Mercur retrograd

Astrolog Vlad Daia

Începe sezonul retrogradării lui Mercur, care durează din 26 iulie până în 18 august. Mercur va retrograda în semnul Leului, acolo unde se mai află Soarele și Nodul nord. Toate acestea ne vor face să ne oprim din agitația cotidiană și să ne axăm mai mult pe personalitatea noastră, pe caracteristicile noastre și pe modul cum ne prezentăm pe noi. Retrogradarea lui Mercur ne poate face mai egocentriști, dar din două puncte de vedere, fie vom fi mai interesați de propria persoană pentru a ne analiza mai mult, pentru a repara aspecte care nu le-am integrat încă, fie prin egoism exagerat, călcând peste oameni pentru a ne atinge scopurile. Sigur, aici depinde de fiecare în parte. Ideal ar fi să deschidem ochii la ce ne deranjează la noi și să ne luăm un moment pentru a evalua situația și pentru a vindeca acele probleme care ne deranjează. Ce anume din personalitatea ta nu te mai mulțumește?
Deasemenea, în această perioadă putem observa cum anume nu acordăm atenție plăcerilor noastre și timpului acordat nouă. Unii putem ajunge la saturație și spunem stop acestei alergături fără scop și astfel să ne întoarcem atenția către interior, către nevoile noastre și către ceea ce ne face plăcere.
Alt lucru foarte interesant este faptul că în această perioadă cât Mercur este retrograd, se petrec cele două eclipse, cea din 27 iulie din Vărsător și cea din 11 august din Leu, cea din Leu fiind chiar strâns legată de Mercur. Eclipsa din Leu, se petrece doar la câteva grade distanță de Mercur, care se află și în cuadratură perfectă cu Jupiter din Scorpion…de aici reiese un impact destul de mare o dată cu eclipsa din 11 august. Aici putem avea un nou început când vine vorba de personalitatea noastră, iar efectele se pot impune chiar violent asupra noastră, deoarece ne forțează să mergem în interior și să ne uităm la lucrurile care încercăm să le ascundem, Jupiter putând să ne ducă într-o extremă a adevărului.
Putem simți că lucrurile trebuie aduse la lumină, sau durerea interioară poate fi din ce în ce mai puternică. Este un moment ideal să fim sinceri în primul rând cu noi înșine și să recunoaștem adevărul față de noi în primul rând, iar ulterior putem repara lucrurile și față de ceilalți. Începutul va fi la eclipsa din 27 iulie, prin ceilalți, care ne vor arăta mai clar unde greșim, iar rezultatele se pot vedea mai bine la a doua eclipsă și la ieșirea lui Mercur din retrogradare, deci fiți atenți la ce situații neplăcute vă dau târcoale acum.


Vlad Daia

Astrolog profesionist cu peste 20 de ani experienta - Servicii de consultatii astrologice personalizate, telefonice sau online. Tipuri de consultatii: Complete, Rapide, Copii sau Compatibilitate. Online sau telefonic. Pentru toate detaliile, va rog accesati pagina Consultatii.