor fi cele de relaționare cu ceilalți, de interacțiune cu exteriorul. Este momentul ideal de a-ți ajusta modul de a interacționa cu ceilalți, acum cei din jur pot observa mai ușor schimbările pe care Saturn le face din Decembrie 2017 încoace, iar tu să începi să vezi foloasele acestor schimbări. Poți începe proiecte noi implicând un partener, sau poți cere mai ușor ajutorul celor din jur. Caută să faci acum schimbările necesare în modul tău de a gândi și comunica, acum este momentul cel mai oprtun pentru manifestare.

SĂGETĂTOR 2018

Planeta ta guvernatoare, Jupiter, va fi aproape tot anul în zodia dinaintea ta, Scorpionul, pe un sector mai sumbru, mai ascuns. Aici, Juptier poate scoate la suprafață lucrurile pe care tu nu doreșți să le conștientizezi, lucruri din trecut, lucruri poate mai puțin plăcute, dar ele apar tocmai pentru a fi conștientizate și date la o parte. Este o perioadă în care încă poți vedea partea goală a paharului, dar este ceva trecător, ai nevoie de o pauză, de o mutare a atenției în interior. Această pauză este bienevenită pentru că spre capătul anului, Jupiter va intra în zodia ta, iar de acolo încolo începe adevărata viteză…acum este momentul ideal să meditezi, să contempli la viața ta și la poziția ta în lumea aceasta, iar ulterior să mergi cu toate pânzele ridicate înainte, nu te speria dacă te simți blocat, este ultima sută de metri înainte de a-ți lua avânt, ce a fost mai greu a trecut deja. Acum este momentul ideal de a scăpa de orice dependențe ai avea, în plus, poți să acorzi mai multă atenție sănătății, să te ocupi de starea ta fizică, mentală și spirituală. Cu cât te vei forța să te axezi mai mult pe exterior, cu atât îți poate fi mai greu. De aceea nu este indicat să pornești până în Noiembrie proiecte de anvergură, momentan doar plănuiește.

Ai însă un motiv mare de celebrare, Saturn îți părăsește semnul după doi ani și jumătate și nu te mai vizitează pentru vreo 26 de ani, așa că poți respira ușurat, greutățile din ultimi doi-trei ani se apropie de sfârșit, acum este un momentu bun cum ziceam să-ți tragi respirația, să te odihnești pentru a avea forțe proaspete pentru anul 2019. Din această cauză, aș zice că ești printre cele mai norocoase zodii în 2018, deoarece după acești trei ani nu te mai sperie nimic, ce urmează acum o să îți pară floare la ureche, iar chiar de la începutul anului vei respira mai ușurat și vei vedea că lucrurile merg tot mai mult înspre bine, dar pentru a te vedea la capacitatea ta maixmă, mai trebuie să aștepți vreo unsprezece luni. După maturizarea personală adusă de Saturn în zodia ta, acum urmează sectorul financiar să fie luat la puricat, însă nu atât de puternic, deoarece Saturn se simte bine în zodia sa, Capricornul, unde va sta doi ani și jumătate și unde te va face să te maturizezi pe partea financiară, dacă nu ai făcut-o până acum, iar dacă ai învățat deja lecțiile economice, poți construi lucruri foarte frumoase și care să reziste în timp mulți ani. Atenție la investițiile financiare, nu merg în acești ani îmbogățirile rapide, peste noapte sau orice alte situații ‘minune’, este nevoie de muncă și dedicare, iar când dai dovadă de consecvență în acest plan, rezultatele nu vor întârzia să apară și pot fi rezultate chiar spectaculoase.

Uranus pătrunde în casa șase, unde te va face să-ți schimbi modul de a lucra, poți găși noi variante de a-ți presta munca, vino cu idei noi și moderne la locul de muncă, astfel îți vei îmbunătăți calitatea și cantitatea muncii iar șefii te vor aprecia. Îți vor veni tot felul de idei noi la locul de muncă sau în munca ta proprie care să te ajute pe termen lung. Însă Uranus aici poate să-ți aducă și surprize, adică schimbări bruște de situație, așa că nu te speria dacă la job nu vei mai găsi acea monotonie ca până acum, sau tocmai tu să simți nevoia de noutate și să nu mai suporți situațiile deja bine cunoscute. Și sănătatea poate să-ți creeze surprize, apărând boli de nicăieri, care poate nu se pot diagnostica foarte ușor și pot dispărea la fel de brusc, sigur că acest aspect se poate petrece la un număr mic de Săgetători, depinde de harta fiecăruia.

Eclipsele din 2018 îți vor atinge casele trei și nouă, care vizează modul tău de a gândi și comunica, și filozofiile tale de viață, studiile și spiritualitatea. Vei dori să dai un restart modului tău de a comunica cu cei din jur, modul de a-ți exprima ideile și modul de a le pune în practică, iar aceste aspecte se vor vedea mai ales la locul de muncă și în relațiile cu colegii de muncă. Ce anume crezi că ar trebui să schimbi la modul tău de a interacționa, la modul în care transmiți ceea ce gândeșți? În acest an este momentul ideal pentru a-ți revizui gândirea. Filozofiile tale despre viață vor avea nevoie și ele de o revizuire, mai ales și cu Jupiter în casa a douăsprezecea, care te invită și el la introspecție și la o analiză profundă a aspectelor tale interioare și a modului tău de a-ți trăi viața în conformitate cu aceste principii. Sunt aceste principii pentru binele tuturor, sau sunt mai mult sau mai puțin egoiste? Onoarea și justiția vor fi două subiecte asupra cărora te vei opri în acest an.

