Astrologie

Mercur in Sagetator timp de doua luni

By noiembrie 16, 2017 No Comments

Mercur in Sagetator

Mercur a intrat in Sagetator pe data de 5 Noiembrie, loc unde se va afla pentru aproape 2 luni si jumatate, pana pe 10 Ianuarie, ceea ce este un lucru mai rar intalnit in practica astrologica, Mercur fiind cea mai rapida dintre planete, nu petrece mai mult de 3 saptamani intr-un semn, sigur ca acest aspect se petrece datorita retrogradarii sale intre 3 decembrie si 23 decembrie, dar in cele mai multe cazuri, retrogradarea face ca planeta sa intre in semnul anterior, deci isi intrerupe sederea in semnul actual, dar aici avem situatia de a retrograda doar in semnul Sagetatorului.

Bineinteles ca energia Sagetatorului va fi la mare cautare cu atatea planete in Sagetator, pe langa Mercur vor mai trece in aceasta perioada si Soarele, Venus, si Saturn care pe 21 Decembrie se pregateste sa iasa, intr-un final, din Sagetator, si sa intre in semnul de domiciliu, Capricornul.

Ce sa ne asteptam de la aceste 2 luni? Pai, la libertate…si la lipsa libertatii. Mercur in Sagetator ne da voie sa fim liberi in gandire, in vorbire si nu numai, cu restul planetelor care pun accentul pe conceptul de libertate si lipsa de ingradire. Este o perioda in care sa ne exprimam convingerile, ideile si filozofiile, suntem mai liberi sa fim noi insine si sa ne manifestam in voie, nu vom dori sa fim constransi, nu vom dori sa ni se dea indicatii si chiar vom fi foarte perseverenti in a ne impune punctul de vedere, de la atata energie in acest semn, conflictele pe baza convingerilor nu sunt excluse…ba chiar ar trebui sa evitam astfel de discutii, deoarece mai mult ca oricand, ficare va fi convins ca detine adevarul, asa ca este inutil sa luptam pentru propria parere.

Saturn sigur ca a constrans destul de mult libertatea data de Sagetator, iar perioada de retrogradare a lui Mercur va fi ultima zvacnire a acestor ingradiri, perioada in care vom simti ca ne sunt oprimate parerile, ca nu ne putem exprima liber sau chiar ca ne sunt impuse anumte concepte si idei. Din fericire, o data cu 23 Decembrie, cu mersul direct al planetei Mercur si iesirea lui Saturn pe 21, vom simti ca aceasta libertate ne este redata treptat, dar sigur.

Si iesirea la suprafata a adevarului va fi destul de intalnita, in ideea in care lucrurile nu mai prea pot fi ascunse, avand in vedere ca si Jupiter pune lumina pe partea ascunsa a Scorpionului, este un moment prielnic pentru a recunoaste adevarul, pentru a investiga unele fapte care nu par tocmai reale iar lucruri care incercam din rasputeri sa le tinem ascunse, se pot intoarce acum impotriva noastra si sa ne expuna unora, adevarata fata.

Avem o conjunctie in 20 Decembrie intre Saturn si Soare, la utlimul grad din Sagetator, un grad nu prea placut…iar din acest motiv, informatii foarte neplacute pot iesi la iveala, pentru fiecare din noi in domeniul atins de Sagetator, iar pe de alta parte, convingerile ne pot fi daramte intr-o fractiune de secunda, realizand ca suntem cateodata departe de adevar, iar acum, valul poate fi dat jos de pe ochi.

Sigur ca Sagetatorul arata si voia buna si amuzamentul, deci cu atatea planete in acest semn, ne vom simti destul de bine si vom fi pusi pe glume si distractii, fiecare intr-o anumita masura, asa ca haideti sa ne si bucuram de aceasta perioada, deoarece perioada de Craciun si dupa Craciun, pot fi mai serioase…Saturn in Capricorn facand destul de serioasa sarbatoarea Nasterii Domnului.

 

Leave a Reply