Horoscopul aparut in media este unul general, dar, este posibil sa ne personalizam citirea horoscopului.

Cu totii ne cunoastem zodia, adica semnul zodiacal in care se afla Soarele in momentul nasterii,  si citim horoscopul zodiei respective. Dar, o persoana mai are pe langa zodia solara si o zodie lunara si un Ascendent. Zodia lunara este zodia in care se afla Luna in momentul nasterii, iar aceasta ne arata partea noastra emotionala, cum ne manifestam emotiile si sentimentele fata de cei din jurul noastru.

Ascendentul reprezinta semnul zodiacal la care rasare Soarele in momentul nasterii noastre, iar acesta ne arata modul cum ne vad ceilalti, modul cum interactionam cu cei din jur, aspectul fizic si alte trasaturi de caracter, Ascendentul fiind din nou un aspect foarte important in viata unui om.

Exista acest mit ca Ascendentul este resimtit dupa varsta de 30 de ani, dar in astrologie nu exista aspecte care sa aibe influenta doar de la o varsta anume…toate aspectele unei harti natale au efecte toata viata noastra. Deci, si Ascendentul face parte din noi, de la inceputul vietii, Ascendentul fiind dat chiar de ora nasterii, fara a cunoaste ora nasterii, nu putem cunoaste Ascendentul.

Pentru a ne personaliza horoscopul zilnic, este astfel necesar sa citim previziunile pentru zodia solara, pentru Ascendent, cat si pentru zodia lunara. Aceasta moda de a citi horoscopul si pentru zodia lunara este aparuta de curand…iar eu nu sunt foarte de acord cu acest aspect, deoarece Luna reprezinta partea emotionala a fiecaruia, influenta zilnica a Lunii ar trebui interpretata ca atare, emotional; iar horoscopul zilnic al zodiilor nu este facut din punct de vedere emotional, deci este mai greu de urmarit previziunile zodiei lunare cand acestea sunt de tip general.

Deci, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra zilei noastre, sau a saptamanii, sau a oricarei perioade, este indicat sa urmarim atat zodia in care ne-am nascut cat si Ascendentul, dar nu uitati, acestea sunt general valabile, astrologia este de fapt foarte personala, de astrologie pana la urma se poate vorbi destul de greu la modul general. Inclusiv tarile sau firmele au harta lor personala.

Categorii: Astrologie

Vlad Daia

Astrolog profesionist cu peste 20 de ani experienta - Servicii de consultatii astrologice personalizate, telefonice sau online. Tipuri de consultatii: Complete, Rapide, Copii sau Compatibilitate. Online sau telefonic. Pentru toate detaliile, va rog accesati pagina Consultatii.