Avem o eclipsa și în luna Iulie, pe axa ta financiară, care împreună cu Saturn te vor ajuta să-ți redefinești aceste sectoare, a banilor munciți de tine și a bunurilor ce vin din partea altora. Pot apărea acum resurse financiare sau materiale din exterior, poți fi chiar surprins de apariția unor astfel de resurse. Poate te gândeșți să începi ceva pe cont propriu și vei avea nevoie de un împrumut bancar, sau să ceri ajutorul celor din jur.

Pe 25 august avem un Trigon Regal pe semne de pământ, ceea ce pentru tine arată manifestarea materială a planurilor tale, mai ales când vine vorba de finanțe, de job sau de statutul social. Acum este un moment în care poți vedea rezultatele concrete ale muncii tale de pe parcursul anului. O avansare la locul de muncă, o mărire salarială sau poate chiar găsirea unui job mai bun. Acum poate fi și momentul ideal să pui în practică planurile tale legate de finanțe sau carieră, în caz că nu ai reușit sa te mobilizezi până acum.

CAPRICORN 2018

Jupiter se va afla aproape tot anul în Scorpion, adică zona ta care definește prietenii și oamenii din jur. Acum este momentul oportun de a face curățenie între prieteni și anturajul tău, tocmai pentru a face loc unor oameni noi, acum poți da de oameni foarte interesanți, potriviți ție și care pot să te ajute într-un mod aparte. Și pe prietenii vechi te poți baza mai mult decât de obicei și să le ceri umărul în cazul în care ai nevoie. Deasemenea pot apărea unul sau mai mulți oameni în viața ta, care să pară ca niște mentori, ca niște persoane de la care ai ce învăța și să te ajute foarte mult în evoluția ta, pentru că acum chiar ai nevoie de susținere, la ce transformări urmează pentru tine. Și implicarea în grupuri sau diferite asociații sunt bine venite, poți întâlni un grup organizat în care să te simți ca acasă, sau să cauți să-ți ajuți comunitatea, prin intermediul grupurilor.

Stăpânul zodiei tale, Saturnul, se întoarce acasă, adică chiar în Capricorn. Este evenimentul cel mai important al acestei perioade, cu atât mai mult pentru tine. Este un nou suflu pentru toți, deoarece Saturn își încheie un ciclu de 28 de ani, dar pentru tine are însemnătate aparte, deoarece pentru tine personal începe un nou ciclu de 28 de ani, iar toate schimbările majore sunt mai dificile la început, așa că lasă o luna, două, din 2018 să treacă, pentru ca lucrurile să se așeze. Saturn te va susține în demersurile tale, mai mult ca pe alte zodii, deoarece se simte cel mai bine în Capricorn, asta nu înseamnă că ai scăpat ușor, dar, dacă ți-ai învățat multe din lecțiile guvernatorului tău, poate să-ți fie mai ușor, tu deja fiind obișnuit cu energia saturniană. Sigur că este un an al  maturizării, al schimbărilor interioare, când va trebui să lași în urmă orice nu mai funcționează sau este învechit, este momentul oportun să distrugi tot ce este de distrus, pentru a face curățenie pentru un nou start în viața ta. Ai la dispoziție aproape trei ani în care să o iei de la zero și să țintești ulterior cât mai sus posibil.

Uranus va juca puțin între casele tale patru și cinci, unde te va face să îți mai îndepărtezi atenția de pe familie și de pe cei din jur și să începi să-ți distribui atenția către tine și către plăcerile tale. Este un moment bun să pui accentul pe hobbyurile tale, oricât de neobișnuite ar părea ele, tu te simți în elementul tău. Și iubirea poate să-ți dea o senzație de du-te – vino, deoarece Uranus în această zonă dă surprize și situații inedite, așa că pregătește-te să înveți niște lecții unice legate de iubire și relațiile sentimentale, fie ele serioase sau trecătoare.

Eclipsele din Februarie și August îți activează axa financiară. Va fi nevoie să faci o analiză mai profundă a stării tale financiare, a modului cum cheltuieșți banii sau resursele financiare. Ideea ar fi să te bazezi cât mai mult pe tine, pe resursele tale și pe capacitatea ta de a câștiga bani și să te îndepărtezi de sprijinul acordat de ceilalți, astfel mulțumirea ta va fi mult mai mare, pe termen lung, în momentul în care vezi rezultatele muncii tale.

Eclipsa din 13 Iulie te afectează destul de direct, deoarece se produce în semnul opus ție, Racul, care reprezintă relația cu exteriorul, parteneriatele și relațiile de iubire. Este timpul pentru un nou început în relațiile tale, se poate petrece o transformare profundă  în relaționarea cu ceilalți, vei observă mai clar ce trebuie schimbat la tine și ce mai accepți sau nu mai accepți la ceilalți.

