Venus intră în Capricorn începând cu 4 februarie, unde va întâlni destul de mulți colegi astrali, în primul rând pe Saturn, ulterior pe Pluto și Nodul Sud. Tensiunea deja există în zodia Capricorn prin toate aceste planete, dar acum Venus vine să relaxeze puțin atmosfera și ne dă tuturor câteva săptămâni pentru a respira mai ușurați. Putem lua o pauză de la tot stresul pus pe noi de către Capricorn, depinde de sectorul afectat în harta fiecăruia. Dacă acest sector ne cere seriozitate, răbdare și muncă serioasă, Venus vine și ne aduce aminte să ne mai și odihnim, să vedem puțin lucrurile într-o lumină pozitivă și să avem mai multă încredere în forțele proprii. Aici, Venus poate aduce câtorva dintre noi mai mulți bani, prin măriri salariale de exemplu, sau o mai mare recunoaștere în carieră sau chiar o avansare, deci acum avem câteva săptămâni în care putem culege roadele muncii depuse în ultimul an.

Venus îl va întâlni prima dată pe Saturn în calea sa, moment de apogeu în primirea recunoașterii muncii depuse, sau ne poate aduce soluții salvatoare când vine vorba de punerea în practică a unor idei. Ne poate fi mai ușor să materializăm idei sau resurse în această perioadă. Cei care și-au învățat lecția lui Saturn în Capricorn pot primi cadourile bine meritate.

O dată cu întâlnirea lui Pluto, ne va susține pentru a schimba în interiorul nostru aspecte care ne era destul de dificil să le schimbăm, Venus vine acum cu o portiță deschisă, deci să profităm la maxim și să observăm unde am putea face schimbarea conceptelor noastre, în special cu privire la resurse, carieră și statut social. Aș spune că este un moment bun de a ne întreba ce ne dorim cu adevărat.

În final Venus va trece pe lângă Nodul Sud, aspect care ne poate pune în situația de a renunța la unele resurse, sau de a oferi celorlalți mai mult, fără a exista un motiv anume, ci se pot regla anumite datorii pe care le avem față de alții. Există însă și un risc de a pierde resurse sau bani, Venus putând fi aici și o fată morgana care ne ademenește spre investiții ‘inteligente’ iar în final ne vom trezi cu o gaură în buget…dar totul are scopul de a ne învață anumite lecții în schema mare a vieții.

Categorii: Astrologie

Vlad Daia

Astrolog profesionist cu peste 20 de ani experienta - Servicii de consultatii astrologice personalizate, telefonice sau online. Tipuri de consultatii: Complete, Rapide, Copii sau Compatibilitate. Online sau telefonic. Pentru toate detaliile, va rog accesati pagina Consultatii.