Horoscop octombrie

Astrolog Vlad Daia

Berbec
În luna octombrie îți va fi activată casa resurselor exterioare, mai exact, casa a opta, deci fii atent la împrumuturi, la datorii mai vechi, al impozite, taxe și alte lucruri de acest gen, deoarece acum pot ieși la suprafață unele probleme nerezolvate sau care au nevoie de atenția ta. Deasemenea poți schimba acum tactica, când vine vorba de mânuirea acestor resurse și să cauți rezolvări care până acum nu le vedeai. Spre sfârșitul lunii ai șanse mai mari să închizi toate aceste probleme, apărând de undeva un ajutor neașteptat.

Taur
Planeta ta guvernatoare, Venus, va retrograda luna aceasta pentru câteva săptămâni și se va afla în semnul diametral opus, în Scorpion. De aceea îți vor fi revizuite relațiile, fie ele sentimentale, fie cu oamenii din jurul tău. Pot reveni din trecut iubiri pe care nu le-ai definitivat, sau prieteni mai vechi cu care ai de închis anumite socoteli. Acum pot ieși la iveală secrete care cei din jur ți le ascundeau de ceva vreme. Este un moment bun pentru curățenie în sfera relațiilor, pentru că după această curățenie, pot să apară noi relații, mai potrivite pentru tine, persoane care să aibă aceleași interese ca și tine.

Gemeni
Venus îți va afecta casa sănătății, deci trebuie să ai grijă la problemele de sezon în primul rând, și secundar, la probleme de la nivelul gâtului. Tot acum mai pot reveni afecțiuni de care credeai că ai scăpat, dar mai ai puțin de furcă cu ele. În munca ta pot apărea ceva bețe în roate, mai ales din partea colegilor, sau unele disfuncții în comunicare. Caută să rezolvi ițele și evită să dai prea multe detalii colegilor tăi legat de planurile tale, este mai bine pe timpul retrogradării să menții la minim discuțiile, spre sfârșitul lunii lucrurile se îndreaptă simțitor.

Rac
Pentru tine, planetă iubirii va retrograda prin casa cinci, unde găsim hobbyurile, plăcerile și iubirea. Este un moment bun pentru a-ți revizui plăcerile în viață și a te hotărî ce îți place să faci, sau dacă deja ai un hobby sau niște plăceri personale, acum poți face unele modificări pentru a îndrepta situațiile care nu-ți mai convin. Tot în această perioadă pot apărea diferite persoane care îți fac unele propuneri romantice, dar nu este indicat să acționezi, deoarece totul va trece la fel de repede cum a început. Relația cu copii poate avea și ea tensiuni săptămânile astea, ai nevoie de răbdare și mai multă deschidere și înțelegere față de ei.

Leu
Familia și relațiile familiale se vor intensifica luna aceasta, retrogradarea venusiană va face mai neplăcute interacțiunile între voi. Este nevoie de mai mult calm și înțelegere între membrii familiei, de aceea ar fi indicat să nu pui paie pe foc dacă se iscă unele certuri, ci să aștepți să treacă această perioadă. Chiar dacă se simte o răceală din partea celorlalți, se vor îmbunătăți lucrurile spre sfârșitul lunii. Nu lua decizii importante acum, când vine vorba de familie sau casă. Pot să apară unele cheltuieli neprevăzute la domicililiul tău, deci pregătește o sumă pentru orice eventualitate.

Fecioară
Pentru tine se activează casa a treia, specifica ție, a comunicării, de aceea poți avea stări contradictorii pe perioada retrogradării lui Venus. Pe de o parte te simți în largul tău când vine vorba de comunicare și gândire, susținut de Mercur și Soare, însă pe de altă parte, Venus te poate face mai insensibil, mai distant și mai rece în comportamentul tău de zi cu zi. Nu lua decizii când vine vorba de bani și resurse, până ce Venus nu iese din retrogradare. Caută să te relaxezi și să faci lucruri pe sufletul tău, astfel vei evita tensiunea interioară care în realitate nu-și are rostul.