Un eveniment aparte în august 2018 și care te vizează și acesta foarte mult, este Trigonul Regal pe semne de pământ, adică chiar semnul tău. Acest trigon te va afecta pe plan personal, interior, în această perioadă, vei simți impulsul de a-ți schimba mentalitatea, de a pune în practică acea moralitate înaltă care se află în toți, dar pentru tine a venit momentul să o pui în practică și să îți îndrepți viața spre zări mai înalte.

VĂRSĂTOR 2018

În anul 2018, timp de 11 luni, Jupiter îți parcurge casa carierei și a statutului social. Acum este momentul oportun pentru o avansare la locul de muncă, poți primi aprecierea superiorilor sau chiar să țintești către un alt loc de muncă, dacă n-ai făcut-o deja de prin Octombrie 2017 încoace. Este momentul ideal să ieși în evidență, prin munca ta sau prin realizările tale, poate chiar realizări din ultimi 12 ani. Jupiter în acest sector și anume în Scorpion, mai poate aduce la suprafață probleme cu statul, dacă ai niște plăți restante sau niște neclarități în documentele ce țin de birocrație, acum pot să-ți ceară atenția și este momentul ideal de a pune la punct orice problemă ce ține de birocrație. Având în vedere că ți se activează și ultima casă astrologică, nu este exclus ca unele persoane să-ți bage bețe în roate și să ajungi chiar la chestiuni juridice.

Saturn îți pășește în zodia dinaintea ta, Capricornul, unde se află într-o zona mai ascunsă, mai ferită de ochii lumii. Datorită acestei poziții nu foarte plăcută, vei simți nevoia de o anume izolare, de o pauză de la exterior, preferi să fii tu cu tine și cu gândurile tale. Este perioada ideală pentru a medita puțin asupra vieții tale, pentru tine sunt ultimii doi ani și jumătate înainte ca Saturn să-și termine ciclul personal, pentru Vărsător, de aceea este o perioadă de bilanț, de rememorare a trecutului și de a încerca să observi mai clar lecțiile care ți-au fost date în ultimii ani. Unele persoane din jurul tău pot fi expuși acum ca dușmani, oameni care posibil să fi avut încredre în ei, să-i fii considerat chiar apropiați, acum își arată adevărata față și vei vedea că vor ceva de la tine, urmăreau de fapt ceva în tot acest timp, sau pur și simplu pot apărea oameni noi care să-ți bage bețe-n roate fără un motiv prea clar. Ia-le toate acestea ca lecții, pentru a merge înainte, nu este ceva personal, ci se produce o balansare a situațiilor karmice, plătești anumite polițe vechi, iar prin acești oameni, ți se dă șansa să începi în câțiva ani de la zero, cu conștiința curată. Saturn în casa bolilor cronice poate aduce la suprafață unele boli de care nu știai, sau să agraveze ceea ce știi că există deja, de aceea este indicat să fii atent la corpul tău și sănătatea ta și nu este rău să cauți să-ți îmbunătățești stilul de viață, pentru a evita eventualele complicații.

Uranus, cea mai importantă planetă pentru tine, fiind guvernatoarea ta, își va schimba pentru o perioadă semnul, trecând din Berbec în Taur, iar tu vei resimți cel mai puternic această mișcare. Dacă până acum ți-a fost schimbată gândirea și ai avut nevoie să vezi lucrurile într-un mod neconvențional și cât mai modern, de acum accentul va pica pe familia ta, pe părinți, pe cămin. Nu este rău să îți revizuiești atitudinea și relația față de păriniți și să modifici pe ici pe colo, pe unde crezi că este nevoie, ori să faci modificări la locuința ta, sau chiar să te muți. Situații din copilăria ta pot începe acum să iasă la iveală, să ai flash-uri din copilărie, iar toate acestea se întâmplă pentru ca tu să-ți clarifici niște situații din trecutul tău, pentru a merge înainte spre un nou început.

Pe lângă acest aspect important care te privește și eclipsele din Februarie și August te vizează în mod direct, două din ele petrecându-se în semnul tău, iar celelalte două în semnul opus, Leu. În Februarie, accentul va cădea pe tine și pe personalitatea ta. Ce anume dorești să schimbi, ce anume dorești să închei când vine vorba de interiorul tău și de gândurile tale. Și ce anume doreșți să aduci ca noutate, ce abilități noi dorești să capeți? Acum este momentul ideal pentru a lăsa unele aspecte neplăcute în urma ta. În vară, vei fi mai mult axat pe cei din jur și pe exterior. Ce relații ți le dorești schimbate sau chiar încheiate? Acum este momentul să lași în urmă oamenii pe care nu îi mai agreezi, pentru a face loc noului să pătrundă în viața ta. Acum se poate pune problema de un suflu nou când vine vorba de relațiile sentimentale, sau de ce nu o nouă relație în cazul în care ești în căutarea unui partener.

Eclipsa din 13 Iulie, care are loc în Rac, se petrece pe casa muncii și sănătății tale, de aceea este o perioadă mai deosebită în care ar trebui să ai grijă la sănătatea ta și la starea ta generală. Acum poți schimba modul de a munci, pentru a aduce lucruri noi la jobul tău și să cântărești câtă energie acorzi muncii și câtă nevoie ai de odihnă sau de timp personal. Este indicat să cântărești aceste două aspecte și să nu te lași dus până la extenuare. Caută metode de a-ți ușura munca, pentru că ai toate șansele să găsești soluții foarte ingenioase.

