Avem o perioadă plină de evenimente astrale, unul mai interesant ca altul. Avem un Mercur retrograd în Rac, două evenimente de lună nouă în Rac, dintre care una este o eclipsă puternică, Saturn reintră pentru ultima dată în Capricorn și Marte intră pentru 6 luni în zodia lui, Berbecul. Dacă credeați că prima jumătate a anului a fost ‚palpitantă’, să vedeți ce ne așteaptă în a doua parte a anului.

Toată aglomerația din Rac pune accentul pe cămin, pe proprietate și pe familie. De aici vom avea culmea, o dorință de a sta mai mult acasă sau în sânul familiei în perioada iunie-iulie. Venus este singura care îndeamnă la călătorii scurte, pe plan local. Aș spune că vor intră în prim plan imobiliarele…se vor clarifica niște lucruri în acest sector și aș spune că este începutul scăderii valorii imobiliarelor. Începe o nouă etapă în imobiliare, deci întreaga scenă începe să se schimbe, inclusiva în cerințele oamenilor, alte tipuri de locuințe să fie la mare căutare, dar și schimbarea prețurilor în următoarele luni, până spre sfârșitul anului.

Saturn ne face să ne uităm pentru ultima dată la tot ce ține de conducere, guverne, legi, putere, oameni la putere și statele din care facem parte. Fiind ultima etapă, și manifestarea fiind slabă la acest nivel în 2018 și 2019, mă aștept că anul acesta să fie și mai multe revolte și proteste.

Să nu spun că Marte va fi picătură care va răsturna paharul din iulie încolo. Astfel pot să apară violențe împotriva statelor dar și statele vor încerca și mai mult să controleze lucrurile și să ne controleze. Noi legi pot să apară, reguli complet neștiute până acum și care cel mai probabil vor înfuria masele. Vom avea mai multă forță și vom fi dornici de acțiune în ultima jumătate de an…dar sigur, din cauza faptului că se află în domiciliu și nervii vor fi mai întinși, certuri pot fi iscate din orice și dorința de război va clocoti peste tot, să sperăm că va fi doar război în idei.

Să vedem ce face fiecare nativ în următoarele 6 luni. Nu uitați să citiți previziunile pentru zodia voastră cât și pentru ascendent :

Berbec

Tu cu siguranță vei prinde forță cu planeta ta guvernatoare în zodia ta, iar accentul va pica pe tine, întrebarea este dacă o vei folosi în scopul introspecției sau vei canaliza energia către exterior…îți recomand să te axezi mai mult pe interior. Saturn îți aduce ultimele retușuri în carieră, sau îți poate aduce pe tapet probleme cu statul, care necesită atenția ta. Cu siguranță vei fi într-o luptă pentru putere pentru restul anului…depinde ce fel de putere țintești. Mercur îți aduce o atenție mai mare pe casă și familie, deci poți începe proiecte de renovare, de schimbare a atmosferei casei, dar atenție și la discuțiile în familie, deoarece pot fi aprinse pe perioada retrogradării lui Mercur.

Taur

Pe tine Marte te bagă în pauză…simți nevoia să te retragi, curajul îți cam lipsește și energia îți este cam scăzută. Este firesc să dorești să te retragi, să îți folosești înțelept energia care o mai ai și să te focusezi pe interior. Atenție și la infecții și la mici accidente. Saturn te pune și el la o ultimă perioadă de axare pe partea spirituală și interioară, sau analizezi mai atent relația ta cu străinătatea. Mercur te pune mai mult la analize mentale, pe discuții mai filozofice, iar retrogradarea te poate face să ai un dialog interior mai important, deci poți avea niște clarificări importante în această perioadă, vezi lucrurile dintr-o nouă perspectivă.

Gemeni

Marte îți aduce o mai mare dorință de a fii în compania prietenilor și a ieși mai mult din casă. Dar în același timp poate aduce și mai multe certuri în această a doua jumătate a anului, iar unele relații vor ieși din viața ta. Saturn îți scoate în evidență ultimele probleme legate de taxe, impozite și alte lucruri legate de stat, inclusiv partea ta intimă este luată la puricat pentru ultima dată. Atenție și la relația cu băncile sau creditorii. Agitația din Rac îți dă peste cap banii și resursele. Este momentul pentru noi direcții pe partea financiară, fie că îți regândești economiile, fie că te gândești la noi surse de venit, este un moment bun să te apleci mai mult asupra acestor aspecte.