Balanță
Și pentru tine este o perioadă dezechilibrată, deoarece pe de o parte Soarele se află în zodia ta primele trei săptămâni, deci ești susținut să acționezi în directile dorite de tine, însă pe de altă parte, planeta ta guvernatoare, Venus, o va lua în spate, ceea ce te va face să nu te simți chiar în largul tău. Fii atent la bani și la resurse în primul rând, pot apărea acum unele cheltuieli de care ai uitat, sau ești nevoit să scoți mai mult din buzunar pentru anumite cheltuieli zilnice. Nu fă investiții în luna octombrie și nu intra în acțiuni importante de vânzare sau cumpărare.

Scorpion
Tu ești cap de afiș luna aceasta din mai multe motive. Soarele și Mercur intră în zodia ta luna aceasta, ceea ce îți oferă mai multă forță și energie, poți să te exprimi mai ușor și să miști lucrurile în direcția dorită de tine. Acum ești favorizat să te pui în lumina reflectoarelor, mai ales și cu Jupiter pentru ultima lună în semnul tău. Alt motiv important pentru care te poți simți o țintă este retrogradarea lui Venus chiar în zodia ta, aspect care te va face să te autoanalizezi mai mult câteva săptămâni, să încerci să-ți cauți valorile și referințele și nu în ultimul rând să-ți autoevaluezi propria valoare, de aceea nu este rău să faci o analiză profundă a personalității tale.

Săgetător
Pentru tine, este lună de retragere, de izolare și de refacere a forțelor. Acum este ideal să eviți lucrurile extenuante și să cauți să fii cu tine și asta pentru că urmează ca luna viitoare să pornești cu toate forțele înainte, cum n-ai mai pornit de 12 ani. Inconștientul îți poate juca feste acum, deoarece te face să-ți aduci aminte de diferite momente dureroase din trecut iar acum ai șansa de a închide acele capitole. Relațiile sentimentale din trecut pot să reapară acum pe tapet, sau frânturi din acele perioade, pentru a le clarifica și a merge mai departe cu inima mai ușoară.

Capricorn
Sectorul prietenilor și al planurilor se aprinde în această luna, din acest motiv pot apărea prieteni noi în anturajul tău, sau tu te poți implica în grupuri noi care sunt pe placul tău. Atenție însă la retrogradarea venusiană, deoarece îți poate aduce trădări din partea unor prieteni sau cunoștinte, de aceea este ideal să vezi unde sunt problemele și să faci curățenie. Nu fă nici un fel de înțelegere financiară cu prietenii sau cunoștințele. Dacă ai de făcut unele planuri de viitor luna aceasta, fii cu băgare de seama, deoarece poți fi indus în eroare sau persoanele implicate în aceste planuri pot să te dezamăgească.

Vărsător
Sectorul carierei începe să se miște, o dată cu intrarea lui Mercur și a Soarelui în acest sector, poți primi unele recompense pe care le așteptai de ceva timp, deci este momentul să strălucești și să fii mândru de ceea ce ai muncit în ultimul an de zile. Retogradarea planetei Venus tot în acest sector te poate deraia puțin de la drum, deoarece îți pot fi băgate unele bețe în roate, în primul rând când vine vorba de bani și de valoarea muncii tale, există șanse să nu fi plătit la adevărata ta valoare. Ori, superiorii pot încerca să treacă cu vederea realizările tale, însă toate acestea se vor rezolva spre sfârșitul lunii, nu forța nota pentru început, ai puțină răbdare.

Pești
Sectorul activat în mod special la tine este cel al străinătății, al spiritualității și al studiilor. Acum ai șansa să vezi regulile greșite după care îți conduci viața și poți corecta direcția în care te îndrepți. Poți găsi mai ușor o cale superioară care să îți deschidă mintea spre noi zări. Fii atent după cine te iei când vine vorba despre dezvoltare spirituală, deoarece te pot induce în eroare luna aceasta, ideal este să te bazezi pe tine și pe intuiția ta. Pentru cei care studiază sau fac diferite cursuri poate fi o perioadă mai grea și îți poate fi greu să te concentrezi asupra studiilor, dar spre sfârșitul lunii lucrurile vor intra pe un făgaș mai pozitiv.


Vlad Daia

Astrolog profesionist cu peste 20 de ani experienta - Servicii de consultatii astrologice personalizate, telefonice sau online. Tipuri de consultatii: Complete, Rapide, Copii sau Compatibilitate. Online sau telefonic. Pentru toate detaliile, va rog accesati pagina Consultatii.