La finele lunii August avem un eveniment aparte, un Trigon Regal pe semne de pământ, care ție îți afecetază casele ce țin de emoție, sentimente și interior. Acum este momentul ideal de a aduce la lumină ceea ce simți, ceea ce doreai să spui de mult, dar ți-a fost teamă să nu rănești în jurul tău. Fiind și în preajma eclipselor care-ți afectează partea relațională, acum poate fi un moment oportun de a-ți recunoaște sentimentele față de cineva, să pui cărțile pe masă și să îndrăznești să spui ceea ce simți de ceva vreme.

PEȘTI 2018

Guvernatorul tău tradițional, Jupiter, se află în casa lui, în casa a noua, de unde te va susține pe tine pe o zonă dragă ție, spiritualitatea și filozofiile. Anul acesta este un an foarte bun pentru a-ți găsi drumul când vine vorba de spiritualitate și de interior. Vei dori tot mai mult să cauți răspunsul la alții, la început, dar vei înțelege pe parcurs că răspunsul este doar la tine și doar tu te poți ajuta, oricât de mult ar dori alții să te ajute, nu vor putea. Acum ai ocazia să stai cu tine, să afli răspunsul la orice întrebare, răspuns care vine din interior. Intuiția este și ea la cote maxime în această perioadă, deci ascultă acea voce ușoară din interior, pentru că-ți poate fi de mare ajutor tot anul 2018. Și studiile superioare, cursurile sau călătoriile în străinătate sunt foarte bine aspectate de Jupiter, deci nu rata această ocazie de a te perfecționa în domeniile dorite sau de a căuta o vacanță bine meritată pentru sezonul liber.

Saturn pătrunde în casa prietenilor și a organizațiilor. Din acest motiv, prietenii îți pot da lecții mai puțin plăcute tot anul, lecții de maturizare, sigur că nu toate îți vor conveni, iar de aceea vei renunța la unii dintre prietenii sau cunoscuții tăi. Nu trebuie să vezi aceste situații de viață ca pe ceva rău, ci ca pe ceva care te împinge în față în evoluția ta. Pot apărea și oameni noi în viața ta, care tocmai vor să te ajute la a merge înainte pe drumul tău, așa că fii atent la cei care roiesc în jurul tău, deoarece poți primi un real ajutor. Și diferitele asociații sau grupuri pot să-ți atrag atenția acum, poți să te înrolezi în astfel de organizații sau chiar să înființezi o astfel de organizație, prin care să te pui în folosul comunității, sau pur și simplu să faci ceea ce-ți place într-un grup organizat și la nivel de grupuri sau mase de oameni. Mesajul pe care îl ai tu de dat lumii poate fi acum auzit mai ușor.

Uranus trece și el în casa a treia pentru o perioadă în anul 2018, unde te va ajuta să-ți schimbi modul de a gândi și de a comunica. Ai șansa să vezi viața dintr-o nouă perspectiva, mai modernă, mai nouă și mai inedită, poți găsi noi soluții la problemele tale care nu credeai până acum că le ai, iar lucrurile să se rezolve mai mult decât rapid. Artiștii și cei nonconformiști sunt susținuți de această poziție a lui Uranus pentru încă câțiva ani de-acum înainte.

Cele patru eclipse din Februarie și August se vor petrece pe axa caselor trei-nouă, unde te vor ajuta și ele să pui capăt unor tipare de gândire nesănătoase, să analizezi filozofiile tale de viață de până acum și să cauți noi perspective legate de aceste filozofii, moralitate, dreptate și spiritualitate. Poți începe în aceste luni și studii pe diferite teme, sau de ce nu o facultate, iar acestea să-ți schimbe perspectva vieții, să te ajute să vezi viața din noi puncte de vedere. Este indicat să te axezi pe tot ceea ce este nou și modern și are legătură chiar cu avangardismul.

În data de 13 Iulie avem o eclipsă în Rac, care reprezintă casa hobbyurilor, a pasiunilor, a copiilor, a iubirii și a investițiilor riscante. Acum este momentul ideal să începi să dai mai multă atenție pasiunilor tale, mai multă atenție la ceea ce te relaxează, la ceea ce te face să te simți bine în pielea ta, chiar ai putea începe ceva inedit prin pasiunea ta. Există șansele unei noi iubiri, însă se poate să nu dureze foarte mult, ci să fie ceva de moment. Relația cu copiii se poate restarta acum, este ideal să cauți o cale de echilibru în relația ta cu cei mici și să vă transformați complet relația.

