Saturn și Pluto se află de ceva vreme în Capricorn, dar acum sunt ambele retrograde și se întâlnesc și cu punctul karmic Nodul Sud. Trăim o perioadă foarte interesantă, pentru unii încărcată cu aspecte karmice, de reglare a echilibrului vieții. În primul rând, la nivel mondial, Capricornul ține de conducere, de forma de organizare, de reglementări, nu degeaba vedem răsturnări de situație în politicile Europei, unde în majoritatea țărilor votanții aleg altceva decât până acum, de aceea mă aștept la schimbări majore de direcție în conducerea Uniunii , și nu numai, în următorii ani. Cele mai interesante schimbări vor fi anul viitor, când și Jupiter va intra în zodia Capricornului…deci cu atât mai multă energie pe acest segment.

În al doilea rând, la nivel personal, se schimbă modul în care ne vedem și percepem viețile. Vechi reguli sunt distruse, noi reguli vor să-și spună cuvântul, însă înainte de a se ajunge la echilibru, se duce o lupta interioară și exterioară, între aceste două forțe. Avem acum șansa să schimbăm direcția în care ne îndreptăm, ca umanitate… întrebarea este, vom merge pe direcția nouă, sau preferăm să alegem ceea ce am mai trăit? Iar lucrurile devin și mai interesante când ne gândim că aspectele acestea și cele din 2020 vor avea efecte ani de zile. Este un restart la nivel de politică și conducere…vor exista desigur și alte asemenea puncte importante în viitor, dar întrebarea este ce facem cu acest punct de cotitură.

Pentru unii poate fi o oportunitate de a vedea cine sau ce ne conduce de fapt viețiile. Poate fi un moment de trezire, în care ne dăm seama că nu deținem controlul. Sau putem realiza că ne zbatem degeaba, forțând doar ceea ce nu poate fi forțat și că lucrurile oricum se întâmplă, viața oricum merge mai departe, nu ni se cere părerea…doar ne iluzionăm că părerea noastră contează.

Pluto în această poziție poate aduce la suprafață în următorii 2 ani nelegile care se produc la cel mai înalt nivel…încep să se prăbușească construcțiile vechi, planurile vechi și mai ales cele realizate în detrimentul celorlalți…

Este o perioadă de regândire a structurii vieții noastre și a formelor de conducere actuale…poate a venit momentu să ieșim din regulile autoimpuse și să realizăm că se poate trăi și altfel.


Vlad Daia

Astrolog profesionist cu peste 20 de ani experienta - Servicii de consultatii astrologice personalizate, telefonice sau online. Tipuri de consultatii: Complete, Rapide, Copii sau Compatibilitate. Online sau telefonic. Pentru toate detaliile, va rog accesati pagina Consultatii.