Rac

Tu ești nativul unde au loc petrecerile din aceste luni…deci…am putea spune că ești norocos, nu? Depinde cum vedem lucrurile, deoarece ai acum șansa la un nou start, în zodia ta se petrec două aspecte de lună nouă, dintre care una este eclipsă, astfel ai șansa să închei situații care nu-ți mai folosesc și să pornești pe noi drumuri. Este indicat să te axezi pe tine și pe direcțiile tale, să vezi ce ai de schimbat, ce ai încheiat și de început și să-i dai bătaie. Saturn îți dă ultimele lecții legate de relații, relații vechi pot să dispară, relații noi pot intra în următoarele 6 luni…iar lucrurile se așează după această perioadă. Marte te ajută în carieră, unde îți dă avânt spre muncă și avansare, doar pe perioada retrogradării, îți poate aduce probleme cu șefii sau cu statul. Unii vă puteți schimba cariera sau să deveniți proprii șefi.

Leu

Marte pătrunde pentru tine în zona studiilor, filozofiei, străinătății și spiritualității. Poți urma noi cursuri, poți dori să te perfecționezi și să te specializezi. Pentru studenți și cercetători este o perioadă foarte benefică. Călătoriile în străinătate pot fi făcute, în special pentru proiecte sau serviciu. Saturn te atenționează pentru ultimele 6 luni la sănătate și stil de viață și la jobul tău. Fă ultimele retușuri și vezi ce mai ai de îndreptat. Aglomerația din Rac te face mai meditativ pentru două luni. Vei dori să cauți puțin unele răspunsuri, să meditezi mai mult și să comunici mai puțin. Este normal, ia-ți timpul necesar și ocupă-te de lucrurile mai puțin vizibile. Atenție însă la sănătate deoarece îți sunt activate ambele case ale sănătății. Nu ar strica un control.

Fecioară

Marte părăsește în sfârșit zona relațională, deci scapi de conflictele cu ceilalți. Dar intră în altă zonă fierbinte, în zona resurselor exterioare, a sexului și a secretelor. Cu siguranță accentul va pica pentru tine pe viață intimă, indiferent ce înseamnă asta pentru tine. Poți obține mai ușor credite acum, poți rezolva mai ușor probleme cu statul sau îți poți achita mai ușor datoriile. Resursele vin către tine mai ușor. Saturn îți aduce ultimele retușuri legat de afacerile proprii, hobbyuri și copii. Aranjează-ți cât mai bine munca și bunsinessul pentru ușurința ta, simplifică și renunță la ce nu mai funcționează. Mercur te poate face să ajungi la certuri cu câțiva prieteni sau să realizezi că aveți viziuni complet diferite despre viață. Nu-i nici o problema, este cazul de noi anturaje.

Balanță

Luna te ajută în noi începuturi legate de carieră. Fie că te gândești să schimbi total cariera, sau deja ai făcut-o, fie cauți un job mai bun, fie cauți o avansare, șansele sunt de partea ta. Caută în următoarele luni să avansezi pe scara ierarhică. Marte însă te afectează direct, deparece se află în partea opusă ție, deci pe zona relațiilor. De aici mai multe conflicte cu cei din jur, nu vei mai avea răbdarea necesară să îi asculți, vei observa mai mult părțile negative ale oamenilor. Pot apărea inclusiv procese în următoarele 6 luni. Dacă lucrezi cu oameni și mai ales ai clienți, poți avea un avans în afaceri, deoarece clienții se pot înmulți. Saturn îți aduce ultimele lecții legate de familie și casă…vezi ce ai de schimbat în atitudinea ta față de familie și ce schimbări mai dorești să faci legat de casă…posibil și să te muți în următoarele 6 luni.

Scorpion

Este multă agităție în alt semn de apă, ca tine, în Rac, deci ești mai mult afectat de aceste mișcări planetare, ție îți aduc un nou început legat de studii, de străinătate sau legat de partea spirituală a vieții. Poți avea o perioadă în care vei căuta mai mult niște răspunsuri care să-ți aducă liniște…poți începe noi proiecte, fie că studiezi ceva, te specializezi sau predai niște cursuri. Și scrisul și publicarea sunt bine aspectate. Marte te va pune pe jar la locul de muncă timp de 6 luni…atenție la relația cu colegii, se pot isca certuri mai ușor, dar și munca ta poate fi mult mai productivă, deoarece Marte îți dă energia necesară pentru a trece orice obstacol, atenție însă la greșeli la job pe perioada retrogradării marțiene și sănătatea va trebuie ținută sub control. Saturn îți mai bântuie mintea pentru o perioadă și te face să pici din nou pe gânduri, să-ți răscolească trecutul și să scoată la suprafață lucrurile ce le doreai uitate. Nu vei fi cea mai comunicativă persoană, ideal este să te axezi pe muncă și sănătate…chiar poți să te apuci de un sport pentru excesul de energie.