La sfârșitul lunii August avem un eveniment special și rar, un Trigon Regal pe semne de pământ, iar pentru tine, acest aspect pune din nou accentul pe gândire, comunicare și interacționare cu cei din jur. Este un moment ideal de a transmite mesajul care-l ai de transmis, de a comunica mult mai facil cu cei din jur și de a-ți duce planurile la materializare. Așa că nu pierde timpul și pune osul la muncă în această vară, deoarece poți realiza lucruri mărețe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luna nouă în Săgetător – 18 Decembrie

By | Astrologie | No Comments

Pe data de 18 Decembrie, în jurul orei 9 a României, avem o frumoasă și intensă Lună nouă în semnul Săgetătorului. Este o perioadă foarte intensă, deoarece semnul Săgetător conține acum nu mai puțin de 5 planete, care sigur că, exercită foarte multă presiune pe acest sector al zodiacului. Pentru fiecare din noi, acest sector va fi foarte activ acum și vom simți fiecare repercusiunile în funcție de casa astrologică pe care o activează în harta personală.

Fiind activat semnul Săgetător, credințele noastre, filozofiile noastre și viziunile noastre spre viitor vor fi modificate, vom analiza mai mult ce filozofii ținem aproape de noi și ce trebuie curățat, ce anume este prea mult pentru noi și nu ne mai servește. Ce este mai interesant este faptul că Saturn se pregătește să iasă din Săgetător, în 21 Decembrie, sunt ultimii pași care-i mai face Saturn aici, iar Mercur este retrograd tot în această zonă până pe 23 Decembrie, iar Luna nouă semnificând un nou început, toate acestea duc la o rememorare a ultimiilor 3 ani, cât Saturn s-a aflat aici iar astfel, cu toții vom închide această etapă a vieții noastre. În plus, Saturn se află în ultimul semn înaintea semnului său de domiciliu, Capricornul, deci începe un nou ciclu saturnian pentru fiecare din noi, cât și pentru umanitate în ansamblu. Este o perioadă foarte benefică pentru a încheia niște aspecte din viețiile noastre, pentru a ne maturiza conceptele despre viață, credință, spiritualitate dar și dorința de avansare. Săgetătorul reprezintă și străinătatea, ceea ce ne va face să ne mutăm atenția mai mult pe proprile valori și obiceiuri și să ne retragem ochiul ațintit către exterior, pe ceea ce se întâmplă în ograda noastră.

Planetele din Săgetător fac acum un trigon cu Uranus din Berbec, tot un semn de foc, ceea ce poate înflăcăra lucrurile, deci vom avea un Crăciun ‘fierbinte’ cu siguranță, atât personal, cât și meteorologic se pare…observați că cel puțin la noi, sunt temperaturi de primăvară în toiul iernii, dar aceștia sunt ultimii metri făcuți în semnele de foc, atenția mutându-se pe energia pământului foarte curând, iar după cum bine știm, schimbarea nu se face niciodată ușor…ci apar situații nu întotdeauna plăcute. Din această cauză se poate simți o anumită apăsare în atmosferă, ne simțim mai greoi sau fără chef de viață…acestea sunt doar efectele schimbării care urmează în perioada următoare.

Fiecare din noi va avea ocazia unui nou drum, în funcție de sectorul unde se află Săgetătorul în harta lui astrală, deci să vedem în ce domenii vom vedea efectele acestei energii mărite:

Berbec Călătorii lungi, studii superioare, filozofie, spiritualitate, religie, relația cu divinitatea, viziuni, vise, moralitate, corectitudine, înțelepciune, străinătatea și străinii
Taur Banii sau bunurile altora, taxe și impozite, împrumuturi, moșteniri, sex, secrete, fantezii, partea ocultă a ta sau a vieții
Gemeni Asocieri, căsnicie, relație de lungă durată, afaceri în asociere, relația cu ceilalți, cum te văd ceilalți, procese, contracte
Rac Job, sănătate, munca de zi cu zi, colegi, hrana și igiena, animale de companie
Leu Afaceri proprii, copii, plăceri, creativitate, iubiri pătimașe, noi relații de iubire, flirt, distracție, speculații financiare, sport, hobbyuri, asumarea de riscuri
Fecioară Casă, proprietăți, pământuri, copilăria, familia, părinții, trecutul tău, emoții, subconștient, mama
Balanță Mintea, gândurile, comunicarea, călătorii scurte, transportul, studii, neamuri, vecini, cunoștințe
Scorpion Partea materială, bani, bunuri, stima de sine și cum te valorezi, meritele personale, venituri sau pierderi
Săgetător Ego, personalitatea ta, interesul de sine, înfățișarea fizică, sinele interior, concepte și crezuri despre viață și despre sine, noi direcții
Capricorn Subconștientul, izolarea, analizarea profundă, subtilități, intuiția, meditația, limitări și eliberări, boli cronice, dușmani ascunși, plăti și echilibrări karmice, finaluri
Vărsător Prietenii, comunitatea, masele de oameni, grupuri sociale, ambiții, filantropie, speranțe, scopuri
Pești Cariera, profesia, onoarea, statutul în societate, faima, promovarea, instituții publice, șefii, superiorii, politica, tatal

 

Horoscop Decembrie

By | Astrologie | No Comments

Pentru consultații astrologice personalizate, la telefon sau cabinet, găsiți toate detaliile pe pagina Consultații

 

