Saturn

Saturn este de un an de zile în semnul tău, la el acasă mai exact, unde se simte cel mai bine…dar asta nu înseamnă neapărat vești bune. Saturn este planeta care constrânge, care impune reguli și disciplină…iar Saturn în casa întâi nu este prea plăcut, în orice zodie s-ar afla, pentru tine fiind în această casă până la finele lui 2020. Acesta îți va impune anumite restricții, dacă nu ești disciplinat, va veni cu limitări și cu lecția răbdării, care știm că nu o prea ai în sânge. Te poți simți mai blocat, ca și cum lucrurile nu se mișcă și oricât te-ai strădui, nu ies lucrurile cum ți-ai dori. Dar toate acestea sunt normale cu un astfel de tranzit, de aceea, singurul lucru care îl poți face este să ai răbdare, să te ocupi de tine și de structura vieții tale, în ansamblul ei. Acum este o perioadă de dărâmare a ceea ce nu-ți mai folosește, fie ele relații fie situații, toate vor pleca, deci nu te încăpățâna să le păstrezi. Va veni perioada de reconstrucție, dar întâi trebuie făcută curățenia generală. Toate acestea duc spre maturizarea ta, de aceea este necesar să pui accentul în special pe tine, nu pe exterior, nu pe lucruri irelevante, ci pe interiorul tău. Să nu mai zic de 2020 când vei avea trei planete importante în zodia ta…deci pregătește terenul de pe acum, pentru că doar tu ai de câștigat în următorii doi ani.

Jupiter

Nici Jupiter nu-ți aduce prea multe vești bune, deoarece el se află în a doisprezecea ta casă, chiar dacă este în zodia sa, în Săgetător, va lucra din umbră, va lucra la subconștinetul și inconștientul tău, deci nu-i vei simți atât de puternic prezența, ci mai degrabă vor fi aspecte care se petrec în spatele cortinei. Și Jupiter te îndeamnă la același lucru, la meditație, la retragere, la lucrul cu interiorul și la curățarea acelor aspecte din trecut care nu te lăsau să-ți găsești pacea, dar acum ai șansa de a curăța toate aceste aspecte, știu, este neplăcut, dar este spre binele tău. Nu-ți fie teamă să te arunci în adâncurile tale, deoarece acolo vei găsi soluțiile și salvarea, chiar dacă este întuneric, tu poți face acum lumină. Somnul îți poate fi afectat de această poziție a lui Jupiter, inclusiv să simți nevoia de mai mult somn ca de obicei, iar sănătatea trebuie supravegheată, deaorece pot apărea probleme mici, dar sâcâitoare, nu le lăsa să treneze.

Pentru consultații astrologice personalizate citește toate detaliile pe pagina Consultații

Uranus

Uranus va trece pentru șapte ani în a cincea ta casă, de unde îți va influența viața amoroasă, relația cu copiii și plăcerile personale. Conceptele tale legate de iubire și de relațiile sentimentale sunt acum transformate, dar la început, te vei simți puțin pierdut în aceste gânduri, neștiind clar ce-ți dorești. De aceea și relațiile sentimentale pot fi cam răsfirate, neavând o stabilitate prea clară, iar dacă ești într-o relație, acum poți începe să realizezi că nu mai știi ce îți dorești și ai nevoie de timp pentru a-ți clarifica gândurile. Pentru cei care au copii, relația dintre voi poate suferi modificări în acești ani, sau te poți pricopsi cu surprize din partea copiilor, nu neapărat dintre cele mai plăcute, dar este și aici nevoie de o abordare diferită în relația voastră. Se poate să-ți schimbi acum gusturile, hobbyurile și plăcerile, să ai nevoie de clarificări și în aceste sectoare, sau dacă ai un hobby de mulți ani, să-ți dai seama că nu mai dorești să-l practici și să cauți ceva diferit de acum înainte.

Eclipsele și nodurile lunare

Dacă nu era suficeint să-i ai pe Saturn și Pluto în semnul tău, mai îți vine în vizită și Nodul Sud, care este un punct karmic în astrologie și care vine să îți aducă polițe din trecut care trebuie plătite. Este un fel de curățare karmică, iar acum ai șansa să-ți clarifici lucruri care te apăsau de ceva timp, sau dacă ai de dat ceva înapoi cuiva, acum ai șansa să te eliberezi de datorii. În același timp, Nodul Nord din zodia opusă îți va aduce ceea ce ai de primit de la alții, fie că este vorba de ceva fizic, fie că este vorba de persoanele potrivite pentru tine, pot apărea oameni care să aibă o altfel de conexiune cu tine, să simți că-i cunoșți de o viață, sau persoane care trec scurt prin viața ta, dar impactul lăsat să dureze ani de zile, un impact pozitiv. Pentru unii Capricorni, poate aduce o relație de lungă durată, sau chiar căsnicie.