Săgetător

Casa a opta îți este guvernată de Rac, deci noi începuturi în ceea ce ține de moșteniri, taxe, impozite, relația cu creditorii și partea intimă. Pe de o parte, poți începe să te ocupi mai serios de cheltuieli și de datoriile care le ai, pe de altă parte, te poți axa pe partea ascunsă a lucrurilor, fie că te observi mai atent pe tine și încerci să rezolvi unele probleme adânci, fie te apuci de studiul ocultului. Saturn îți aduce și el atenția pentru ultima dată asupra resurselor tale, deci va fi un du-te vino între resursele tale, cheltuieli și resursele venite din exterior. Ai acum ultima șansă de a face ordine pe aceste sectoare și a-ți regândi resursele și cheltuielile. Marte intră pe o zonă pasională, fie că vorbim de pasiunile tale, fie că vorbim de o relație nouă. Te poți apuca de un hobby sau să reiei unul vechi. Relația cu copiii devine mai dinamică, însă atenție că și certurile vor fi mai dese. O nouă relație pasională poate să apară la orizont…dar pe lângă faptul că va fi una destul de turbulentă, nu va dura mult…câteva luni cel mai probabil.

Capricorn

Tu împreună cu Racul sunteți în centrul furtunii. Deoarece multe schimbări se petrec pe axa Rac-Capricorn. Ție Saturn îți aduce ultimele lecții…care ți le tot dă de 3 ani încoace…acum ai parte de ultimele retușuri, ultimele schimbări interioare, ultimele modelări de personalitate și posibil și ultimele luni de izolare, deoarece din 2021 scapi de atâtea planete pe semnul tău. Lucruri nerezolvate se pot întoarce acum către tine, tocmai pentru a închide acele capitole. Pe partea cealaltă, în Rac, se anunță schimbări pe plan relațional. Noi relații, noi prieteni, noi iubiri. Este o perioadă importantă pe acest plan, deoarece începi să te simți mai eliberat, trecutul se închide, iar viitorul se întrevede. Dă un restart vieții tale sociale și vei avea doar de câștigat. Marte intră pe zona domiciliului și al familiei, unde te va activa în a face schimbări în casă, fie că renovezi fie că decizi să te muți. Atenție însă la relația cu familia, deoarece va fi o perioadă mai tensionată…încercați să nu vă călcați pe bătături.

Vărsător

Saturn te părăsește pentru ultima parte a anului, dar revine la anul în forță. Momentan te pune din nou într-o stare meditativă, chiar de izolare și de dorință de interiorizare. Stai cu tine, rezervă-ți timp și odihnește-te. Marte îți va agita mintea pentru următoarele 6 luni, iar răbdarea ta va fi foarte puțină. Te poți enerva mai ușor, îți sare țandăra din orice, fierbe interiorul. Dar în același timp ai mai multă energie pentru proiectele tale, pentru muncă și pentru călătorii. Mai ales că și mișcările din Rac îți deschid acum noi uși pe partea de job și carieră, deci fii deschis către noi poziții, către noi joburi sau noi oportunități. Este un moment bun pentru schimbarea stilului de viață și a-ți lua mult mai în serios sănătatea. Apucă-te de sport sau o activitate care să-ți consume energia.

Pești

Pentru tine Saturn se retrage pentru restul anului în zona prietenilor unde a stat și în ultimii trei ani și îți face pentru ultima dată ordine între prieteni, dacă mai are unde face ordine…dar îți poate aduce noi prieteni sau noi preocupări. Marte îți părăsește semnul, unde ți-a dat energie mai multă decât normal, acum însă merge pe zona financiară, unde te poate ajuta la modul tău de a face bani, fie că ai mai multă energie pentru a munci, fie îți mai iei un job, fie găsești moduri noi de a atrage resurse către tine. Ai șansa să realizezi că ești mai capabil decât credeai și ai mai multă forță interioară…dar atenție la a nu pica în extreme și a cheltui anapoda banii sau a te subestima pe perioada retrogradării lui Marte. Mișcările din semnul tău sora, Racul, îți aduce un nou curaj, de a fi mai îndrăzneț, de a risca mai mult și chiar poți ieși câștigător. Începe o nouă etapă în relația cu copiii, sau o nouă perioadă pentru businessul personal. Chiar te poți apuca de ceva nou, care să-ți aducă și câștiguri financiare de acum încolo.


Vlad Daia

Astrolog profesionist cu peste 20 de ani experienta - Servicii de consultatii astrologice personalizate, telefonice sau online. Tipuri de consultatii: Complete, Rapide, Copii sau Compatibilitate. Online sau telefonic. Pentru toate detaliile, va rog accesati pagina Consultatii.