BERBEC

În luna Decembrie, Marte va intra în semnul Scorpionului, unul dintre cele două domicilii ale sale, unde îți va activa zona ta ascunsă, casa a opta, iar împreună cu Jupiter vor pune lumină pe toate aspectele taboo, tot ceea ce doreai să păstrezi departe de ochii lumii, iar acum va trebui să te confrunți cu aceste ascunzișuri. Pasiunea va crește la cote înalte, îți vei dori să simți adevărata pasiune, nu doar frânturi pe ici pe colo și să simți că îți sunt activate cele mai adânci colțuri. Vei deschide aceste subiecte, deoarece vei simți nevoia să te descarci și să expui aceste zone personale lumii sau partenerului, așa că profită de această perioadă și deschide-te mai mult. Venus va pătrunde și ea pe zona Săgetătorului, care te va face să îmbini și mai mult iubirea cu spiritualitatea și zonele înalte ale ființei tale. Va avea loc și o conjuncție importantă în Capricorn, între Soare, Venus și Saturn, care va aduce în atenția ta cariera, inclusiv în luna Ianuarie, iar schimbările se cer a fi rapide și drastice. Urmează o perioadă de analizare a direcției în carieră, dar o să vedem mai multe despre tranzitul lui Saturn în Capricorn în horoscopul pentru 2018. Mercur va fi retrograd pentru trei săptămâni în Săgetător, ceea ce pe tine te va împinge la a reflecta asupra ideilor de viață, filozofiilor după care te ghidezi și asupra spiritualității, ai câteva situații neclare în aceste domenii, care acum trebuie corectate.

TAUR

Pentru tine, schimbările se petrec în special pe sectoarele relațiilor și al spiritualității și credințelor. Marte intră în zona relațiilor tale de iubire și al asocierilor de orice fel, unde va aprinde puțin scântei în acest sector, iar tu vei simți o energie și un impuls pentru a îmbunătății aceste aspecte ale vieții tale, iar schimbările care erau necesare poate de ceva timp, acum este momentul oportun să le faci, pentru ca lucrurile să se miște într-o direcție mai bună. Venus și Mercur se află și ele în casa a opta, unde te trag de mânecă legat de pasiunea din viață ta și vor să cauți adevărata pasiune, nu să te mai complaci în situații cu jumătăți de măsură, golul interior începe să se simtă tot mai tare, iar în cazul în care nu ai reușit să-l umpli până acum, lucrurile se pot agrava. Atenție și la moșteniri și taxe și impozite, aici pot apărea situații nerezolvate sau situații de care nici nu știai că trebuie să te ocupi, așa că pregătește la niște cheltuieli în plus față de cele planificate pentru sărbători. Stelliumul de planete care se pregătește să între în Capricorn, adică Soarele, Venus și Saturn te vor forța să acorzi mai multă atenție părții tale spirituale, a conceptelor de viață sau a călătoriilor, aici este nevoie de o mai mare seriozitate, iar căutarea unor răspunsuri este bine venită, dar mai mult despre influențele lui Saturn în Capricorn vom vedea în horoscopul pentru 2018.

GEMENI

Marte va intra în zona muncii tale, ceea ce te va face mai activ ca deobicei, vei fi pus pe hărnicie luna aceasta, te vei ocupa de tot ce ține de pregătirile de iarnă, chiar vei fi capabil să faci singur totul, de la atâta energie pe care o deții. Sigur că asta înseamnă că și la locul de muncă poți avea ceva mai mult de lucru, dar te descurci foarte bine în a lasă totul în ordine înainte de concediul de iarnă. În schimb, atâta energie de foc într-un sector te poate face mai agitat ca deobicei și te poți inflama destul de ușor din cauza celorlalți, mai ales în perioada sărbătorilor, de aceea este indicat să-ți transformi această energie în ceva constructiv, adică făcând multe activități fizice. Casa relațiilor se aprinde și ea destul de mult, de către Venus și Mercur, care te vor face să reanalizezi relația ta de cuplu, sau orice relație de asociere, vei vedea și partea mai puțin plăcută a acestor domenii și pot ieși la suprafață discuții care ați evitat să le aveți până acum…dar este momentul oportun de a pune totul pe tapet și a încerca să rezolvați nemulțumirile oricăruia dintre parteneri.Și casa moștenirilor și a taxelor se va activa pentru mai bine de o luna, așa că fii atent la documente și alte chestiuni ce necesită atenția ta.

RAC

O perioada încărcată pe segmentul sentimental pentru tine, domeniu în care vei simți că presiunea crește încet dar sigur, momentan este doar începutul, dar începi să simți că ceva semnificativ te așteaptă. Undeva spre sărbători nu este exclus să fii mai curtat ca deobicei, sau chiar tu să flirtezi mai mult, nu te vei abține sub nici o formă de la a te simți bine în această iarnă, așa că profită de această perioadă norocoasă și caută să te relaxezi și să-ți petreci timpul într-un mod cât mai plăcut. Pentru femei, Marte îl va ajuta pe Jupiter ca să va aducă un nou membru în familie, așa că cei din zodia Rac dar mai ales cu ascendent în Rac, care doresc copii, este momentul cel mai prielnic în Decembrie și Ianuarie. Casa a șasea este cam afectată de retrogradarea lui Mercur, nu prea vei avea cheful necesar să faci pregătirile de iarnă, parcă ai prefera să le facă altcineva pentru tine. Te vei mobiliza mai greu, vei avea senzația că nimic nu-ți iese, de aceea este mai indicat să ceri ajutorul, sau să păstrezi pregătirile la nivel minim, astfel vei avea mai puțin stress.

LEU

Sărbătorile de iarnă par a fi foarte importante pentru tine anul acesta, îți vei da tot interesul ca totul să fie în ordine. Vei dori să ai familia aproape, vei dori să le faci tuturor pe plac și vei și reuși. Casa este un loc foarte important pentru tine acum, vei face tot posibilul să rezolvi tot ceea ce este de rezolvat până de sărbători, ba mai mult îți vei oferi ajutorul și altor membri ai familiei, pentru pregătirile de sărbători. În iubire pot apărea diverse discuții, mai ales dacă este o relație nouă sau de puțin timp începută, unde vei putea vedea mai clar partenerul de cuplu și lucrurile care te nemulțumesc la el. Dacă vezi pe parcursul lunii că lucrurile nu merg, poate este un moment bun să o lași baltă și să cauți ceva mai pe gusturile tale. Pentru cei cu copii, luna Decembrie poate fi una complicată, vei avea impresia că nu mai reziști cu copii în preajma ta, aceștia pot să te ducă la limite, dar este important să le impui lor niște limite, altfel își vor face de cap toată luna. După sărbători începe o perioadă mai grea la muncă, posibil să fi simțit deja influența de pe acum, așa că odihnește-te cât poți de mult, pentru a face față la ceea ce urmează.

FECIOARĂ

Pentru tine comunicarea este la cote maxime luna aceasta, ai multe de spus și poți simți un impuls de a vorbi destul de mult, inclusiv gândirea se intensifică, gânduri care nu prea aveai tu de-a face cu el te năpădesc în această perioadă. Sigur că este un moment bun de a planifica ceea ce îți dorești să faci, de a căuta soluții la probleme vechi sau noi, dar acum este un prilej de a pune pe hârtie lucrurile, de a îmbunătății unele planuri deja existente, iar mai târziu să le pui și în practică. Relațiile cu frații, surorile, neamurile se pot intensifica în această perioadă, ai grijă și la certuri cu aceștia deoarece nervii pot fi câteodată întinși la maxim. Fii puțin atent când vine vorba de cămin și familia de origine, deoarece pot apărea unele neclarități, unele complicații, sau situații care nu știai de existența lor până acum, iar acum este momentul să le pui în ordine. Ți-ar prinde foarte bine o călătorie de sărbători, să-ți petreci sărbătorile de iarnă la munte sau de ce nu în străinătate, așa că planifică-ți de pe acum o ieșire bine meritată, vei avea energia necesară să te plimbi și să te bucuri de acest concediu. Planul sentimental începe să scârțâie o dată cu intrarea lui Saturn în Capricorn, dar vom discuta mai multe despre acest aspect în horoscopul pe 2018.

BALANȚĂ

Luna Decembrie pentru tine se pare că vine încărcată cu cadouri, având foarte bine aspectat sectorul financiar, cadourile pot curge, atât către tine cât și de la tine către cei dragi. Pare că vei fi mai pus pe cheltuială cu prilejul acestor sărbători, dar vei avea o satisfacție dăruind celor dragi ție, de altfel ți se pot întoarce unele daruri făcute cum nu te așteptai, chiar pe termen lung poți observa beneficiile dărniciei tale de acum. Poți primi o primă frumoasă, sau pur și simplu să capeți bani dintr-o muncă depusă extra, sau de ce nu să găsești o altă sursă de venit, chiar dacă este doar temporară, îți va prinde foarte bine. Luna aceasta fii atent la comunicare și agitație, Mercur te afectează fix pe domeniul său, comunicarea, care te va face mai agitat ca deobicei, mai nervos posibil și se poate întâmplă să nu-ți găsești cuvintele sau să fii prost înțeles, așa că ia-ți puțin mai mult timp când vine vorba de comunicare și caută să te faci cât mai înțeles. Este bine să-ți faci liste luna aceasta, deoarece poți fi predispus la a uita lucruri sau idei, mai bine păstrează cu tine un carnețel în care să poți nota ceea ce ai nevoie.

SCORPION

Maximul de energie se află în semnul tău, Marte, o altă planetă de foc și cea mai energică planetă, vine peste Jupiter și îl aprinde mai mult ca până acum, așa că poți simți un exces de energie, vei fi pus pe treabă luna aceasta și deasemenea poți începe proiecte noi, drumuri noi în viață și în general ceea ce începi acum, poate avea un succes pe termen lung, așa că este momentul oportun să-ți pui planurile și ideile în acțiune. De la prea multă energie și de la Mercur retrograd în a doua ta casă, poți face greșeli când vine vorba de bani și valori. Este important să ai o atenție sporită la bani, deoarece îi poți pierde, poți pierde bunuri de valoare, te poți înșela în prinvința achizițiilor sau pur și simplu să fii iresponsabil când vine vorba de bunurile tale. Nu sunt binevenite investițiile financiare și darea sau luarea de împrumuturi în luna Decembrie, lasă toate acestea pe mai târziu. Și documentele ce țin de bani sau de bunuri este bine să fie verificate de două ori, sau dacă ai nevoie de unele documente, poți constata că nu le mai găsești nicăieri.

SĂGETĂTOR

Pentru tine este o lună foarte importantă dragă Săgetătorule, care crede-mă, chiar dacă nu știi, o aștepți de aproape trei ani. Este luna în care Satrun îți părăsește semnul, și nu îl părăsește oricum, ci cu artificii. De ce cu artificii? Pentru că în afară de Neptun și Uranus, toate planetele se înghesuie luna aceasta în semnul tău sau în jurul semnului tău…așa că, ia o gură de aer cât mai poți, pentru că luna asta rupi pisica în două. Poți simți un flux de energie venind spre tine, cum nu ai simțit de ceva vreme, blocajele fiind la ordinea zilei în ultimii ani, iar acum toate pot porni dintr-o dată…lucrurile se precipită, galopează, iar datorită Mercurului retrograd, te poți împiedica în atâtea evenimente. Nu este nici o problema, aștepți de mult aceste timpuri, în sfârșit au venit…este momentul tău, sunt ultimii metri de curățare și ajustare a vieții tale, deoarece această retogradare este ca un apogeu al lui Saturn în semnul tău, se închide tot ceea ce este de închis, iar drumurile vor începe să se deschidă. Este o perioadă perfectă pentru a face ultimele modificări la atitudinea ta legată de viață în general, la principiile tale, să observi modul în care te-ai maturizat și să faci un bilanț…care nu-l vei mai face 28 de ani…respiră ușurat, ai scăpat.

CAPRICORN

Este luna dinaintea perioadei tale de naștere, deci este o perioadă bună pentru relaxare și retragere, pentru a începe un nou ciclu din Ianuarie cu forțe proaspete. Cu toate că, cu atâta energie pe casa prietenilor, aceștia vor trage de tine să ieși, să fii în compania lor, iar tu s-ar putea să-ți dorești mai mult să stai acasă, să-ți revizuiești cumva ultimii trei ani de viață, deoarece începe o nouă etapă pentru tine cu intrarea lui Saturn în semnul tău. Este indicat un bilanț interior în această perioadă, unul foarte intim, care nu are legătură cu exteriorul sau alți oameni, ci poți analiza puțin ce a ieșit la suprafață în ultimii ani, ce ai dat la o parte, ce lucruri ai vindecat și ce mai ai de vindecat, deoarece n-ai scăpat, de acum urmează aproape trei ani de parte practică, când vei fi nevoit să faci schimbări în planul fizic, nu doar cel interior. Ai grijă la răceli și dureri de cap și poți dormi mai rău luna aceasta, așa că poți căuta metode de a te odihni mai bine și caută să dai la o parte pe cât posibil stresul.

VĂRSĂTOR

Chiar dacă se apropie sărbătorile de iarnă, pentru tine se pare că domeniul carierei este în plină febră, poți să-ți dorești o evoluție rapidă, o ieșire în evidență și chiar se pot întâmpla, deoarece ți se dă acum șansa să prinzi unele oportunități de evoluție care sunt mai rar întâlnite. Șefii și colegii se pot baza mai mult pe tine în această perioadă, iar tu chiar poți să le oferi ceea ce au nevoie, așa că nu-ți fă griji pentru oboseală, pentru că vei face față oricăror cerințe. Și când va veni vorba de cadouri și sărbători, vei dori să ieși în evidență cu decorațiunile sau cadourile pe care le faci, deoarece îți dau o stare de bine faptul că ai putut face mai mult pentru cei dragi. La capitolul prieteni pot apărea unele complicații în luna Decembrie, poți greși sau uita unele informații primite de la prieteni sau puteți să nu fiți de acord pe unele aspecte, în general, pot ieși scântei când vine vorba de relația ta cu prietenii. Este un moment bun de redresare a unor direcții în viață, inclusiv la a renunța la unele persoane din anturajul tău, dar este o perioadă normală pentru astfel de curățenie, tu doar observă ce altceva mai trebuie dat la o parte.

PEȘTI

O perioadă destul de interesantă pentru tine, care se poate concentra pe partea spirituală a vieții și a dezvoltării tale interioare, dar și pe călătorii sau străini. Este o perioadă bună pentru a găsi unele răspunsuri care le cauți de mult timp, acum este un moment în care parcă ți se răspunde instant la orice întrebări ai, vin lucrurile de care ai nevoie mai ușor către tine și parcă o nouă viziune asupra lucrurilor îți apare în cale. Caută să vezi ce întrebări ai avut fără răspuns în ultimii ani, deoarece poți face un salt important în această lună. Și călătoriile sunt foarte bine aspectate, poți pleca mai ales în străinătate și îți vei reîncarcă bateriile la maxim printr-o astfel de ieșire. Deasemenea, un nou prieten poate intra în anturajul tău, care să pară că este persoana care o cauți de mult timp, ar putea fi ca un mentor pentru tine, sau pur și simplu cineva de la care chiar ai ceva de învățat. Ai grijă cum lași lucrurile la locul de muncă, deoarece pot apărea unele complicații în documente sau în înțelegerile ce le-ai făcut în ultima perioadă, poți încurca unele lucruri sau pur și simplu poți uita unele informații. Caută să lași totul în ordine înainte de concediul de sărbători.